Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

xceed, mislim da mogu tražiti odgodu 12 mjeseci, a i glupo je inzistirati kad se zna da se priča o mercatoru raspliće i da je agrokorova ponuda dosta viša od cijene na burzi.

Smatram da su trenutno najbolji best buy dionice Agrokora jer čini se piča ipak privodi kraju.
Naravno da nemoram biti u pravu ali sve maginje ka tome.

Evo i Afrika je reagirala,a i Indija. Sad je carry još malo veći.
http://www.businessinsider.com/south-africa-reserve-bank-hikes-rates-2014-1

Twixer, nemam još pozicije, tako da mi pašu kratkotrajne reakcije.

Izvrsno, evo reakcija.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Smatram da su trenutno najbolji best buy dionice Agrokora jer čini se piča ipak privodi kraju.
Naravno da nemoram biti u pravu ali sve maginje ka tome.

Dijelim mišljenje.
A naročito za Ledo i Zvijezdu koje su se spominjale u nekim varijantama od značaja i od interesa za nas male koji smo unutra.
Uskoro.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

ERNT u očekivanju isplate velike dividende ne bi trebao puno potonuti,ali nakon
saznanja o visini dividende u bezdan

Mislim da svi tvoji lopinex biseri zajedno nemaju 95 tjedana posla, nigdje, a pogotovo ne u jednoj stranoj zemlji.
[/quote]
TNPL-prihodi od preko 90% u trulom kapitalizmu,da nisu zalutali u Viktor Lencu
bilo bi i 100%
HZLA-prihodi od stranaca barem 90%/Hrvatskla treća u Europi iza Malte i Cipra
po prihodima stranih gostiju,naravno da je to loše,ali postoji i veliki potencijalni rast domaće potrošnje što će dodatno doprinijeti rastu prometa i
dobiti turističkih dionica.Ne zaboravite da i penzići iz EU mogu koristiti benificije
za jeftinija putovanja-prilika za dodatni ekstra profit u predsezoni i posezoni.Naravno,HZLA s obzirom da je BOL udaljeniji od Medene ili
makarske rivijere od toga može imati manje koristi ukoliko država ne smanji
cijene trajekta.
Nekretninski fondovi sa pametnim projektima mogu početi izvlačiti lovu iz europskih fondova,TNPL za Ninsko blato za zdrastveni turizam bi mogao dobro zgrabiti,ali tek nakon što se odvoji od pomorstva.
Da li znate da BRIN ima u portfelju i ADPL i ARNT.Oni su izvoznici gotovo 100%.
Dakle,kupnjom lopinexa kupujete uglavnom izvozno orijentirana poduzeća ili su
ovisna o stranoj potražnji.

Lopinex očekuje potoke meda i mlijeka.

Najbolja kupnja danas je KOEI – u podne se potpisuje ugovor na 1.63milijarde kuna nabave vlakova. Ukupni prihodi su 2.2. milijarde.
I bez toga za oko 10% premašuju prošlogodišnje rezultate. uz standardnu dividentu, u moru magmi, dioki, ksst i ostalih pila naopako, izgleda potencijalno najčišće. Ili?

Ne budi nula od čovjeka. Budi sedam nula!

Bilo je to već sinoć na vijestima. Bitna vijest. Reakcija na burzi? Nula bodova.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Evo, najnovije. Mirovinci moraju prodati sve dionice Mercatora. To će Mercatoru dodatno srušiti cijenu na slovenskom tržištu. ZSE s time neće očito imati nikakve veze. A bit će i para za Linića.

Mirovinci moraju prodati sve dionice slovenskog Mercatora

Izuizetno dobra vijest.
Papiri se pretvaraju u keš,ako bude preuzimanja od Agrokora preko dvije mlrd kn.
Kako država namjerava isisati cca 5 mlrd kn iz II stupa od korisnika benificiranog staža,nedostaje još samo 3 mlrd.Ako Rusi kupe INU i tu bi kapnulo cca 1 mlrd kn.Kako mirovinci zarađuju cca 4 do 5% na imovinu tj 2 do 2,5 mlrd.
kn godišnje eto ti 5,5 mlrd kn,a cjelokupni priliv od cca 5 mlrd kn se može ulagati
,braniti cijene svog fondovskog smeća koje samim time i nije smeće.
Vrijeme je za margine kredit i to onaj sa maksimalnim koeficijentom tj 1:3.

U Lopinexu trenutni zastoj,ali slijedi rast crobija.Najprije kreče fondovsko smeće a za njima slijede druga,treča,četvrta a zatim i moja peta i šesta liga!!!!

Ima još …
http://hr.seebiz.eu/fondovi/mirovinski-fondovi-smanjuju-udjel-dionica-u-imovini/ar-80835/

Neće ići baš sve tako glatko.
http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/ako-vlada-uzme-mirovine-nece-se-moci-zaduziti-917775

HZLA P/BV o,17
SUNH P/ BV nakon dokapitalizacije ispod 0,66
Dakle SUNH kotira četiri puta bolje od HZLA.
Ali SUNH smanjuje obveze za 175 mil kn i postaje manje zadužen.
HZLA bi trebao napraviti isto iako bi ove godine napokon trebali poslovati sa dobitkom.Ali kako vratiti preko 300 mil duga.Jedino dokapitalizacija i naravno denominacija ne vjerujem ispod 50,iako može i po 10.Ne zaboravite da je tu Jako
Andabak koji će vas oderati ako može.A prilika je idealna za deraćinu,probijanje
praga od preko 75% bez obveze preuzimanja.I zato kada kupujete HZLA i bez
obzira na sadašnji BV od 300 ,uz kupnju od 50 možete i spušiti.
Prije tri godine HZLA/tadašnji ZLAR/ je imao dokapitalizaciju po 370 tj.po nominali i nije se
probilo 75% da ne bi došlo do obveznog preuzimanja.Sada im novi zakon da uz dokapitalizaciju ne moraju dati obvezujuću ako probiju prag pa bi možda napraviti i dokapitalizaciju i po sadašnjih 360,ali mogu i po 10.
Rizik rođo u HZLA,ali i velika šansa.

Ipak,u očekivanju,napokon, pozitivnog poslovanja u HZLA bi trebali poteći med i mlijeko.

Najavljen je porez na kapitalnu dobit i kamate od 2016. Nadam se da to nece proci jer ce to biti zadnji cavao u ljes ZSEa

2016. je izborna godina, nadam se da ce to biti dovoljan razlog da ih sprjeci u donosenju novog poreza jer s njim jos sigurnije gube izbore.

...

New Report

Close