Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Je li ti imas pristup stranim trzistima?

ne, to ti meni zvuci kao sf, daleko i strano. a i ne znam nista o njima, jedva sam sakupio nesto znanja o domacoj situaciji.
[/quote]

Geografska diverzifikacija je jako bitna. Ja zivim u zemlji koja ima AAA rating pa opet geografski diverziviciram. Svaka zemlja ima rizike.

Hrvatska je vrlo rizicno mjesto za ulaganje.

Imas 1.33 milijuna zaposlenih i 1.19 milijuna umirovljenika na populaciji od 4.2 milijuna stanovnika. Od ovih 1.33 M koji rade barem 300K su drzavni zaposlenici. To je ogromna rupa iz koje se jako tesko izvuci. Trebas cudo.

Ako dodje do kolapsa drzavnih financija to ce utjecati na sve asset klase negativno. Ako cijena zaduzivanje drzave ode na 20%, onda se i dividendne dionice moraju prilagotiti tome. Plus sigurno ce povecati poreze jer ce se mogucnost zaduzivanja smanjiti.

Dvije ideje za razmatranje: Spanjolska i Mexico. Proveli su reforme i to vec pocinje davati rezultate. Spanjolska je znacajno liberalizirala radno zakonodavstvo. Nezaposlenost je u padu, PMI 54.1, yield na obveznice se prepolovio, privlace investicije (Bill Gates je ulozio u gradjevinsku firmu)….

[/quote]

Potpis,imati investirani sav kapital u HR je po meni čista ludost,zaista je potrebno čudo da se izvučemo iz rupe u koju smo upali,a mi još dublje kopamo umjesto da se počinjemo izvlačiti….
Bojim se da će proći još barem jedna generacija dok se to ne promijeni i stvari krenu na bolje.
Strana tržišta nisu nikakva atomska fizika,sve se može naučiti,ako se čovjek potrudi,nije lako ali se može…nema isprike,posebno ne u današnje doba interneta kad su informacije lako dostupne.

"Only dead fish swim with the stream"

@ lacoste 10
Udarni savjetnici za best buy dionice su od 261. do 288. mjesta od ukupnih 294.
Znalac je u prvih 4,08 posto.
http://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNajPortfelji.aspx
Nema nikakvu praktičnu vrijednost, ali čovjeka veseli.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

@XceeD
@ lacoste 10
http://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNajPortfelji.aspx [mojedionice.com]

—————————————————————–

Koja tabela, i odabiri.

Da vidimo što će biti od ponedjeljka sa dionicama.

Magma
Dioki
Opte

@ lacoste 10
http://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNajPortfelji.aspx

Tebe veseli igrica, mene vesele pare. Meni je portfelj vani od nove godine narastao oko 20% dok su dionice pale oko 5%. Ovdje su mi narasle oko 20 ili nešto više posto zbog certifikata short i nekih dionica. Meni je uvijek najsmješnije što se pravdam čovjeku koji ima igh od 2000 kn. I onda proziva druge. Ajmo iskreno. Dogovorimo se u nešto novaca i odemo do javnog bilježnika i ja vam pokažem ovo šta sam napisao o rastu mog portfelja. Ima tu nekih ljudi ustvari koji me znaju i koji znaju koje dionice imam i mogu potvrditi ovo šta sam napisao. Onda? Jel glupo mi je pisati ovakve postove tko je koliko zaradio ali kad već prozivate, to je jako ružno. Onda? Čak sam i pokazao ustvari naloge prije oko 10 dana na ovoj temi. Promjenili ste 60 nickova zbog gubljenja para ali vi ste u prvih 5% na moje dionice. Ma dajte

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Ali to tebe veseli [emo_smijeh] Ja se time ne bi hvalio

@ gklemenc
Povrijeđen?
Nemoj to uzimati suviše osobno. Niti nemoj sebe uzimati previše ozbiljno.
Sad su već datumi kad možeš promijeniti portfelj, nešto dodati, nešto oduzeti.
To je samo igra. Ali igra koja ipak kazuje o svakome od nas ponešto.
Uostalom još je daleko kraj godine, pa ćemo vidjeti čije su dionice bile best buy.
Na Magmu, Opte i Dioki se ne bih kladio. Niti na Ingru.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

– evo tip za noćas, Montreal, moguća dobit 110%.

