Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

HT već nekoliko godina svake godine smanjuje prihode za cca 500 milijuna kuna. Zbog toga su maknuli prvog čovjeka, kojem moraju biti zahvalni što im je omogučio da uopće za kiki-riki lovu preuzmu firmu. Povukli su ga pompozno u Njemačku gdje će biti dva-tri mjeseca, a potom će se potiho vratiti u Hrvatsku i više neće biti nitko.
Savjetovati nekome da kupuje ili sam kupovati HT u ovoj situaciji gdje ta firma nema baš nikakvih mogućnosti povećati svoju dobit je naprosto apsurdno. Konkurencija joj je nesmiljena, bolja, brža, spretnija i pametnija. I prilagodljivija.
Kupovati HT radi dividende koja će ove godine biti valjda duplo tanja od prošle, ali još uvijek duplo veća od one za slijedeću godinu.
Ivana, nemoj se ljutiti, ali ovo sa HT-om i Končarima pokazuje da ti ipak pojma nemaš i da si jedna od onih koja na zse nije u stanju zaraditi ništa.
Veliko ništa! A toliko si se hvalila svojim enormnom zaradama. Na čemu? Skroz si se diskreditirala. Sjećam se jednog posta gdje si napisala da si u jednom danu najviše zaradila 700 tisuća kuna, pa više puta da si u jednom danu zaradila dobar auto srednje klase. Ovo bi bilo smiješno da nije žalosno to što ti pišeš. O Bože!

Samo jedan poluinside. Prošli tjedan u gradskim četvrtima oko Horvačanske ulice (Jarun, Knežija, Srednjaci) po zgradama hodaju HT-ovi djelatnici i ljudima nude ugovore o isporuci električne energije. Interesantno je da taj dio grada istodobno pokrivaju i djelatnici RWE. Koliki je postotak uspješnosti neznam ali sigurno neki postotak će uzeti. Iz toga se da zaključiti da će prihodi rasti. Napomena, imam dionice HT i ovo nije nagovor na kupnju.
Lp

core biznis je osnovni i temeljni. ako im kikiriki poveća profitabilinost, ….

HT već nekoliko godina svake godine smanjuje prihode za cca 500 milijuna kuna. Zbog toga su maknuli prvog čovjeka, kojem moraju biti zahvalni što im je omogučio da uopće za kiki-riki lovu preuzmu firmu. Povukli su ga pompozno u Njemačku gdje će biti dva-tri mjeseca, a potom će se potiho vratiti u Hrvatsku i više neće biti nitko.
Savjetovati nekome da kupuje ili sam kupovati HT u ovoj situaciji gdje ta firma nema baš nikakvih mogućnosti povećati svoju dobit je naprosto apsurdno. Konkurencija joj je nesmiljena, bolja, brža, spretnija i pametnija. I prilagodljivija.
Kupovati HT radi dividende koja će ove godine biti valjda duplo tanja od prošle, ali još uvijek duplo veća od one za slijedeću godinu.
Ivana, nemoj se ljutiti, ali ovo sa HT-om i Končarima pokazuje da ti ipak pojma nemaš i da si jedna od onih koja na zse nije u stanju zaraditi ništa.
Veliko ništa! A toliko si se hvalila svojim enormnom zaradama. Na čemu? Skroz si se diskreditirala. Sjećam se jednog posta gdje si napisala da si u jednom danu najviše zaradila 700 tisuća kuna, pa više puta da si u jednom danu zaradila dobar auto srednje klase. Ovo bi bilo smiješno da nije žalosno to što ti pišeš. O Bože!

o kojoj duplo manjoj dividendi pričaš? pa sljedeće god još duplo manja [emo_smijeh]
lupetaš bezveze. a nisi se sjetio da konkurencija nema prostora za dodatno spuštanje cijena??

