Nije, ali isto bi moglo bi moglo biti zanimljivo mada bi analizu mogućih rezultata ostavio kolegi Shogunu koji je puno mjerodavniji za tu dionicu, a k tome prati redovno kompletan sektor. Naime najveća je nepoznanica koliko je brodova na spot tržištu, a koliko pod Ugovorima i kad su sklopljeni.
TNPL treba povezivati i sa Lencom, mogućom privatizacijom JDPL, dividendom, Ninskim blatom……..
TNPL treba povezivati i sa Lencom, mogućom privatizacijom JDPL, dividendom, Ninskim blatom……..
Slažem se. To zna često značajno promjeniti izgled FI. Kako bi lijepo rekao jedan moj kolega: Parangal sistem. [smiley11]
Dionica se ,očito,duže vremena “drži” na istoj razini,zanima me, kada će je pustiti gore…
Poštovani forumaši,
Uistinu je vrlo tužno u što se jednu vrlo kvalitetnu temu pretvorili. Brisati gotovo desetak stranica vaših nebuloza i nekakvih postova koji nemaju nikakve veze s ničime je stvarno realni pokazatelj koliko ste voljni pomoći i raspravljati u granicama dobrog ukusa (bez vrijeđanja, neutemeljnog optuživanja tko se krije ispod kojeg nicka itd.).
Uglavnom, budući da se ne možete sami kontrolirati, primorali ste nas da ubuduće pomnije promatramo Vaše postove i promptno sukladno reagiramo.
Sa štovanjem,
Evo i mene na forum, sve pozdravljam i želim puno uspjeha na burzi. A sad jedno pitanje. Što mislite o ulaganju u fondove u ovom trenutku, ja sam neka ulaganja kapitalizirao ( nekretnine ) pa me zanima koji bi fond bio dobar za mene.Hvala svima koji odgovore
– jako teško pitanje u ovome trenutku,
– kad je većina dionica na najvećim vijedostima ATH, tada su ti i fondovi isto na navećim cijenama.
– u fondove je najbolje ulaziti s većim ulogom nakon veće korekcije.
– ili za one koji se ne kuže kako sve to funkcionira najbolje je s konstantnim manjim uplatama u više fondova.
– tako ste max disperzirali rizik, i ne interesira vas tržište jer u stvari tako ćete uvijek imati prosijek tržišta.
Pozdrav !
znanac:
”
”
Slažem se. To zna često značajno promjeniti izgled FI. Kako bi lijepo rekao jedan moj kolega: Parangal sistem. [smiley11]
ako možeš malo konkretnije objasniti na primjeru TNPL i nabrojanih stvari, bio bih zahvalan.
TheWarrior: ” Evo i mene na forum, sve pozdravljam i želim puno uspjeha na burzi. A sad jedno pitanje. Što mislite o ulaganju u fondove u ovom trenutku, ja sam neka ulaganja kapitalizirao ( nekretnine ) pa me zanima koji bi fond bio dobar za mene.Hvala svima koji odgovore ” – jako teško pitanje u ovome trenutku, – kad je većina dionica na najvećim vijedostima ATH, tada su ti i fondovi isto na navećim cijenama. – u fondove je najbolje ulaziti s većim ulogom nakon veće korekcije. – ili za one koji se ne kuže kako sve to funkcionira najbolje je s konstantnim manjim uplatama u više fondova. – tako ste max disperzirali rizik, i ne interesira vas tržište jer u stvari tako ćete uvijek imati prosijek tržišta. Pozdrav !
to je točno, sve dok ne dozvole šortanje…onda zaboravi ovakve jednostavne računice.
i iskreno mi je žao što se to još nemože raditi jer su u proteklo vrijeme bile neke lijepe dionice za šortanje…žao mi je što samodol ne vidi da bi mu i to doijelo malo reda u ovaj njegov kaos….
