Svatko ima svoje mišljenje. meni je većina u HT-u. od dividende i štednje kupujem nekad opet HT, a nekad nešto drugo. Većinom trejdam kada uočim nekakvu dobru priliku (Podravku sam kupovao po 210-212kn i prodao na 250).
ipak u nedostatku vremena, najsigurnije se osjećam u HT-u. možda griješim. vrijeme će pokazati
Naravno.. Svako odlučuje za sebe i bira svoju taktiku.
Naravno, iako je meni vaša taktika loša i nikako se s njom ne slažem (HT + trejd) ja vam želim sreću i svako dobro! I puno dobitka!
Evo šta meni sad na primjer nije jasno. Kako vi koji pričate o HT-u ne možete vidjeti da je HT zaglavio i da će bez širenja na druga tržišta njegova dobit i marže samo padati. Pa jel vi mislite da oni opet mogu povećati cijenu za 1min na 3kn? Ili sada svi uplate 100 kn mjesecno pa pricaju koliko ih volja? Znači ako se ne rodi 1 mil nove djece u dobi od 20 do 30 godina u sljedećih par godina kako će oni povećati prihode i marže? Ja to ne razumjem. Kome će oni prodati tu svoju uslugu i povećati prihode? Kako? Pa to je tržište sad toliko konkurentno da nema šanse da oni nešto poboljšaju. Pa sad je došao Sveđanin i nema više dogovora cijena kao onda VIP i HT pa ajmo jednake cijene pa tko kome. A o struji da i ne pričam. Pa to mi samo govori da lutaju i da ne znaju šta i kako. Nema više varanja klijenata, nema više monopola. Pa šta je to toliko teško za shvatiti? Vi kupujte, ali ovo što sam napisao je toliko očito da se vidi s mjeseca. Ali vi kako hocete.
Iako si mi sa svojom filozofijom i pametovanjem mrzak, u ovome se moram složiti sa tobom.
[emo_smijeh]
TNPL…RIZO…ZVZD.
Samo objektivno mišljenje i nije nagovor na bilo kakve akcije u svezi glede..
– evo izdvojila sam jedan drukerski post toliko da vidite kako to drukanje izgleda.
– sasvim je nebitno ime autora nite se želim svađati s istim,
– kod ovog tipa drukanja nema tu nikakve analize, ali tu je nekakvo mišljenje objektivnog tipa.
– i kako to na kraju završi.
– ovog gospona je na TNPL ošišala sama uprava TNPL.
– na RIZO ga je ošišao gospon xy.
– a na ZVZD će ga najvjerojatnije ošišati gospon Todorić.
– I love this game.
Pozdrav !
U prirodi je balkanaca da su im mrski intelektualno superiorniji. Balkanski jal, sta ces.
Da ste mi prijatelj rekao bih vam džabe. Ovako bi ste to morali platiti.
– ne tako davno čitala sam na jednom blogu kako je PTKM na 350kn best buy jer ideeeeeee to na 700……ma ići će na 1.000kn.
– a sjećam se i nekih prijetnji sudskim tužbama nekim tipovima na Poslovnom jer su se usudili javno napisati kako to ne vrijedi 240kn.
– pa slavodobitnik komentara ne vrijedi 240kn a sada je 350kn.
– nego kolika je danas cijena PTKM ???
– nekoga su dobro ošišali na toj investiciji.
– a netko je i previše drukao na toj dionici.
– najskuplji su vam ti besplatni savjeti.
– I love this game.
Pozdrav !
TNPL…RIZO…ZVZD.
Samo objektivno mišljenje i nije nagovor na bilo kakve akcije u svezi glede..
– evo izdvojila sam jedan drukerski post toliko da vidite kako to drukanje izgleda.
– sasvim je nebitno ime autora nite se želim svađati s istim,
– kod ovog tipa drukanja nema tu nikakve analize, ali tu je nekakvo mišljenje objektivnog tipa.
– i kako to na kraju završi.
– ovog gospona je na TNPL ošišala sama uprava TNPL.
– na RIZO ga je ošišao gospon xy.
– a na ZVZD će ga najvjerojatnije ošišati gospon Todorić.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ne brini ti za mene ti što si umisla da šišaš.