Evo šta meni sad na primjer nije jasno. Kako vi koji pričate o HT-u ne možete vidjeti da je HT zaglavio i da će bez širenja na druga tržišta njegova dobit i marže samo padati. Pa jel vi mislite da oni opet mogu povećati cijenu za 1min na 3kn? Ili sada svi uplate 100 kn mjesecno pa pricaju koliko ih volja? Znači ako se ne rodi 1 mil nove djece u dobi od 20 do 30 godina u sljedećih par godina kako će oni povećati prihode i marže? Ja to ne razumjem. Kome će oni prodati tu svoju uslugu i povećati prihode? Kako? Pa to je tržište sad toliko konkurentno da nema šanse da oni nešto poboljšaju. Pa sad je došao Sveđanin i nema više dogovora cijena kao onda VIP i HT pa ajmo jednake cijene pa tko kome. A o struji da i ne pričam. Pa to mi samo govori da lutaju i da ne znaju šta i kako. Nema više varanja klijenata, nema više monopola. Pa šta je to toliko teško za shvatiti? Vi kupujte, ali ovo što sam napisao je toliko očito da se vidi s mjeseca. Ali vi kako hocete.

ovo tvoje razmišljanje je jako usko. da su ljudi tako razmišljali nebi niti kotač nikad izmislili

Usko je vaše razmišljanje. Otkrili ste kameni kotač koji je bio dobar u jednom razdoblju, a kolega vam sad otkriva i druge vrste kotača koje voze brže i bolje, a vi želite reći da je vaš kameni kotač i dalje best buy.
Među prvim potezima koje sam napravio pred godinu dana kad sam sklopio ugovor s brokerskom kućom bila je prodaja paketa HT i kupnja drugih dionica. Odličan potez. Zamjena kamenog kotača koji mi je do tada super služio za kotače s gumama! Možda i vi jednom otkrijete da ima i boljih izuma od kamenog kotača!

P.S. Nemam dionice HT i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju istih već samo iznošenje mojeg razmišljanja koje ne bi trebalo imati ikakvu težinu među znalcima.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Meni svatko tko dođe u firmu ja mu savjetujem prodaju HT-a i kupnju nećeg drugog. Do sad su svi pogodili. Pa nemojte misliti da ako je nešto jeftino da je i dobro. Možda je i jeftino upravo jer ne valjda i jer nema perspektive. Lako je mirovincima koji će u svojih 30 godina vratiti uloženo preko dividende, a šta vi koji ste izgubili ogromne novce koje ste mogli zaraditi na drugim dionicama? Pa savjetovao sam frenda, dok je HT bio 200 ili 210kn da proda HT i kupi Jadranku. Pa to je bilo tamo negdje prije 8mj. Tako nešto. Na Jadranci je zaradio nekih 70%, dok bi ovdje izgubio nekih 20% (uz dividendu bi to bilo 10% ajde). I on je zaradio 80 a ne 70%. To bi te na HT-u zaradili u sljedećih 60 godina. Ima toliko boljih ulaganja da stvarno ne vidim smisla ulagati u HT više. I to nije moje mišljenje. Ja to znam. Ali kako sam rekao. Svatko radi po svom

Meni svatko tko dođe u firmu ja mu savjetujem prodaju HT-a i kupnju nećeg drugog. Do sad su svi pogodili. Pa nemojte misliti da ako je nešto jeftino da je i dobro. Možda je i jeftino upravo jer ne valjda i jer nema perspektive. Lako je mirovincima koji će u svojih 30 godina vratiti uloženo preko dividende, a šta vi koji ste izgubili ogromne novce koje ste mogli zaraditi na drugim dionicama? Pa savjetovao sam frenda, dok je HT bio 200 ili 210kn da proda HT i kupi Jadranku. Pa to je bilo tamo negdje prije 8mj. Tako nešto. Na Jadranci je zaradio nekih 70%, dok bi ovdje izgubio nekih 20% (uz dividendu bi to bilo 10% ajde). I on je zaradio 80 a ne 70%. To bi te na HT-u zaradili u sljedećih 60 godina. Ima toliko boljih ulaganja da stvarno ne vidim smisla ulagati u HT više. I to nije moje mišljenje. Ja to znam. Ali kako sam rekao. Svatko radi po svom

Dobri i zanimljivi odgovori. Budite ljubazni pa recite koje su to bolje prilike sada?
Lp

@ Ananas

Da ste mi prijatelj rekao bih vam džabe. Ovako bi ste to morali platiti. Šalim se. Čitajte malo okolo pa možda i nađete. Puno puta sam pisao i davao i analize i prognoze i savjete.