Poštovani forumaši, Uistinu je vrlo tužno u što se jednu vrlo kvalitetnu temu pretvorili. Brisati gotovo desetak stranica vaših nebuloza i nekakvih postova koji nemaju nikakve veze s ničime je stvarno realni pokazatelj koliko ste voljni pomoći i raspravljati u granicama dobrog ukusa (bez vrijeđanja, neutemeljnog optuživanja tko se krije ispod kojeg nicka itd.). Uglavnom, budući da se ne možete sami kontrolirati, primorali ste nas da ubuduće pomnije promatramo Vaše postove i promptno sukladno reagiramo. Sa štovanjem,
poštovani vijeko
nemojte zaboraviti da ste za kvalitetu foruma suodgovorni i vi … pa ako ste u mogućnosti provjerite onda koji su to igrači koji se koriste višestrukim nickovima… isključite ih iz igre i više neće biti sumnji, debata niti vrijeđanja po toj osnovi…
Evo malo komentara za slijedeći tjedan: Mislim da je došlo do smirenja tržišta, ali još nisu došli poneki izvještaji za 1Q. Mislim da posebnu pažnju treba obratiti na FI TNSA koja bi trebala u 1q prikazati dobiti od prodaje Kvarner banke i dio dobiti Tower centra. Bit će zanimljivo u ovom mjesecu vidjeti i ko će dobiti bespovratne poticaje za razvoj drvne industrije. Malo je zabrinjavajuće okretanje fondova prema regiji, kao i smanjenje prometa na našoj burzi. Vidjet ćemo slijedeći tjedan, da li je smanjenje posljedica prvomajskih praznika ili što je vjerovatnije nedostatku kvalitetnih dionica na našem tržištu. Također bi ukazao da dolazak FI Tehnike, INDG,FNVC-a koji bi mogli podići ( spustiti ) cijene navednih dionica. Trebala bi profitirati i dionica INE jer se tu isto očekuju ( bar po najavama ) dobri rezultati, a uskoro ističe i moratorij na kupnju od strane MOL-a. Pozdrav svima i uspješno trgovanje slijedeći tjedan.
– kad bi barem ovakvih postova bilo više.
– s nekim stvarima se i ne slažem, ali to je samo moja procijena i moje mišljenje.
– tržište.
– i dalje vlada optimizam, čitajući forum, na dosta dionica koje su na ATH vlada optimizam i vidu se kao dobere investicije.
– nama kojima je dosta dionica odradilo lijepi rast, čini nam se dosta toga skupo.
– ali ovom velikom drugom valu novih investitora to su prihvatljive cijene i na dosta dionica vide svoje prilike, pa i oni moraju odnekud započeti.
– ovaj nedolazak IPA HT u proljeće dosta nas je zatekao,
– dosta je investitora u jednom dijelu u keš poziciji,
– znam po sebi, jako je teško biti u keš poziciji.
– uglavmom očekujem blagi rast tržišta, a i glavna svijetska tržišta rastu.
Pozdrav !
pa ako ste u mogućnosti provjerite onda koji su to igrači koji se koriste višestrukim nickovima… isključite ih iz igre i više neće biti sumnji, debata niti vrijeđanja po toj osnovi…
Poštovani Sonny, oni to nisu u mogućnosti te stoga otpada svako daljnje prebacivanje odgovornosti
@Ivana – kada bi barem ovakvih komentara bilo što manje (puno piše – ništa ne piše) bila bi ugodnija ova većer [smiley2]
@Ivana – kada bi barem ovakvih komentara bilo što manje (puno piše – ništa ne piše) bila bi ugodnija ova većer [smiley2]
– ajme što smo osjetljivi, na jednoj temi napišem kako dionicu kupiš i prodaš za dva sata, pa to si sam pisao kako radiš i sad ti odmah smeta moje pisanje, pa ne čitaj ionako skoro samo na ovoj temi pišem.
– to što ne kužiš moje pisanje je glavni razlog jer bitno drugačije ulažemo.
– i ti Mauricije, kao da sam ti ja kriva za CROR, možda ti sutra i naraste pa češ biti dobre volje.
Pozdrav !