Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tvrtka Zvijezda, iz sastava koncerna Agrokor, u prošloj je godini ostvarila 28,2 milijuna kuna dobiti, što je smanjenje za 12,8 posto u odnosu na godinu prije, podaci su iz financijskog te tvrtke izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Zvjezde lani iznosili 984,16 milijuna kuna i smanjeni su 10,9 posto u odnosu na 2012. godinu.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni 11,3 posto, na 969,79 milijuna kuna.

Iz Zvijezde napominju kako je na domaćem tržištu ostvareno 85 posto prihoda od prodaje, a u izvozu 15 posto. Glavna izvozna tržišta tog proizvođača ulja i masti su BiH i Slovenija.

Ukupni rashodi Zvijezde lani su iznosili 947,4 milijuna kuna i smanjeni su 11 posto u odnosu na godinu prije.

Iz Zvijezde napominju kako su u četvrtom kvartalu u investicije uložili ukupno 5,8 milijuna kuna, a od toga je najznačajnije ulaganje u novu liniju za proizvodnju margarina, sanaciju pogona margarina i delikatese te novi kotao u kotlovnici.

http://www.business.hr/kompanije/zvijezda-smanjila-dobit-i-prihode

evo onako ukratko kome se neda čitat izvješće u kojem sve lijepo piše

A BALVANA!!! :) :) :)

Končar D&ST smanjio prihode i dobit
Ukupni prihodi Končara D&ST u 2013. iznosili su 665 mil. kuna, što je smanjenje od 5% u odnosu na prethodnu godinu, vidljivo je iz izvještaja objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Prihodi od prodaje u Hrvatskoj u usporedbi sa 2012. smanjeni su za 22% odnosno sa 171 mil. kuna na 133 mil. kuna dok je izvoz u usporedbi sa 2012. povećan za 1% odnosno sa 509 mil. kuna na 513 mil. kuna te čini 79% prihoda od prodaje.

Na 31.12.2013. u odnosu na isti datum prošle godine značajno su smanjenja potraživanja i zalihe te je u skladu sa time porasla i financijska imovina.

U poslovnoj 2013. ostvarena je bruto dobit od 32,5 mil. kuna što je smanjenje od 9% u odnosu na 2012. kad je iznosila 35,6 mil. kuna. Dobit nakon oporezivanja u 2013. iznosi 30,4 mil. kuna i manja je za 9% od neto dobiti iz 2012., stoji u izvješću.

Končar D&ST smanjio prihode i dobit

Ovo je naprosto fenpomenalno u odnosu na ovo gore..
PS.ZVZD mi je 9% portfelja tako da pokušavam biti objektivan…a ovaj kodt ću počet polako rasprodavati..

JMNC je pretpostavljam za vas odlično izvješće???[emo_plazi]

Počinje sezona izještaja, bojim se da neće biti nešto posebno.
Osim par dionica po mojem mišljenu većina će biti lošije ili znatno lošije od prethodnih.
Danas je Petrokemija izbacila gubitak kakav se teško mogao zamisliti.
Gotovo je za nepovjerovati da su mogli izgubiti 57 % temeljnog kapitala u jednoj godini.Kapitala ubrzano ponestaje u ovoj tvrtki.No nećemo se baviti samo smećem i govnima, od nekolicine koji bi mogli ugodno iznenaditi jesu, po meni su ATGR,Ledo,PODR,HUPZ…

Pričekajmo još malo.

lp

U sridu, što bi rekli južnije.
Tu se pridodala još TNPL, a sve ostalo je ” samo ” solidno ili loše.
Čekamo još ATGR.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

– dragi moj Splićo.
– neće to ići na 700kn jer izviješće i nije toliko loše.

Tako je kolegice, ići će to i niže!!! [emo_smijesak]

ARMAGEDON.

Only in Croatia.

BEST Buy zastupstvo brodova na 4×4 pogon.

Ivana 7 g. Mudrinić dobio nogu iz HT, a ti ulažeš u HT.

Kaj misliš zakaj je dobil NOGU?

Zbog dobrih rezultata očito!

Lp, Crni Mož

[b]black magic[/b]

Kolega Bear,

zar dobit zvijezde nije 8,1 miljuna kuna a ne 28? Čemu stavljati nekonsolidirane podatke?

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Naravno…eto na brzaka izbacio..

Najavio je zatvaranje bloga. Sada ces morati ovdje udomiti Lynxa i BigBossa.

Steta, taman sam poceo citati blog. Ova zadnja dva posta su vrhunska. Naucio sam da su dionice u losim ekonomijama bolje ulaganje nego dobrim ekonomijama i da PTKM vrijedi vise od INA-e.

– više puta me je izvrijeđao na tom svom forumu.
– a ja nikada nisam niti pokušavala pisati na tom njegovu blogu.
– nikad ja ništa loše na ovoj temi o njemu nisam napisala, osim što sam mu dala ime xy koje se nekako udomaćilo, ali za to je sam kriv, jer je zabranio pisanje svojeg imena.

– ali isto mi ga je žao, jer će na koncu od 100 milijuna napraviti 10 milijuna.
– a što ga briga, zar 10 milijuna nije lova snova.

– za razliku od tog gospona xy ja nikada neću bankrotirati na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

O čemu ti pričaš? Xy je u debelom plusu u svim svojim dionicama. Čak i na ddjh i ptkm, a o adpl koji je prodao, korfu, arnt i slrs da ne pričam.
[/quote]

Neka proba povući van lovu koju je uložio. Izaći će s gubitkom. Blokiran je do daljnjega i to do jako daljnjega. S malim portfeljima možeš na dnevnoj razini, sa velikima si uglavnom blokiran na dugo, naročito u razdobljima nikakve likvidnosti koja traje i trajat će još godinama.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

koliko klošara na ovoj burzi, ne znam kako nekome nije neugodno trgovati po par tisuća kuna, sramota jedna, da zbog klošara ne možeš na wc otići niti normalan investitor niti broker, niti normalan špekulant.

Kad će više taj porez na kapitalnu dobit da ih očerupa.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

plavi, kaj se ti španaš na klošare?
netko bi mogao pomisliti da je tvoje investiranje u rangu kokošara [emo_namigusa]

free flow information

osim na ledu od likvidnih i JDTC od nelikvidnih, u svim drugim dionicama su sami kokošari. razlog : pogledajte i sami. na ledu tu i tamo poneki kokošar nešto proda, ali slabo, a na JDTC još manje. tu nema trgovine jer cijene nisu zadovoljavajuće za prodavatelje. zato je ledo sve manje likvidan, a jdtc je odavno nelikvidan. ostalo je grozno gledati, moraju nešto prodati jer ne mogu zaspati ako to ne naprave. kao da zaboravljaju zašto su došli na burzu.

...povijest se ponavlja...

New Report

Close