drevil, rekli ste što ste napravili, ali niste rekli zašto 😉
kao nekoga tko je nedavno također do kraja likvidirao viro, zanimali bi me vaši razlozi.
jdgt vas ne muči zbog veličine? ne računate da ga možda već imate dovoljno (ako se dobro sjećam brojki iz vašeg portfelja).
imate li još neke dionice u vidu, kao što ste relativno friški u korfu?
nadam se da nisam pretjerao s pitanjima
Hmm, nemogu se čudom načuditi gornjem izvještaju. Ovolikog ushita nisam čuo niti od Jehovinih svjedoka kad mi pokušavaju na brzinu prenijeti radosnu vijest. Ali, ovo mi je najače, ako ode sve kvragu, biće ludilo od dokupa. Sljedbenik ga u frenetičnom divljenju i zanosu pita, daj nam još samo reci zašto si prodao viro, zašto. Da, stvarno, zašto si prodao viro? Neznam, tko može u ova vremena bit toliko ushićen, osim ako se u imenu nije prikralo slovo r.
danas je australia day.
film australia na drugom.
AUDUSD traži dno.
emerging i commodity valute se trenutno gotovo poklanjaju koliko su isprebijane od ljeta na ovamo. australija, kanada, brazil, indija, indonezija, turska, južna afrika, meksiko.
sve redom daju odlične kamate samo za držanje (od 3 do 10% godišnje), a pružaju i ozbiljan upside potencijal nakon globlanog pražnjenja.
turska lira +8%
http://www.businessinsider.com/cbrt-decision-2014-1
afrika je sljedećei kandidat.
danas je australia day.
AUDUSD traži dno.
emerging i commodity valute se trenutno gotovo poklanjaju koliko su isprebijane od ljeta na ovamo. australija, kanada, brazil, indija, indonezija, turska, južna afrika, meksiko.
sve redom daju odlične kamate samo za držanje (od 3 do 10% godišnje), a pružaju i ozbiljan upside potencijal nakon globlanog pražnjenja.
turska lira +8%
[/quote]
Đejmse Nokšće
Da Afrika je next to pop.
Kina će rasti uvozom i potrošnjom(pretakanjem savings rate u spending) dok će Afrika tiho tiho rast u cijelosti.
Stekao neka poznanstva u Etiopiji, maksimalno gledam i čitami ucim o njima.
Moglo bi biti jako dobrih prilika, ako vec nisam zakasnio.
xceed, nije baš tako… mi smo djelomično korelirani s njima… naime, kad padaju.
kad rastu, e onda nismo.
a kako su oni jako dugo i jako dobro rasli, to onda ostavlja dojam da nismo korelirani. 😉
Prijeti korelacija sa mirovncima.Na ovako nelikvidnom tržištu gdje jedino mirovinci imaju keša ,ako im država odnese predviđeni tekući priliv slijedećih mjeseci moglo bi doći do totalnog kolapsa.
HT-ispod 170 ,možda i na 150
ERNT u očekivanju isplate velike dividende ne bi trebao puno potonuti,ali nakon
saznanja o visini dividende u bezdan
ADRIS_može krenuti u bezdan već sada tj ispod 150
ATGR i pored dobrog poslovanj u provaliju
PODR,može u ponor
ADPL prema 110,može i niže
Skupo fondovsko smeće bi moglo postati primamljivo za kupnju.
Prodati ako imaš,ne kupovati ako si u kešu.Čekati odluku o mirovincima u kešu.
Mudri su u ovoj situaciji u kešu ili u PTKM ili TNPL jer PTKM očekuje obvezujuča
pomuda.Ispod tromjesječnog prosjeka ne može tj oko 160 kn,ali što vrijeme teče
taj prosjek sve više pada.Ipak uvijek postoji mogućnost da strateški okupator
dođe i do većinskog paketa kupnjom do 25% i dokapitalizacijom i do preko 75%
uz denominaciju na 100,bez obvezujuće ponude.Sve je moguće na ZSE. Ali i u takvom crnom scenariju cijena nebi trebala ispod 120.
