Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Novo Nordisk odlični rezultati. dionica +7% jučer i danas. burze -1,5%.

Obratite malo pozornost na SMNS.

Rast dobiti 85,12%.
Smanjenje obveza (kratkoročnih) s 242 milijuna kn na 116 milijuna kn.
Dividenda 92,10 kn.
Na današnju vrijednost dionice od 701 kn, to je 13%.

To je idućih tjedana best buy. Ukoliko “spavači” ostanu, može se kupiti veoma, veoma jeftino.

To je idućih tjedana best buy. Ukoliko "spavači" ostanu, može se kupiti veoma, veoma jeftino.

Ali prvo treba kupiti.
U posebnom režimu gdje se trguje samo jednom dnevno i to 13.00-13.05…treba imati i sreće.
Koliko puta su me za par lipa pretekli i kupili mi pred nosom. Za poluditi!!

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Rast dobiti 85,12%.

SMNS.

– toga sam malo imala i danas dokupila.
– ma fenomenalno dobro izvješće.
– pored ovakvih firmi pa kada vidim onu gužvu na VART stvarno mi ništa nije jasno,
– ali to je HR burza i HR način razmišljanja.

– jučer sam vam napisala kako dokupljujem 2-3 dionice o kojima ne pišem.
– a da sam nešto napisala možda danas ne bih uspjela ništa kupiti.
– biti će ovoga i u ponedjeljak ali po 740kn, pa potom duga i velika nelikvidnost.

– u ovu dionicu nikako ne ulaziti s nekom velikom lovom jer je slobodnih dionica manje od 2%.
– tu postoji stvarna opasnost od istiskivanja malih dioničara.
– to je stvarno šteta jer je firma i više nego o.k.
– ali neka manja pozicija u ovoj dionici, zašto ne.

– a sada čekamo nova izvješća, teško da će koje biti bolje od ovoga SMNS.
– a možda i bude ja se kladim na ove firme koje imaju veze s strujom.

– I love this game.
Pozdrav !

Ja sam siguran da će najbolje izvješće imati ATGR i to negdje 200% više nego prošle godine. Znači ne duplo nego troduplo veću dobit. Oko 180 mil čiste dobiti naprema 66m prošle godine. Samo su u prvih 9 mjeseci imali 195 mil neto dobit. Čak i da su imali gubitak u 4Q to je još uvijek 200% rasta. A šta tek ako je i 4Q bio dobar?

Ma HT je bolji…pitaj ovu šta je umislila da šiša…najbolje bi bilo da otvori brijačnicu pa da šiša svaki dan..
Neznam samo tko nju šiša i šiša li se ona uopće??
Ma tko je na kraju krajeva šiša!!!!

A BALVANA!!! :) :) :)

– biti će ovoga i u ponedjeljak ali po 740kn, pa potom duga i velika nelikvidnost.

Ukoliko se ne varam, 500.000 kn prometa i 15 transakcija idući tjedan i eto nas ponovno u redovitom modalitetu trgovine. Što je i vrlo izgledno.
A tada će biti, rekao bi kolega koji reklamira lopinex, meda i mlijeka u potocima.

Kolega Alias, atgr je strašna firma. Pretpostavljam da će biti i odlično izvješće, ali me trenutno zbog cijene dionice, dividende i niskih obveza malo više zanima SMNS. Mislim da ne bi škodilo imati ga u portfelju…

Totalno je preniski free float na smns-u. svaka cast ali meni od toga nema koristi. i na atgru je isto nizak ali ne baš par posto. tako da nema smisla kad ima 500 dionica smns-a za kupiti (figurativno naravno)

Moj BestBuy izbor je IPKK. Trenutna cijena 170 kn (moja prosječna oko 195).
Zasto?
1) P/B = 0,42
2) P/E = 7,76 (podatak za prva tri kvartala… ako zadnji kvartal bude pozitivan, ovo ide još dole; ako negativan, naravno, gore). U prva 3 kvartala 30 milijuna dobiti. Prošlogodišnja dobit od 80 milijuna išla većinom u povećanje temeljnog kapitala.
3) Samo novaca na računu 90-ak milijuna (67 kn po dionici).
4) Osječka šećerana platila je seljacima šećernu repu prije ugovorenog roka.
5) Očekujem dobro izvješće unatoč požaru i unatoč usporedbama sa prošlom, izvanrednom godinom! Mislim da će 2014. ponovno biti izvanredna, zbog dobrih vremenskih prilika u 2013. godini.
6) Nikoga ova dionica trenutno ne zanima!

