@alias
Pa što meni govorite za LPLH? Nemam LPLH. Kupio sam ga po oko 48, a prodao na oko 42, iza izvješća, a taman prije ovog zadnjeg rasta. Spomenuo sam ga samo radi vašeg znanja o cijeni iste i povukao analogiju s Varteksom. Al kad ga već spominjete, čini mi se da ste i tu u krivu i da nemaju ništa s brodarstvom i brodovima više, od toga su se očistili, ostalo je samo u imenu, tako da brodovi neće sjesti na vrat. Ako vas zanima, pogledajte malo na toj temi, pisali su ljudi o tome.
P.S. Nemam dionice LPLH i moje pisanje nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica već samo odražava moje mišljenje, koje ne vrijedi ni pisljivog boba jer sam na najznacajnijoj listi dioničara, natjecanju NajPortfelj, 286. od 294 natjecatelja te stoga slušajte znalce i profesionalce.
Ovo je prvo izvješće nakon što se sve dogodilo na LPLH-u. Zato treba pricekati i vidjeti konsolidiranu, a ne nekonsolidiranu bilancu i kako će se sve nakon toga rasplesti. Zato kažem. Ja na poslu inace analiziram dionice nešto iz SAD-a i najviše iz Europe. U Hr analiziram samo za sebe, tako da iskreno nema vremena pratiti neke kompanije koje će možda, a možda neće, ikad išta zaraditi. Ja sam više onaj tip mali rizik mala zarada. Samo meni s tim malim rizikom ispadne prilicno zadovaljavajuća zarada i ja sam zadovoljan. Fora s tim dionicama koje skoce 100% u tjedan dana je ta da te vuku na slične koje vuku isti rizik, a na njima onda izgubite duplo. Recimo da ste zaradili prošle godine 100% prinosa jer ste uložili dok je tržište raslo u malo rizicnije dionice, taj će se prinos brzo rasplinuti cim trziste krene dole. Takva je narav takvih dionica i takvog mentaliteta ulaganja. Ja nemam takve kvalitete i na kraju uvijek kornjaca dođe prva na cilj. Mnogo puta se to dogodilo i mnogi još uvijek ne vjeruju u to. zapravo većina. Zato imaš njih 5% koji zarađuju od ovih 95% koji misle da se može obogatiti preko noći
PTKM.
– evo izišlo izvješće za PTKM.
– stvarno su me iznenadili jer sam očekikivala puno gore izvješće.
– moje čestitke svima koji imaju te papiriće od PTKM.
– a za one koji ih nemaju za to su se pobrinuli vaši omiljeni mirovinski fondovi koji se brinu za vaše buduće mirovine.
– još jednom bravo za Petrokemiju.
– I love this game.
Pozdrav !
Ok. Jel sam vama govorio da LPLH vrijedi oko 100kn ili nisam?
LPLH.
– pitanje je vrijedi li to i 10 (deset) kuna ???
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana 7 ulaže poput mog tetka, a prodaje neko veliko znanje,On niti ne prati burzu ima ht,štednju na banci i to je to.
Tetak.
– pa vaš tetak zasigurno spada u grupu najboljih investitora u RH.
– pozdravite mi tetka.
– i preporučite mu neka otvori svoj blog za investicijsko savjetovanje.
– I love this game.
Pozdrav !
A to su sigurne investicije.
VART i ne baš rizičan dok ne pojedu ovih 10 mil EUR kredita.
VART.
– netko je napisao, možda baš gospon Lopina,
– Varteks je sada o.k. pa oni sada samo od tog kredita imaju 40 kuna po dionici.
– možda niste išli za tim ali imati će i cca 20 kuna kamata po dionici zahvaljujući tom kreditu.
– s tim kreditom oni će najprije isplatiti sebi neisplaćene plače.
– nema vam tu kruha, dok im netko daje lovu oni će raditi.
– tu vam zasigurno nisu krivi radnici,
– uprava i samo uprava, baš me zanima kolike plače sebi dijele i u kakvim autima se voze.
– da ne pišem dalje bajke, neka realna cijena ove dionice je 0 (nula) kuna.
– I love this game.
Pozdrav !
LPLH.
– pitanje je vrijedi li to i 10 (deset) kuna ???
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Vidim da ćemo se sada natezati i oko toga koliko nešto vrijedi?!
Svakim radnim danom do 16:30 imate priliku iznova uvidjeti koliko vrijedi, a iza toga do kasno u noć možete se samo natezati sami sa sobom u razmišljanju koliko mislite da vrijedi.
Svakim radnim danom do 16:30 imate priliku iznova uvidjeti koliko vrijedi, a iza toga do kasno u noć možete se samo natezati sami sa sobom u razmišljanju koliko mislite da vrijedi.
Na trzistu na kojem oduvijek vrijedi pravilo vece budale, cijena ni izbliza nije indikator vrijednosti.
Počinje sezona izještaja, bojim se da neće biti nešto posebno.
Osim par dionica po mojem mišljenu većina će biti lošije ili znatno lošije od prethodnih.
Danas je Petrokemija izbacila gubitak kakav se teško mogao zamisliti.
Gotovo je za nepovjerovati da su mogli izgubiti 57 % temeljnog kapitala u jednoj godini.Kapitala ubrzano ponestaje u ovoj tvrtki.No nećemo se baviti samo smećem i govnima, od nekolicine koji bi mogli ugodno iznenaditi jesu, po meni su ATGR,Ledo,PODR,HUPZ…
Pričekajmo još malo.
lp
KSST bi mogao pozitivno iznenaditi. Kupili su plug u proslom tromjesecju.
[/quote]
A amortizacija??
lp
bio se postavio na 6 dionica, sve dokup. u ovom casu vecina mog portfelja mi je best buy. ovih 6 stavljen na okruglo, ali biti ce prenisko, a neke i bjeze. jucer uzeo jos atgr, sad po 750, mislim da sam na koei bio na 680, onda bi ovo danas bilo moje, vidjeti cu kad dodjem doma. jos cekam jdgt, adpl, ernt, korf, mislim da cu morati dizati ljestvicu ili odustati.
@Ivana7
I vaše pisanje mi smeta kad pišete kao malo djete zaradila sam za auto itd. Ovako šale prihvaćam, ali to je jednostavno balavo. Novac ne pada sa stabla.
meni je ivanina metafora bas super. ja isto razmisljam i komuniciram u tim kategorijama jos od prve godine (prve godine u dionicama imao sam jedan auto, pa banda mi je skinula pola djelova do nove godine; zatim godina kada je portfelj prvi put narastao za auto (doinvestiranje+zarada), koliko auta imam u portfelju, hocu li ove godine zaraditi auto i do kada, je li ovo auto u jednoj dionici, koje godine bih mogao imati auto iz godisnje dividende itd). ja sam mislio da sam ja mali investitor, ali onda ocito ovdje imamo puno mikroinvestitora.
– Ističe da su zbog manje zarade hrvatske banke već neko vrijeme neatraktivne svojim vlasnicima.
Prejako, prejako, prejako.
Ova rečenica se ponavlja od 2008. svaki kvartal. otad su propali cjelokupni bankarski sektori u: USA, UK, ESP, ITA, AUT, BEL, GRE, POR, IRL, SLO, a hrvatske banke (jedine u svijetu) svaki kvartal iskazale (nepostojeću) dobit i zato su neatraktivne. Koliki je povrat na kapital za uloženo u Unicredit, Intesu i Hypo, tj. koliko dionica si dobio za svaku koji su imao prije krize… 10, 100, 1000? Komada, ne posto.