TNPL na 310 uz zagarantiranu cijenu od 324,50 daje sigurnost.Osjećam se kao
zaštićeni lički medvjed.Mogu zaraditi malo ili puno.Izgubiti ne mogu.
U očekivanju ponude za BPBA /mislim da nebi trebalo ispod 14,ali tko sam ja da vam sudim/.
SNBA na 40 mi izgleda dobra prilika.
A što se tiče mojih omiljenih ZIFova JAKT,FMPS,BRIN,TRFM/nije ZIF ali je u biti
nekretninski fond/ kao prioritetnih i SLPF i QUNE kao manje prioritetnih ne kupovati po ASKU nego strpljivo čekati padavićare na BIDU.Tržište mi izgleda kao da propada i treba kupovati padajuće noževe
INDG bi trebala biti bajka na bajkama.
VART eks najbolji trejd,skineš 20% pet šest puta godišnje,ali i to će se jednom
platiti sa većim gubitkom ili sa propuštenom dobiti kada dionica odleti nebu pod oblake,a ja ću skinuti samo petnaest ili dvadeset posto.
HZLA čekati strpljivo na BIDU,po 50 nije skupo,ali na 40 je bolje.
Nakon klizanja TNPL i JAKT od plus desetak posto do prije dva tri dana sada sam
ispod nule iako imam veći broj pariča.
U Lopinex fondu zastoj sa tendencijom zaustavljanja dotoka goriva.
Strpljivi Job je na kraju nagrađen.
Med i mlijeko će teći,neminovno.Što gore to bolje!!!!!!!!
@ lopina (cijenim tvoju pisaniju i kod mene uvijek imaš palac gore)
Daj si malo izguglaj što piše o Petrokemiji, a što o Tankerskoj. Ovo s Petrokemijom će biti dugotrajan i neizvjestan postupak, ako uopće i uspije. Tankerska se kao takva briše i miče sa burze, a nastupa neka druga Tankerska. Što će biti sa dosadašnjim dionicama, kako će se transferzirati u novu firmu i po kojim vrijednostima, koliko dionica itd. Sve je to vrlo li-la. Neizvjesno. Burza ne voli neizvjesnosti. Kad to sve vidiš ushit će te proći kao i preporuke o kupnji istih. Daleko su od best buy spike.
Što se tiče mirovinaca naprosto je nevjerojatno pomisliti da će oni zbog triljavih 5 milijardi kuna ići u prodaju svojih dionica. A i da krenu, kome će ih prodati? Možda tebi i meni po kunu za dionicu, nebitno koja firma? To neće ići. A s druge strane činjenično je stanje da imaju toliko love s kojom ionako ne znaju što će i gdje ju plasitrati, jer su kojekakvim financijskim propisima sputani u ulaganjima. Koliko je firmi uopće na burzi koje oni smiju kupovati? A vjerujem da su i vani izloženi najviše što im je zakonom prema ključu o postocima dopušteno.
Dakle, ako ih Linić i opelješi, na burzi se neće ništa bitno dogoditi. Možda malo špekulantići iskoriste ovu vijest za svoje igrice, ali ništa se bitno neće dogoditi. Naprosto zato, jer se nema što dogoditi. Sve će ostati u mrtvilu do daljnjega i na žalost nas koji smo izloženi cashom ili dionicama u ovoj igrici živaca i vještina.
Ali što bi rekli, sve je onako tako kako mora biti. I nikako drugačije.
