I sve dionice su odradile u nekom periodu +100 ili +300%. Ja govorim o pravoj vrijednosti dionice. Ne cijeni. Cijenu svatko na našem tržištu može nabiti sa 200.000kn na računu. Šta mislite zašto mnogi trguju baš tu?
Niste bili u pravu jer kako i sami kažete rekli ste da LPLH vrijedi 100 kn, dok je cijena bila 150 kn. Što niste pisali da vrijedi 100 kn dok je cijena bila 35 kn??? Vaš odgovor na to je da niste nikada radili analizu jer ste mislili da ne vrijedi niti 10 kn. Nemojte soliti pamet ljudima i glumiti generala poslije bitke. Ne kažem da ste zlonamjerni ali pokušajte realno sagledati stvari, a pritom možete pokušati i odgovoriti na pitanje ima li mjesta u diverzificiranom portfelju za LPLH na 35kn, VPIK na 60 kn, PTKM na 100 kn, BLJE na 50 kn, VART na 10 kn itd. Ako mislite da nema tako i napišite samo nemojte onda nakon što eventualno porastu 100, 200, 300% soliti pamet kako ne vrijede ni pola te nove cijene.
Ivana 7 ulaže poput mog tetka, a prodaje neko veliko znanje,On niti ne prati burzu ima ht,štednju na banci i to je to.
Tako da uz propagiranje takvog načina ulaganja nema smisla gubiti vrijeme na burzi.
Definitivno su best buy dionice onih firmi koje su trenutno na koljenima i cijenom ispod dna, a koje firme imaju izgleda da se oporave. Treba ih prepoznati, ali oni koji to znaju, znaju.
Ima firmi koje su na koljenima, ali koje se definitivno neće izvuči. Od takvih bježanija. Ali i takve treba prepoznati.
I jedne i druge su uglavnom iz građevinske domene.
HT je odradio svoje vrhunce. A odradio ih je zbog toga što se mnoštvo kapitala slilo u tu dionicu i što je dividenda bila dobra. IPO je daleko, HT u glavama ljudi blijedi. On je gotova priča što se tiče nekog bitnog porasta cijene. Ako će i rasti, to će biti jadno, kilavo i zamorno. A i za to će mu trebati milijuni i milijuni kuna ulagača. Neke druge dionice će za to vrijeme odraditi stotine postotaka rasta. HT je dionica zaista samo za nečijeg tetka, koji niti nema internet, nego je negdje čuo da …
Bolje bi bilo da je i nema na burzi. Ovako samo odvlači likvidnost koja bi na nekim drugim dionicama odradila snačajne promjene cijene. Ali nažalost, još dugo će u glavama nemuštih HT biti jedina dionica za koju znaju.
Evo i ATPL polako odrađuje svoj održivi rast unatoč tome što je do sada BDI uglavnom crvenio. Na ovoj dionici su mnoge oči i čeka se oporavak brodarina, a onda … tko je kupio, kupio je.
Niste bili u pravu jer kako i sami kažete rekli ste da LPLH vrijedi 100 kn, dok je cijena bila 150 kn. Što niste pisali da vrijedi 100 kn dok je cijena bila 35 kn??? Vaš odgovor na to je da niste nikada radili analizu jer ste mislili da ne vrijedi niti 10 kn. Nemojte soliti pamet ljudima i glumiti generala poslije bitke. Ne kažem da ste zlonamjerni ali pokušajte realno sagledati stvari, a pritom možete pokušati i odgovoriti na pitanje ima li mjesta u diverzificiranom portfelju za LPLH na 35kn, VPIK na 60 kn, PTKM na 100 kn, BLJE na 50 kn, VART na 10 kn itd. Ako mislite da nema tako i napišite samo nemojte onda nakon što eventualno porastu 100, 200, 300% soliti pamet kako ne vrijede ni pola te nove cijene.
