Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da. bilo bi pametno pobjeći iz HT-a i kupovati magmu, igh, ingru….
oni će u budućnosti isplaćivati ogromnu dividendu [emo_smijeh]

Niti Petrokemija se nije iskazala.
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/PTKM-fin2013-4Q-NotREV-N-HR.pdf

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

@ noviulagač
Neće dijeliti dividendu, ali će IGH znatno podići cijenu dionice koju niti jedna dividenda HT-a neće moći pratiti.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

nisam baš siguran ni u to

Evo mene interesira kako netko može govoriti da je zaradio na ht-u kad ga je prije nekoliko dana kupovao-la po 170 i kusur a danas je 167….dividenda samo 9 kuna…a posli dividende strmopižđenje ispod 140….[emo_beztona]

Po ivaninoj računici to je minimalno za jedan auto

Evo mene interesira kako netko može govoriti da je zaradio na ht-u kad ga je prije nekoliko dana kupovao-la po 170 i kusur a danas je 167….dividenda samo 9 kuna…a posli dividende strmopižđenje ispod 140….[emo_beztona]

Poštovani,
IvanaSedma je zaradila na ADPLu prije koju god kad ga je kupovala na 135.
Tako je zaradila sada i na HTu.
Ivana je odličan ulagač i ona sigurno neće izgubit novce

@ noviulagač
Samo ti nemoj biti. Vrijeme će ti pokazati.

@ alias
Ima ti ona 17.000 dionica, tako da će od dividende kupiti neki osrednji autić.
Koliko li ona već ima autića?

@exceed

Ali ona je kupila HT po 150kn. Tako da je još uvijek u plusu

Da, da, naročito po 150 kuna.
Koliko ja znam kupovala je neki dan po 170 kuna.

Ma nije. Sigurno je nekako uspjela kupiti po 150. Samo nam ne želi otkriti kako

HT.

– dobit po dionici cca 17.5kn.
– trenutna cijena na burzi 167.93kn,
– a to bi bilo 10.42% dobiti po dionici.

– dividenda 9kn, na cijenu 170kn to bi bilo 5.29%, značajno više nego bilo koja kta. u bilo kojoj banci.

– tu sam pisala odnosno pretpostavila neku najnižu dobit po dionici 15kn, a ta dobit je cca 17.5kn.
– e sada imamo novost neće ići sva dobit u dividendu.
– upravo je to ono najbolje na ovoj dionici, jer jedino rast i reinvestiranje dobiti može u budućnosti garantirati porast cijene dionice.

– a upravo tu politiku dividende i reinvestiranje dobiti imaju KODT, KOTR…
– a to su vam najbolje firme na ovom tržištu kapitala.

– cijena dionice, može sada to ići i na 100kn, a mogu je mirovinci držati i na ovim cijenam, dugoročno će to svakako biti dobra dionica.

– mnogi od vas se raduju kako ću ja na tome HT-u pogubiti lovu.
– neću lovu pogubiti, napisala sam vam kako mi je to sporedna investicija cca 1.5% portfelja.
– te ni veliki pad neće bitno utjecati na moj portfelj, a ja koristim i tvz. stop-loss.
– ali ono najvažnije, ako cijena padne, nadokupite taj HT.
– već sam vam napisala na ovoj temi, ako padne na 100kn to će mi svakako biti preko 50% portfelja.

– ponavljam dugoročno je sasvim o.k. ova dividendna politika.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close