Evo, najnovije. Mirovinci moraju prodati sve dionice Mercatora. To će Mercatoru dodatno srušiti cijenu na slovenskom tržištu. ZSE s time neće očito imati nikakve veze. A bit će i para za Linića.
saznanja o visini dividende u bezdan
Mislim da svi tvoji lopinex biseri zajedno nemaju 95 tjedana posla, nigdje, a pogotovo ne u jednoj stranoj zemlji.
drevil, rekli ste što ste napravili, ali niste rekli zašto 😉
kao nekoga tko je nedavno također do kraja likvidirao viro, zanimali bi me vaši razlozi.
jdgt vas ne muči zbog veličine? ne računate da ga možda već imate dovoljno (ako se dobro sjećam brojki iz vašeg portfelja).
imate li još neke dionice u vidu, kao što ste relativno friški u korfu?
nadam se da nisam pretjerao s pitanjima
mikane, iskreno da vam kazem ne radim bas detaljnu analizu neke dionice, ne znam vrednovati dionicu i ne daj boze da bih joj pokusao izracunavati buduce zarade. ne bi me trebalo slijediti jer su mozda zadnje dvije godine cista sreca. postoje ljudi s ozbiljnim znanjem ovdje, kao npr. kerempuh, ali ja ga nemam. igram na prosjeke i vjerojatnosti, vise ih gledam skupno po tablicama razlicitih varijabli i kad sazrije osjecaj reagiram, za vecinu ovdje ce to biti poprilicno neozbiljna metoda[emo_smijesak]
viro ima odlican, suvremen, efikasan pogon u virovitici, i to je sve dobro sto u ovom casu mislim i o dionici i o poduzecu, ne ocekujem da ce dobit brzo skociti, nema ni dividende da olaksa cucanje u njoj, a kao dionica odnos vecinskih prema malima je katastrofa, samo cekas kad i kako ce te zahebati, osjecaj je bio malo bolji kad su usli mirovinci.
jdgt, kad sam ga digao u kategoriju desetpostotasa u portfelju moze se reci da mi je a) popustio oprez, b) zelim dividendusu u portfelju koja cijelu dobit daje u dividendu, ali ne takvu da joj je godisnja dobit svake godine sve manja, a takvih skoro nema, c) nisam znao koliko je tu eu spedicije i kako ce proci nakon pristupanja, a prvi eu fi je bio dobar.
ovisno o godisnjem fi lagano dizanje % korfa i atgr, ostalo dokupom odrzavati %, u zadnjim tablicama mi je jos bila iskocila jmnc (prekrupni apoeni), mdka, o njoj jos moram razmisliti i ilra koje nema ni za lijek.
Prva izvješča
HMAM_dobit veća 80% nego 2012.. Odlično !Bravo! Ipak P/E oko 20
CHAG, cca 2 mil kn dobiti,kao i lani,poslovni prihodi u četvrtom kvartalu pali više od 50% u odnosu na prošlu godinu,nije dobro,
BV 1838
Dobit po dionici cca 15 kn,malo ali potencijalni rast ogroman,naročito
što je koeficijent likvidnosti oko 3,dugoročna zaduženost minimalna.
AMDN
Čuda se teško događaju ali su moguća.Kronični gubitaš nakon što država nije
obračunavala zatezne kamate ostvario pozitivno poslovanje.Nemoguće se dogodilo,
a kako će slijedeće godine financijski troškovi biti i manji,naročito u prvom
kvartalu kada je država još derala zatezne kamate očekujemo i puno manji gubitak
Da li će se dogoditi ćudo pa se iduće godine ostvari dobit od preko 2 mil kn.
DFakle,gubitaš preko noći ima dobru perspektivu.
Bravo za AMDN,med i mlijeko bi trebali poteći.
Za sva tri prve laste ocjena vrlo dobar!!!!
Ipak prve laste ne čine prolječe!!!!!!!
danas je australia day.
AUDUSD traži dno.
turska lira +8%
[/quote]
Koliko su Lira i Rand danas?
danas je australia day.
AUDUSD traži dno.
turska lira +8%
[/quote]
Koliko su Lira i Rand danas?
[/quote]
Evo i Afrika je reagirala,a i Indija. Sad je carry još malo veći.
http://www.businessinsider.com/south-africa-reserve-bank-hikes-rates-2014-1
Twixer, nemam još pozicije, tako da mi pašu kratkotrajne reakcije.