Ivana, sve to stoji…ht prestaje bit dividenduša, a slijedeća prekretnica je kad/ako kupe slo-telekom.
HT.
– dobit po dionici cca 17.5kn.
– trenutna cijena na burzi 167.93kn,
– a to bi bilo 10.42% dobiti po dionici.
– dividenda 9kn, na cijenu 170kn to bi bilo 5.29%, značajno više nego bilo koja kta. u bilo kojoj banci.
– tu sam pisala odnosno pretpostavila neku najnižu dobit po dionici 15kn, a ta dobit je cca 17.5kn.
– e sada imamo novost neće ići sva dobit u dividendu.
– upravo je to ono najbolje na ovoj dionici, jer jedino rast i reinvestiranje dobiti može u budućnosti garantirati porast cijene dionice.
– a upravo tu politiku dividende i reinvestiranje dobiti imaju KODT, KOTR…
– a to su vam najbolje firme na ovom tržištu kapitala.
– cijena dionice, može sada to ići i na 100kn, a mogu je mirovinci držati i na ovim cijenam, dugoročno će to svakako biti dobra dionica.
– mnogi od vas se raduju kako ću ja na tome HT-u pogubiti lovu.
– neću lovu pogubiti, napisala sam vam kako mi je to sporedna investicija cca 1.5% portfelja.
– te ni veliki pad neće bitno utjecati na moj portfelj, a ja koristim i tvz. stop-loss.
– ali ono najvažnije, ako cijena padne, nadokupite taj HT.
– već sam vam napisala na ovoj temi, ako padne na 100kn to će mi svakako biti preko 50% portfelja.
– ponavljam dugoročno je sasvim o.k. ova dividendna politika.
– I love this game.
Pozdrav !
Pa to ti ja kažem. Ja sam siguran da ti nećeš izgubiti. Pusti njih šta pričaju. Jer da cijena padne na 100kn, recimo, ti ćeš kupiti 50% i smanjiti si ulaz i s dividendama zaraditi bar duplo. Samo jedna matematika ti ne valja. Cijena je sad pala za 2%. To znači da dobiješ 3,29% dividendni prinos što je kao kamata u banci. A tek kad cijena još padne? I prije i poslje dividende. Kamata u banci će još dobro i zvučati. Ja se sigurno ne radujem tuđem gubitku, ali to je tvoj način pisanja
alias
šta više padne cijena dionice ht-a, to je veći dividendi prinos
npr ako ode na 150 kuna, onda je to blizu 6% ,to je jako primamljivo
kad znamo kakvo je gospodarstvo ali ne triba odbaciti ni dividenda day na razinu knjigovodstvene e to bi onda bila fer vrijednost po meni
naravno ovo su moja trabunjanja ,mozda tako bude a mozda ne,
mozda odgovor zna samo vidoviti milan
@ Mandrilo
Istina. Ali samo ako kupite dionicu taj dan. A ako već imate dionicu i cijena padne na 100kn vi dobijete dividendni prinos 9%. A koliko ste izgubili u cijeni?
Zamisli ti neke ovdje koji sad strepe nad izvješćem i sve su u strahu kako će biti. Mislim ne kužim ljude zašto su mazohisti. Uzmeš nešto pošteno što vrijedi i samo se možeš nadati boljem od boljeg. A ne ovako.
alias
šta više padne cijena dionice ht-a, to je veći dividendi prinos
npr ako ode na 150 kuna, onda je to blizu 6% ,to je jako primamljivo
kad znamo kakvo je gospodarstvo ali ne triba odbaciti ni dividenda day na razinu knjigovodstvene e to bi onda bila fer vrijednost po meni
naravno ovo su moja trabunjanja ,mozda tako bude a mozda ne,
mozda odgovor zna samo vidoviti milan
Jako je primamljivo ako ti dionica padne (tu gubiš), jer je onda u postocima dividendni prinos veći. A ako kupuješ kad je pala radi dividende, onda će ti još dodatno pasti nakon dividendnog dana. Nikako računica.
– jedini građevinar kojega imam HDEL +8.97%, još samo malo, mrvicu da naraste i ide u prodaju.
pocela si shortat autice [emo_palacg]
Pitaj je šta joj je sa kodt-om?
Pa ATGR bi sada sa 30kn dividende imao skoro isti dividendni prinos kao HT. S razlikom da ATGR-u rastu i poslovanje i marže i neto dobit. Ali pričekajmo sljedeći ponedjeljak. Još mi u sljedeći petak vjerovatno Novo Nordisk dobiva odobrenje za novi lijek što bi fino pokrenulo dionicu.
Ivana7 na HDEL zarađuje vile a ne aute…. 🙂
Ne. Prodala je HDEL uz veliku dobit. A vi ovdje nemate pojma. Svi. Jel tako ivana?