P.S. Imam malu količinu IPKK-R-A i ovo nije nagovor na bilo kakvu akciju na tržištu kapitala, već samo na promišljanje i razmjenu informacija. Također, podatci navedeni ovdje plod su mojih izračuna i ne moraju biti točni, eventualne greške nisu učinjene namjerno!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Rast dobiti 85,12%.

SMNS.

– toga sam malo imala i danas dokupila.
– ma fenomenalno dobro izvješće.
– pored ovakvih firmi pa kada vidim onu gužvu na VART stvarno mi ništa nije jasno,
– ali to je HR burza i HR način razmišljanja.

– jučer sam vam napisala kako dokupljujem 2-3 dionice o kojima ne pišem.
– a da sam nešto napisala možda danas ne bih uspjela ništa kupiti.

– u ovu dionicu nikako ne ulaziti s nekom velikom lovom jer je slobodnih dionica manje od 2%.
– tu postoji stvarna opasnost od istiskivanja malih dioničara.
– to je stvarno šteta jer je firma i više nego o.k.
– ali neka manja pozicija u ovoj dionici, zašto ne.

– a sada čekamo nova izvješća, teško da će koje biti bolje od ovoga SMNS.
– a možda i bude ja se kladim na ove firme koje imaju veze s strujom.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Ipak malo pogledao zadnja izvješča i utvrdio:
Teško je uspoređivati 2013. prema 2012.
Dobit:

1Q 2012 +11.500 2013. +56.247 indeks 487

2Q 2012. +4.500 2013. +17.820 indeks 396

3Q 2012 +22.667 2013 -15.001 ispod nule

4Q 2012 -5,8 /minus/ 2013 14.8 rast nebu pod oblake

ukupno 2013 39 mil 2013. 74 189

Dakle,kvartalne dobiti neuporedive,kao da se netko igra
Ali godišnji rezultati su i usporedivi,a kako se od ovih 74 mil kn najveći dio ostvario u prvom kvartalu i to čitavih 46 mil kn iz izvanrednih prihoda/pojma nemam o kojoj se jednokratnoj stavci radi/ za ostatak godine imate lošije rezultate u 2013 nego u 2012.
A kako bi u prvi kvlartal 2013 mogao biti normalan kvartal imat ćemo šok kada se
utvrdi da je dobit u prvom kvartalu 2014.ako bude i na razini prosječnih desetak
milijuna kuna pala za 80 i više posto.
SIMENS je bio best bay nakon prvog i drugog kvartala,a sada je best sell.
Ali ako je brutto dividenda 91 kn tj u punom iznosu prošlogodišnje dobiti možda će se dovući do 900.
Ovo je dionica za dugoročne.Ne nasjedajte na priče,analizirajte.

U Lopinex teče med i mlijeko,
VART mi više nije rizična investicija nakon što je odobren kredit koji bi za godinu dana trebao donijeti mirno poslovanje.
Pričekajmo da se sve ugovorene stavke u PSN knjigovodstveno provedu pa bi BV
koji ne bi trebao biti ispod 170 za FI 1Q 2014.mogao otključati vrijednost.Do tada ga treba držati.Target 50,ne manje od 50.

I sad dolazimo na moje pitanje, gdje vi tocno vidite vrijenost BRIN-a?

Nema odgovora, ignore… Steta, mozda izgleda tako no nisam pod****vao vec me stvarno zanima saznati sto to ima u BRIN-u sto je g. Lopina prepoznao.

optima ima optimalnu cijenu…
herbalajf kupite samo ako imate viška kilograma…
a za hdel pitajte ovu što šiša…ona toga ima ali bi prodala..

A BALVANA!!! :) :) :)

New Report

Close