Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana, sve to stoji…ht prestaje bit dividenduša, a slijedeća prekretnica je kad/ako kupe slo-telekom.

HT.

– dobit po dionici cca 17.5kn.
– trenutna cijena na burzi 167.93kn,
– a to bi bilo 10.42% dobiti po dionici.

– dividenda 9kn, na cijenu 170kn to bi bilo 5.29%, značajno više nego bilo koja kta. u bilo kojoj banci.

– tu sam pisala odnosno pretpostavila neku najnižu dobit po dionici 15kn, a ta dobit je cca 17.5kn.
– e sada imamo novost neće ići sva dobit u dividendu.
– upravo je to ono najbolje na ovoj dionici, jer jedino rast i reinvestiranje dobiti može u budućnosti garantirati porast cijene dionice.

– a upravo tu politiku dividende i reinvestiranje dobiti imaju KODT, KOTR…
– a to su vam najbolje firme na ovom tržištu kapitala.

– cijena dionice, može sada to ići i na 100kn, a mogu je mirovinci držati i na ovim cijenam, dugoročno će to svakako biti dobra dionica.

– mnogi od vas se raduju kako ću ja na tome HT-u pogubiti lovu.
– neću lovu pogubiti, napisala sam vam kako mi je to sporedna investicija cca 1.5% portfelja.
– te ni veliki pad neće bitno utjecati na moj portfelj, a ja koristim i tvz. stop-loss.
– ali ono najvažnije, ako cijena padne, nadokupite taj HT.
– već sam vam napisala na ovoj temi, ako padne na 100kn to će mi svakako biti preko 50% portfelja.

– ponavljam dugoročno je sasvim o.k. ova dividendna politika.

– I love this game.
Pozdrav !

Pa to ti ja kažem. Ja sam siguran da ti nećeš izgubiti. Pusti njih šta pričaju. Jer da cijena padne na 100kn, recimo, ti ćeš kupiti 50% i smanjiti si ulaz i s dividendama zaraditi bar duplo. Samo jedna matematika ti ne valja. Cijena je sad pala za 2%. To znači da dobiješ 3,29% dividendni prinos što je kao kamata u banci. A tek kad cijena još padne? I prije i poslje dividende. Kamata u banci će još dobro i zvučati. Ja se sigurno ne radujem tuđem gubitku, ali to je tvoj način pisanja

alias
šta više padne cijena dionice ht-a, to je veći dividendi prinos
npr ako ode na 150 kuna, onda je to blizu 6% ,to je jako primamljivo
kad znamo kakvo je gospodarstvo ali ne triba odbaciti ni dividenda day na razinu knjigovodstvene e to bi onda bila fer vrijednost po meni
naravno ovo su moja trabunjanja ,mozda tako bude a mozda ne,
mozda odgovor zna samo vidoviti milan

[b]PATOKRATI VLADAJU SVIJETOM I BURZOM.Izmanipuliranog, zombiziranog medijskog čovjeka u današnjem svijetu čeka izravna klopka đavla[/b]

@ Mandrilo

Istina. Ali samo ako kupite dionicu taj dan. A ako već imate dionicu i cijena padne na 100kn vi dobijete dividendni prinos 9%. A koliko ste izgubili u cijeni?

Zamisli ti neke ovdje koji sad strepe nad izvješćem i sve su u strahu kako će biti. Mislim ne kužim ljude zašto su mazohisti. Uzmeš nešto pošteno što vrijedi i samo se možeš nadati boljem od boljeg. A ne ovako.

alias
šta više padne cijena dionice ht-a, to je veći dividendi prinos
npr ako ode na 150 kuna, onda je to blizu 6% ,to je jako primamljivo
kad znamo kakvo je gospodarstvo ali ne triba odbaciti ni dividenda day na razinu knjigovodstvene e to bi onda bila fer vrijednost po meni
naravno ovo su moja trabunjanja ,mozda tako bude a mozda ne,
mozda odgovor zna samo vidoviti milan

Jako je primamljivo ako ti dionica padne (tu gubiš), jer je onda u postocima dividendni prinos veći. A ako kupuješ kad je pala radi dividende, onda će ti još dodatno pasti nakon dividendnog dana. Nikako računica.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

– jedini građevinar kojega imam HDEL +8.97%, još samo malo, mrvicu da naraste i ide u prodaju.

pocela si shortat autice [emo_palacg]

free flow information

Pitaj je šta joj je sa kodt-om?

A BALVANA!!! :) :) :)

Pa ATGR bi sada sa 30kn dividende imao skoro isti dividendni prinos kao HT. S razlikom da ATGR-u rastu i poslovanje i marže i neto dobit. Ali pričekajmo sljedeći ponedjeljak. Još mi u sljedeći petak vjerovatno Novo Nordisk dobiva odobrenje za novi lijek što bi fino pokrenulo dionicu.

Ivana7 na HDEL zarađuje vile a ne aute…. 🙂

Ne. Prodala je HDEL uz veliku dobit. A vi ovdje nemate pojma. Svi. Jel tako ivana?

KTJV po ovim cijenama je mislim dobran investicija…šta vi kažete?

New Report

Close