Ja čitam računam i pratim. Moja računica je sada HT. Vi tvrdite suprotno. Pitao sam vas koje su onda dionice sada u fokusu po vašoj procjeni. Lako je sada reči da ste prošlo ljeto pikirali jadranku.
P.S. To što čete reči koje su vam dionice u piku ne znači da ću ih kupiti. Proučit ću ih i pogledati i to je to. Konačnu odluku ću ja sam donjeti.
Lp

Usko je vaše razmišljanje. Otkrili ste kameni kotač koji je bio dobar u jednom razdoblju, a kolega vam sad otkriva i druge vrste kotača koje voze brže i bolje, a vi želite reći da je vaš kameni kotač i dalje best buy.
Među prvim potezima koje sam napravio pred godinu dana kad sam sklopio ugovor s brokerskom kućom bila je prodaja paketa HT i kupnja drugih dionica. Odličan potez. Zamjena kamenog kotača koji mi je do tada super služio za kotače s gumama! Možda i vi jednom otkrijete da ima i boljih izuma od kamenog kotača!

P.S. Nemam dionice HT i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju istih već samo iznošenje mojeg razmišljanja koje ne bi trebalo imati ikakvu težinu među znalcima.

Kada sam ja to rekao da je HT best buy? to sve ovisi koliko novaca imaš i koliko vremena posvećuješ analizama. sa par tisuća kn prije par tjedana najbolja kupnja je bila mgma. rasla ko luda. zbog rezultata? mislim da i ne baš
e da si ulupao milijun kn u magmu teško bi to nekome prodao. Kod HT-a je fora što nemoraš prodavat ništa. živiš od dividende. a sama cijena dionice je nebitna [emo_namigusa]

Kada sam ja to rekao da je HT best buy? to sve ovisi koliko novaca imaš i koliko vremena posvećuješ analizama. sa par tisuća kn prije par tjedana najbolja kupnja je bila mgma. rasla ko luda. zbog rezultata? mislim da i ne baš
e da si ulupao milijun kn u magmu teško bi to nekome prodao. Kod HT-a je fora što nemoraš prodavat ništa. živiš od dividende. a sama cijena dionice je nebitna [emo_namigusa]

Pa dobro, možda niste rekli, ali nećete valjda kupovati nešto za što smatrate da nije jedan od best buy-eva?
Pa dobro, živite od trenutne dividende. Do kada? Kako će se kretati iznos dividende? Ja sam uočio bolje prilike i isto bih napravio čak da garantiraju svaku godinu 20 kn dividende…. Kao prvo, ionako bi dividendu uložio opet na burzu, a kao drugo, ima zbilja finih prilika na ZSE, ako se odmaknuo od katastroficnih scenarija….
Meni je HT bio super jer mi je to bila ulaznica na burzu, odlično mi je bilo po 1500 kn dividende svaku godinu dok sam bio pred kraj studija i kasnije nezaposlen.
Ali sada, kad od plaće odvajam za ulaganje na burzu i kad malo proucavam te stvari, za mene je HT prošlost. Naravno, navijam i želim da HT raste i isplaćuje super dividende!

P.S. Nemam dionice HT i moje pisanje nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica već samo iznošenje mojeg mišljenja koje nema nikakvu vrijednost jer sam 286. od 294 natjecatelja u NajPortfelju, a to je jako značajno!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close