davno sam zaglavio, ali ipak puno prije nego kapitalni fond i KORF -R-A (bastion d.d. 100% vlasnik). s jedne strane imponira mi čvrstoća dioničara i minimalni broj dionica protrgovanih ispod 200 kuna, a s druge strane ljuti me što se kojekakvim smećem na ZSE trguje puno više nego ovim draguljem. Ovo je čisti nebrušeni dijamant ZSE-a, no dok im bloger ne skrene pozornost, ovo krdo neće ni da čuje. Čim cijena pređe 300 kuna, likvidnosti će biti na pretek. Zato je potrebno dionicu vratiti u fokus, neka se počne trgovati i na nižim razinama – nemam ništa protiv, ali neka već jednom dobije zasluženo mjesto. Rekoh nije bajna situacija , no ipak je to praktički monopolist. Nema u regiji jačeg proizvođača čarapa, čak u široj regiji koja uz bivšu jugu uključuje i austriju. Propast najveće austrijske tvornice čarapa, stečaj polzele u sloveniji i posao za hrvatsku vojsku daju mi za pravo da očekujem ovdje natprosječni rast i povrat. Za početak, bitno je da je gubitak smanjen.
300kn [emo_ooooo] sad je 30(ako dobro gledam) ,dobar si
benjamin graham, david l. dodd
FUNDAMENTALNA ANALIZA – ANALIZA VRIJEDNOSNIH PAPIRA
ima ko ovu knjigu?
Jure555
Imaš je na ekonomskom fakultetu u Zg-u jedino. I ja sam je bio tražio po knjižnicama. Na engleskom ti je
Sad sam pogledao. Došla je i u knjižnice s prijevodom. Pa ako si iz zg
http://katalog.kgz.hr/pagesResults/bibliografskiZapis.aspx?&action=search¤tPage=1&searchById=10&sort=0&spid0=10&spv0=Graham%2c+Benjamin&xm0=1&selectedId=11016933
Ivana7
“SMNS.
– toga sam malo imala i danas dokupila.”
To si dokupila SMNS po 700? Šta se to događa?
Ovu godinu sam tako lijepo startao. Plusom oko 10%…onda me plesnuli i ispleskali SMNS, ADPL i SAPN…napravivši minus gotovo 2%.
Iz +10% u -2%.
Ispleskslo me kao papka.
Premda više nemam SMNS, zadržat ću ADPL i SAPN jer mislim kako će ipak vrijediti više u budućnosti, a i prosjek mi je tu(ADPL-118,59, SAPN-116,49), tako da nije neki strašan minus na njima. Ali više boli gubitak dobitka.
Ostatak portfelja se zasad dobro drži, naročito ATGR i KODT.
Ma tko je to nama prije koji dan pisao da je Siemens best buy?
Bid je nestao, ask ne zna što će sa sobom.
Hoće li dividenda koja se spominjala biti više na repertoaru?
Ali ovdje između redaka piše koje bi dionice uskoro mogle biti best buy. Ustvari sada su. Kad se preuzimanje odradi, već će biti kasno.
Finance: Agrokor postigao dogovor s bankama vjerovnicama Mercatora
Čini se da ide istiskivanje manjinskih dioničara po 292kn. Tako kažu u skdd-u. To iz spora iz 2004 godine. Ali da još nije sigurno. Kakva burza. I burza i hanfa dopuštaju trgovanje i mali se gule. Baš me zanima kad je odluka donesena. Šta s onima koji su kupovali po 700. Mislim katastrofa ako bude istiskivanje po toj cijeni.
Kupovao sam SMNS po 55x i po 700 kn…prodao naposljetku s gubitkom.
Firma takav potencijal, a odnos prema malo dioničaru…ajme. Nikav.
Najgore od svega je što nema nekih službenih obavijesti.
Mali dioničari su nezaštićeni ostali. Po kojoj cijeni će ići istiskivanje…bude li 292kn, to je uistinu sramotno nisko.