postoji li dionica s potencijalom rasta od 300%? [emo_smijeh]
JDOS
JDOS
– za tu dionicu JDOS sam pisala na ovoj temi.
– dokupila sam ju prije dividende.
– skupila tu dividendu.
– i većinu toga prodala u plusu veličine cca još jedne dividende.
– tako da nije točno ono što se uobičajeno piše kako cijena dionice nakon dividende pada (prošle god. to pravilo nije vrijedilo za KODT i ERNT jer su se stvarno oporavile za par dana.
– a i ove godine to pravilo ne vrijedi za SMNS, nije pala za dividendu.
– kod JDOS-a imamo pad dobiti, konstantno već par godina.
– za očekivati je i pad dividende.
– p/e 5.33, bio je i dosta niži ali pogoršani rezultati su ga podigli.
– ne očekujem rast cijene na ovoj dionici, prije pad, ili ono najrealnije zadržavanje na ovoj cijeni.
– imam nešto i više nego sitno tih dionica JDOS koje neću prodavati, a neću ni dokupljivati, toliko da pratim tu dionicu.
– ako bude veći pad cijene, dokup.
– I love this game.
Pozdrav !
Best buy zvzd i atpl. Zvzd – izvještaj uračunat u cijenu, a perspektiva bajna – mercator,mogućnost kupovine od strane Podravke, ulazak u Crobi i novi šef uprave. Atpl – vozarine se tek počele zahuktavati…
Prođe ponedeljak a ništa od rasprodaje.
– nije vam to ciklus koji traje 24 sata.
– pomalo vam to ide, evo danas -0.41% .
– na dosta dionica nema ni neke kupnje pa ta nelikvidnost zaustavlja neki veći pad.
– ali pogledajte np. KORF, PTKM, DDJH, pomalo ali i više nego sigurno.
– I love this game.
Pozdrav !
Delboy je potpuno u pravu. Blizu je to negjde moje filozofije. Ali kupio bi ja i dionicu koja ima "trenutno" niski povrat ako sam siguran da se to u budućnosti može promjeniti. Kod svake dionice gledam nešto drugo. Niti jednu ne radim "po šabloni". Pa npr EV/EBITDA sam napravio samo kod analize ATGR-a jer tu taj pokazatelj daje najrealniju sliku vrijednosti. Ful rijetko ga koristim. Pa ne mogu napraviti analizu diskontiranja novčanog toka za mladu firmu koja tek raste. Svaka firma se treba gledati potpuno samostalno. Lopina npr bubne P/B i riješio je slučaj. Ja gledam 20 različitih stvari koje nikad nisu iste kod niti jedne dionice. Puno puta sam rekao i reći ću još jednom. Samo POVRAT je bitan. Ništa drugo. Na mnogim dionicma sam dokazao tu teoriju ali ljudi su još skeptični. Nadam se da će te jednog dana promjeniti mišljenje.
i još sam jednu vrstu zaboravio:
oni koji kupuju firme na rubu stečaja (ili u stečaju ponegdje i ponekad) ili firme koje su zapale u probleme i trenutno iskazuju loše poslovne rezultate, a ulagači očekuju zaokret u poslovanju ili preuzimanje ili neki novi tržišni moment na kojem će zaraditi ogroman prinos.
takav stil ulaganja donosi potencijalno najveći prinos u najkraćem razdoblju samo pod uvjetom da se prepostavke ostvare. ako se ne ostvare, takvi ulagači gube ogroman ulog, sve ili gotovo sve, ovisno o državi i zakonima.
no svi stilovi ulaganja padaju u vodu kad nastupi panika i pad svih tržišta. tada ništa ne pomaže, a najgore prolaze upravo dioničari blue chipova jer tu su svi fondovi i main-stream ulagači, kao i kućanice koje se puno ne bave fundamentima nego kupuju zvučne dionice. tamo je tada gubitak najveći , no opet tamo se gubitak prije pretvara u dobitak u slučaju kraja krize, dok se kod nelikvidnih mora čekati da se ulagači ohrabre i da ponestane dobrih prilika za ulaganje u blue-chipove.
eto, izvolite ljudi, ulažite tko ima muda. za 10 godina napišite koliko imate, a koliko ste imali.
Tako je kolegice, ići će to i niže!!! [emo_smijesak]
– kad pogubite novce, odnosno bankrotirate kao moj prijatelj Splićo onda sve vidite crno.
– nego Splićo napiši nam kako je završila ona investicija s TEP-om, znamo kako ti je to bila glavna investicija.
– evo to bi stvarno bilo od neke koristi za neke buduće investitore.
– kako ide trgovanje na Njuškalu ???
– I love this game.
Pozdrav !
I, zar nije njeno pisanje očita manipulacija, jel ju možda netko prijavio nekim službama?
– zašto ovom gosponu MišiK koji nam dolazi iz dijaspore (Kuba) nitko nije ponudio barem neki odgovor.
– probajte na p.p. pitati mog prijatelja Spliću jer on je osono podnosio neke prijave na komunalno poduzeće “Vodovod i kanalizacija”.
– kako vi dolazite iz te daleke, nama drage i prijateljske zemlje moram vas upozoriti na neke stvari.
– ako kojim slučajem pogrijšite ili ne napišete točan JMBG ili OIB na te vaše tužbe ili račune, ova država RH će vas stvarno drakonski kazniti.
– a upravo to se desilo jednom investitoru, mislim da se zove gospon Prpić ili tako nekako, te koliko sam čitala taj tip se naljutio na RH pa se vraća na Kubu gdje su puno bolja zakonom regulirana pravila.
– I love this game.
Pozdrav !
…Atpl – vozarine se tek počele zahuktavati…
– pratim ja te vozarine.
– ali tu mi stvarno ništa nije jasno.
– vozarine su zadnjih 1-2 mj. pale 50% a cijena ATPL sa 300 na 400kn i ne pada.
– iskoristila sam ja taj porast cijene na ATPL,
– ali nekako mi nema smisla kupovati tu ATPL na 400kn.
– imam nešto tih dionica ATPL.
– I love this game.
Pozdrav !
postoji li dionica s potencijalom rasta od 300%? [emo_smijeh]
– ne vidim dionicu s potencijalom rastom od 30% u ovoj godini, ali i dalje tražim i tražim.
– nezgodno je to što u tim traženjima vidim dosta dionica s potencijalom pada od 99% – 100%.
– I love this game.
Pozdrav !