Slažem se s Ivanom. Kod nas je definitivno best buy već dulje vrijeme KOTR-P-A. To mi je najveća pozicija u portfelju na zse.
Nije bila dividenda u novcu nego se za svakih, čini mi se, 20 dionica dobila još 1 te se tako povećao temeljni kapital, a to je išlo iz dobiti!
Za trenutnu situaciju to je i vise nego dobro.. ali HTCP mi se svejedno cini kao stabilnija tvrtka od brela a i 6.7kn prva na asku..
Nije bila dividenda u novcu nego se za svakih, čini mi se, 20 dionica dobila još 1 te se tako povećao temeljni kapital, a to je išlo iz dobiti!
i koliko su sigurne te dividende ove godine? ako i budu nevjerujem da ce biti opet u obliku dionica
Nisu uopće sigurne! To je bilo samo moje nagađanje……..
@ dionički best buy znalci
Informanka
– ivanasedma 237.,
– gklemenc 261.,
– KressoM 270-ti od ukupnih 276.
http://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNajPortfelji.aspx
Ali s obzirom da statistike kažu da se OIF-ovi mrvicu pomalo oporavljaju i da se štednja iz banaka zbog mizernih kamata i očekivanja boljeg dioničkog sutra ipak pomalo i sramežljivo prebacuje u OIF, moguće je da umjesto ovih tridesetak posto svoje izloženosti na domaćem tržištu malo uvećaju. S obzirom na ovakvu mizernu likvidnost naše burze temeljenu tek na nešto milijuna kuna u obrtaju špekulantskih igrača to bi značilo da će na zse biti nešto više možda ne best, ali svakako beter buy dionica.
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/mjesoviti-fondovi-smanjili-ulaganja-u-domace-vrijednosne-papire/
Ovo rušenje rejtinga na BB nebi trebalo bitno utjecati na one kojima je dosadilo držati lovu u banci i žele malo više od toga.
No, vidjet ćemo.
netko gubi pare na igricama, a netko gubi pare zapravo. I prošle godine sam bio 12. to niste spomenuli. ja recimo imam samo himr tj vise nemam jer sam ga prodao za 280kn prekjucer (kupljen za 180) i imam atgr od 660kn i short ssp5 od 5,30 kupljen u pon ili uto. sad je negdje 9. na igrici sam stavio rizo koje naravno nikad ne bi kupio za realne pare, a mislio sam da će ga mali nabiti zbog bakića. koliko ste vi u plusu s igh-om? koji vam je ovo nick? 65? objavite vi svoj portfelj ovdje pa ću i ja. meni nije problem.
@ dionički best buy znalci
– ivanasedma 237.,
Virtualni portfelj.
– samo zbog vašeg prethodnog posta gdje ste naveli kako me nema u igrici, prijavila sam se i odmah mi brodari roknu dolje te sam napravila minus od -3.45%.
– naj portfelj je napravio plus +43.23% ali s dionicama INGR, MGMA, DIOK.
– ja se ipak držim podalje od dionica tog tipa, ali upravo dionice tog tipa vam omogućuju fenomenalne prinose pa vi uživajte u tim prinosima.
– napisala sam vam na ovoj temi, u ovoj godini ću biti prezadovoljna s prinosom od 10-15% (stvarni portfelj – ne virtualni).
– taj portfelj (virtualni) ne mislim mijenjati ni trošiti vrijeme na to.
– a svi vi koji nemate novaca ili ste početnici uživajte mi u toj igrici.
– i nemojte zaboraviti napisati svaka dva tjedna na ovoj temi na kojoj poziciji se nalazi moj portfelj.
– I love this game.
Pozdrav !
Čuj nju 10%, pa to skoro da imaš ako oročiš. Ajde Ivana ja mislio da ti znaš štogoda.
danas uspio 740, cash na racunu ostalo 76,49 kn[emo_smijeh]
..Hmm, vidim iskusan kolega pa sve utukao baš sad kad počinje korekcija na istoj.
[/quote]
pa korekcija bi znacila jeftinije iduce kupnje sto mi svakako odgovara, to “sve utukao” je 1/3 od do sada utrosenog na atgr, 1/5 od onoga sto mislim ubaciti u atgr u ovoj godini i manje od 1% portfelja.
.. ta strategija mi više sliči na kolekcionarstvo tipa numizmatika, nego na dioničarstvo.
Evo što o oporezivanju štednje , o privatnoj imovini misli
Best buy savjetnik ivana 7 :
“
– napokon nešto pametno od ove vlade.
– ova vlada svakako treba uzeti dio toga novca koji je na štednji.
– jer oni neće uzeti sebi taj novac, oni će ga podjeliti onima koji ga nemaju a nalaze se u financijskim poteškoćama.
– a ovi koji štede budimo realni, imaju višak love koji im ne treba.
– a danas je svakako luksuz imati višak lovem i normalno kako vlada mora oporezovati taj luksuz.
– najbolje bi bilo kao na Cipru, odmah oduzeti 10%.
– ali isto tako očekujem od ove socjalno osjetljive vlade kako se neće dirati u depozite manje od 1.000,oo kuna.
– potom svake iduće godine oduzeti samo 1-2% glavnice i kamatu oporezovati s najmanje 12% plus prirez 1.8% jer dio toga novca svakako mora ići i mnogobrojnim općinama koje su u financijskim poteškoćama.
– I love this game.
Pozdrav ! “
Virtualni portfelj.
[/quote]
Ivka,
EBRD je raspisao natjecaj za analiticara.
– Portfolio Monitoring, Value Creation and Reporting
Hajde javi se, nece li sta biti.