A šta da ja vama tu kažem. Naravno da nema mjesta ako mislite imati bilo šta kvalitetno što ste kupili po razumnoj cijeni. pa pogledajte koje ste vi dionice nabrojali i u čijem se one portfelje nalaze. Pogledaje doslovno svaku dionicu i njezinu kvalitetu i onda rast (osim Belja). Mislite da su one slučajno toliko narasle? Nemojte se zavaravati. Pa spominjete varteks koji kao ima imovine, a ne znam da li sami sebe zavaravate ili šta. pa oni više nemaju ducana, a kamoli imovine. pa sve su pod hipotekom. Mislite da je ZABA dala kredit na lijepe oči? Pa jel vi mislite da kad to propadne i ode u stečaj da će vama išta ostati iz stečajne mase? Ste vi stvarno u tolikoj zabludi? Pa Vartks nije uspio s Levisom postici ikakve rezultate, kako će sada?
I opet se ja čudim i nikako se načuditi kako neki ljudi neke stvari uopće ne vide
Alias,i ja se čudim kako neki gledaju a ne vide.
HZLA ,a i LUCIDUS-ipak Andabaka Jako je opasan igrač i ne da nikome nego samo sebi .A TNPL na 300,takvog zicera nema.
A tek JAKT,FMPS, pa BRIN.
A to su sigurne investicije.
INDG kao rizična,VART i ne baš rizičan dok ne pojedu ovih 10 mil EUR kredita.
A HT je tipičan primjer fondovskog smeća,a ERNT je još veće smeće od HT naravno
s obzirom na cijenu dionice.
ADRIS i ADPL nisu skupi tako da ne zaslužuju epitet smeća.
Na ZSE teče med i mlijeko!!!!!!
Počinje sezona izještaja, bojim se da neće biti nešto posebno.
Osim par dionica po mojem mišljenu većina će biti lošije ili znatno lošije od prethodnih.
Danas je Petrokemija izbacila gubitak kakav se teško mogao zamisliti.
Gotovo je za nepovjerovati da su mogli izgubiti 57 % temeljnog kapitala u jednoj godini.Kapitala ubrzano ponestaje u ovoj tvrtki.No nećemo se baviti samo smećem i govnima, od nekolicine koji bi mogli ugodno iznenaditi jesu, po meni su ATGR,Ledo,PODR,HUPZ…
Pričekajmo još malo.
lp
A šta da ja vama tu kažem. Naravno da nema mjesta ako mislite imati bilo šta kvalitetno što ste kupili po razumnoj cijeni. pa pogledajte koje ste vi dionice nabrojali i u čijem se one portfelje nalaze. Pogledaje doslovno svaku dionicu i njezinu kvalitetu i onda rast (osim Belja). Mislite da su one slučajno toliko narasle? Nemojte se zavaravati. Pa spominjete varteks koji kao ima imovine, a ne znam da li sami sebe zavaravate ili šta. pa oni više nemaju ducana, a kamoli imovine. pa sve su pod hipotekom. Mislite da je ZABA dala kredit na lijepe oči? Pa jel vi mislite da kad to propadne i ode u stečaj da će vama išta ostati iz stečajne mase? Ste vi stvarno u tolikoj zabludi? Pa Vartks nije uspio s Levisom postici ikakve rezultate, kako će sada?
Je li znate ista o Varteksu ili sad to govorite, jel eto, vi sve znate istručnjak ste?
Koliko po vama vrijedi Varteks i zašto?
Počinje sezona izještaja, bojim se da neće biti nešto posebno.
Osim par dionica po mojem mišljenu većina će biti lošije ili znatno lošije od prethodnih.
Danas je Petrokemija izbacila gubitak kakav se teško mogao zamisliti.
Gotovo je za nepovjerovati da su mogli izgubiti 57 % temeljnog kapitala u jednoj godini.Kapitala ubrzano ponestaje u ovoj tvrtki.No nećemo se baviti samo smećem i govnima, od nekolicine koji bi mogli ugodno iznenaditi jesu, po meni su ATGR,Ledo,PODR,HUPZ…
Pričekajmo još malo.
lp
KSST bi mogao pozitivno iznenaditi. Kupili su plug u proslom tromjesecju.
@twixer
Nije istina…… plug je star i rashodovan…….a pozitivno iznenađenje je vrlo vjerojatno