Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas je australia day.
film australia na drugom.
AUDUSD traži dno.

emerging i commodity valute se trenutno gotovo poklanjaju koliko su isprebijane od ljeta na ovamo. australija, kanada, brazil, indija, indonezija, turska, južna afrika, meksiko.

sve redom daju odlične kamate samo za držanje (od 3 do 10% godišnje), a pružaju i ozbiljan upside potencijal nakon globlanog pražnjenja.

Čuj nju 10%, pa to skoro da imaš ako oročiš. Ajde Ivana ja mislio da ti znaš štogoda.

– po ovme što ste napisali se vidi kako nemate love, jer kad bi ju imali dio bi vam bio u banci pa bi te sigurno znali kako naše banke daju sramotno male kta.

– ja puno toga znam te sam sve te rizike ukalkulirala u tu računicu.
– na žalost ova godina će vam zasigurno biti jedna od najgorih do sada za RH.

– ako vam ukinu 2.mir.stup burza vam pada odnosno Crobex sigurnih 30-50%, a šanse za takvu glupost su dosta velike.

– pronađite ili ukucajte u tražilicu, pa će te doznati zašto je jedan zlovenac zbog kazne od 1.000 eura zatvorio firmu i izbacio na ulicu 30 radnika, stvarno me je ta inf. danas dobro nasmijala.

– zasigurno vam je nešto trulo u ovoj državi i dok je tako naučite se zarađivati u ovoj krizi i budite ne zadovoljni nego prezadovoljni s prinosom od 10-20%.
– ili pogledajte kako prolaze u ovoj krizi moja dva prijatelja o kojima stalno pišem na ovoj temi, gospon Lopina i Splićo, zar nije Splićo bankrotirao već desetak puta.

– trenutno vam je najvažnije razmišljati kako sačuvati novac a ne kako ga zaraditi.
– je li vaš novac u bankama siguran ???
– a sami znate kako su dionice dosta rizičan način investiranja, pogledajte kako je uprava TNPL ošišala svoje dioničare.
– a svaki tjedan imate koju neugodnu vijest, a u ovoj godini će ih ipak biti malo više.

– I love this game.
Pozdrav !

– ako vam ukinu 2.mir.stup burza vam pada odnosno Crobex sigurnih 30-50%, a šanse za takvu glupost su dosta velike.

to je točno, a i ovo kako je TNPL ošišala svoje dioničare

50% pozlatile ti se rijeci [emo_smijeh]

Čujte draga Ivana, da imam love zar bih sad ovdje visio?! Međutim, 10-20% je nikakav prinos. Ja sam zarađivao dosta više ali kod amerikanaca, ali sam morao i trošiti, pa mi je saldo tu negdje. Međutim kakav je to investitor, kakav znalac koji nije mogao pokupiti npr. na lplh najmanje 30%, na korfu najmanje 20%, kao i na jdplu itd. Prema tome, otkad sam ja tu a skoro sam 13 g. uvijek je bilo teško i nesigurno. Uvijek su samo mali broj njih dobijali, a većina gubila. I ja sam gubio dok nisam naučio, pa tako u zadnjih 5-6 godina više ne gubim.Pa sam tako pronašao modus trgovanja umjerenog prinosa, tj. umjerenog rizika, ali koji je viši od 20%.

danas je australia day.
AUDUSD traži dno.

emerging i commodity valute se trenutno gotovo poklanjaju koliko su isprebijane od ljeta na ovamo. australija, kanada, brazil, indija, indonezija, turska, južna afrika, meksiko.

sve redom daju odlične kamate samo za držanje (od 3 do 10% godišnje), a pružaju i ozbiljan upside potencijal nakon globlanog pražnjenja.

Odkuda ti informacija da su u Kanadi visoke kamate

Orocena stednja u mojoj banci:

12-month……………. 1.3%
18-month……………..1.8%
30-month……………..2.0%

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

danas je australia day.
AUDUSD traži dno.

On average, investors who bought stocks during the month of the devaluation made a 45.63% return in local currency and a 25.26% rate of return in dollars in the next one year .

http://seekingalpha.com/article/611831-a-currency-devaluation-usually-offers-a-great-time-to-invest
http://paststat.com/blog/currency-devaluation-and-stock-market-response-article-collection/

"Only dead fish swim with the stream"

danas je australia day.
AUDUSD traži dno.

Odkuda ti informacija da su u Kanadi visoke kamate

Orocena stednja u mojoj banci:

12-month……………. 1.3%
18-month……………..1.8%
30-month……………..2.0%
[/quote]
kanada i australija su niže, da.
ako u sve jednako uložiš, imat ćeš 5% carry.

“Moja” banka po viđenju “daje” kamate na kune :
0,15 % godišnje ,
a na devize :
0,10 % godišnje.
Zbog toga na računima (štednji) nikada nemam više od 10 kuna.
Neće se bogatiti na mojoj lovi .

Best buy u Hrvatskoj,
je lovu potrošiti na (srednjo)školjke i mladu janjetinu.

.

@ ivanasedma, gklemenc, Kressoje
Baš je bilo zanimljivo pročitati vaše obrazloženje kojim opravdavate zadnja mjesta svojih best buy dionica. Najbolja je spika o stavljanju dionica koje nikada u stvarnosti nebi kupili. Ekstremno neuvjerljivo.
Jedino je sigurno da ovaj trenutno prvi vjerojatno nikada niti kune nebi stavio u ove tri dionice koje će naprosto nestati sa scene u vrlo kratkom roku, a trenutno su prve. Za sve ostale u igri, sasvim je izvjesno (sigurno) da su stavili i svoje stvarne dionice, naprosto zato da vide kako će im disati u odnosu na ostale igrače. Osim toga i po vašoj pisaniji se vidi da su to te dionice, tako da ivanusedmu molim da piše iskrenije kad se u nečemu pravda.
Ja sam u igricu uključio dionice koje su mi i u portfelju, barem zasad, i s njima sam trenutno u prvih 6,78 posto igrača. Zadovoljan. Lijepo mi je za vidjeti. A vama vaše?

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

xceed, totalno vam je promašeno ovo.
istina da se pozicije mogu mijenjati tokom godine, ali je istina i da nema nagrada ili pamćenja prolaznih rezultata, nego samo na 31.12.2014.

ne kužim uopće što želite reći… da su gore navedeni loši investitori i nemaju pojma, jer su im u 27 dana dionice popadale u odnosu na neke druge?

ili vas je netko ranije nagazio pa sad vraćate?

Malo ste mi pesimistični.
Koliko sam vidio jučer. u II.mir.stupu se nalazi 60 milijardi kuna. Skoro 50 je u obveznicama, ostatak nepoznat. Uzmimo u obzir da je dobra većina u dionicama…svejedno mislim da ste pretjerali glede tog pada. U tom slučaju, past će crobex jer će pasti dionice koje nose najviše vrijednosti unutar njega, a ujedno ih i fondovi najviše kupuju (HT, INA, ERNT…).

Nadam se kako ipak neće ukinuti taj II. mir. stup.
Ukoliko i dođe do toga, mislim da neće biti pad kakav očekujete…premda bih rado kupio neke dionice 30-50% jeftinije [emo_smijesak]

New Report

Close