– evo i ja investiram u zemlje koje imaju AAA rating,
– te zemlje zahvaljujući našim šljakerima koji rade od jutra do mraka imaju AAA rating.
– a ja i kada spavam u zemljama toga tipa leda i snijega zaradim 110% preko noći.

– zahvaljujući internetu i u RH se može zaraditi brutalno velika lova, doslovno preko noći.
– i još vam o svemu tome pišem, znam kako većinu vas koji u đepu nemate ni 100kn sve ovo moje pisanje doslovno ubija, ali nitko vama ne brani na moj post kliknuti prst dolje, a kada budu izbori zaokružiti Zokija i Linića.

– I love this game.
Pozdrav !

Kolegice Ivana7,
pojedinci zbog kladioničarskih tipova nemaju niti za Virtualni portfelj. [emo_smijesak]

– evo tip za noćas, Montreal, moguća dobit 110%.

– evo i ja investiram u zemlje koje imaju AAA rating,
– te zemlje zahvaljujući našim šljakerima koji rade od jutra do mraka imaju AAA rating.
– a ja i kada spavam u zemljama toga tipa leda i snijega zaradim 110% preko noći.

– zahvaljujući internetu i u RH se može zaraditi brutalno velika lova, doslovno preko noći.
– i još vam o svemu tome pišem, znam kako većinu vas koji u đepu nemate ni 100kn sve ovo moje pisanje doslovno ubija, ali nitko vama ne brani na moj post kliknuti prst dolje, a kada budu izbori zaokružiti Zokija i Linića.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

A koga ćemo? Karamarka i Markićku? Ivanasedma daj se uozbilji.

@Xceed

Ma šta bi bio povrijeđen. Pokažite portfelj i to je to. Pa evo i Ivana7. Pa svaki tjedan govori kako je zaradila minimalno 5%, a doslovno od kad je znam (negdje 3 godine) niti jedna dionica koju je nabrojala joj nije narasla ni 1%. Mislim u cijelom tom trogodišnjem razdoblju. Evo ja sam vam rekao da sam imao ATGR od 660 ali s nadokupljivanjem je sad 700 prosječna. I short S&P od 5.30 i 5.40 prodan na negdje 9. Imam zapisano. Ne pratim toliko. Rast negdje 70%. Imao sam i HIMR od 220 i prodan na 280. To je tu negdje od nove godine ili oko. Pa ajde vi onda pokažite portfelje, a ne da se raspravljamo kao mala djeca. Ja sam sada kompletno u ATGR-u.

Pišete o diversifikaciji. MA kakva diversifikacija od 20 dionica ako nađeš fenomenalne 2. Zašto bi tu dobit djelio na 20. Ne da mi se objašnjavati previše ali sve je jako simpl. Ako nađeš nešto super i to je jako jeftino uložiš sve u to. Nema diversifikacije. PA ja imam vani jednu i na našem tržištu sad jednu dionicu. I to je to. Nema tu previše pametovanja

@Xceed

Ma šta bi bio povrijeđen. Pokažite portfelj i to je to. Pa evo i Ivana7. Pa svaki tjedan govori kako je zaradila minimalno 5%, a doslovno od kad je znam (negdje 3 godine) niti jedna dionica koju je nabrojala joj nije narasla ni 1%. Mislim u cijelom tom trogodišnjem razdoblju. Evo ja sam vam rekao da sam imao ATGR od 660 ali s nadokupljivanjem je sad 700 prosječna. I short S&P od 5.30 i 5.40 prodan na negdje 9. Imam zapisano. Ne pratim toliko. Rast negdje 70%. Imao sam i HIMR od 220 i prodan na 280. To je tu negdje od nove godine ili oko. Pa ajde vi onda pokažite portfelje, a ne da se raspravljamo kao mala djeca. Ja sam sada kompletno u ATGR-u.

Opet se pravdaš?
Za ivanusedmu si u pravu. Stalno piše informanke (kao da to nekoga zanima)o nekim bolesnim zaradama, a drži se ekstremno konzervativnih dionica i planira zarađivati na dividendama, a ne na trejdanju. Smiješno.

New Report

Close