Jednu od te dvije još imam (zvzd) i čak sam u plusu 2 % a druge sam prodao i to sa prinosom m+manjim nego sam očekivao,ali postotno puno više nego što tebi portfelj raste godišnje….
Ali ako tebi imonira da sama donosiš zaključke čitajući iz graha i gatajući jer si previše samodopadna da pričaš o svoji pušinzima.
Čah što više pišeš dosta neistina ( da ne kažem da lažeš).
E moja ivka….upala se širi…bilo ova ili ona..
Ne znam dal se vi kolegice mene sjećate ali ja sam oduvijek, već od 2007. godine govorio da PTKM ne vrijedi ni 100kn. Naravno nisam imao ovaj nick 🙂 (new mogu zbog posla imati pravi) Pokušavao sam i pokušavao ljudima govoriti da ne kupuju, ali masa se ne da. Kao i za igh. Uvijek na kraju ti ispadneš g_lup. Ljudima sam nedavno pisao na SAPN da se ne zaljecu na 290 ili 300kn jer da to vrijedi oko 210kn (može se pronaci na toj str) i ljudi svejedno kupuju. Govorio sam i da se ne zaljecu na LPLH kad je skakala oko 150 i opet sam bio g_lup i ne imao pojma. Govorio sam tako i na VPIK-u kad je bio 130kn da vrijedi oko 100kn i opet sam bio bud.ala. Pa Belje da ne kupuju na 130kn itd. Ima toga ohoho. Sve se to može pronaci ako se samo malo zavrti i potraži. Jadranku sam kupovao kad je Eceed govorio da nemam pojma i na pp mi pisao kako gubim pare a drugi prodaju, a ja sretan. Ima toga još. Ja se iskreno trudim pomoći. Neki put pretjeram jer s nekima nema dialoga na fin nacin ali iskreno pokušavam uvijek objasniti zašto nešto ne valja i nemam niti najmanju skrivenu namjeru. Pa ja uvijek kupujem samo one dionice za koje sam sam napravio analizu. I tu analizu radim negdje oko 2 tjedna. Tako da teško kupujem nešto što bilo tko i kako piše. Dugo se bavim ovim poslom i ovdje želim objasniti zašto je nešto logično (kao sad za HT) jer moram priznati da ljudi nisu toliko financijski obrazovani kod nas, pa im to ne mogu objasniti čisto formulama. To naravno nema veze, ali samo trebaju malo bolje paziti na svoj novac.
I vaše pisanje mi smeta kad pišete kao malo djete zaradila sam za auto itd. Ovako šale prihvaćam, ali to je jednostavno balavo. Novac ne pada sa stabla.
Nemaš odgovor na laž da si kupovala tnpl na dnu kad ja znam da nisi????
Opet jpš jedna u nizu laži..
Ali vjerojatno za tebe vrjedi ona Gibonijeva “ja ću budan sanjati”.
A da o tvojim biserima ne govorim i ne postam…kome se da neka prolista zadnjih 500-njak stranica tvojih promašaja ,obmana,laži i pušinga..
aj lav dis gejm…postala si sa ovim kao i birtić sa onim da savjet ne treži niti bih ga dao..
Pa tko ozbiljan uopće uzima zdravo za gotovo što škrabaš???
Alias,
Zanimljivo je kako svi ovi primjeri imaju zajedničko to da ste govorili ljudima da ne kupuju određenu dionicu nakon što je ona porasla 100,200,300 ili 400%. Poanta svega je da li navedene dionice, naravno prije velikog rasta, imaju svoje mjesto u diverzificiranom portfelju ili nemaju. Sve ovo što sada pišete su vam priče o lanjskom snijegu.
Ok. Jel sam vama govorio da LPLH vrijedi oko 100kn ili nisam? I da ga ne treba kupovati kad je onako ludovao. Jesam to govorio? Koliki je sad promet na njemu? Svi znaju tko mu je nabio cijenu. Meni ni on ne vrijedi 100kn, ali eto. Ima nešto novca na računu i to je to. Čini se da sam ipak bio u pravu. Ili? Jel vi mislite da XY nije pisao o LPLH-u da bi on svejedno išao +100 +200 ili +300%. Ja samo govorim što nije realno. Kao cijena za LPLH od 150kn. I to je to. A vi ste opet pisali da šta ja znam. Ajmo se strpiti još malo pa vidjeti tko je bio u pravu.