Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

HZLA-R-A

Koliko sam ja proučio HZLA, trenutni pokazatelji su slijedeći:
BVPS: 290 kn
P/B: 0,17
procijenjeni mogući P/S: 0,39
Ako bude samo 2 milijuna dobit P/E pri ovoj cijeni biti će oko 15!
Dug/kapital: 146,74%
K. tekuće likv.: 0,60

Ali neki će skužiti tek kada bude pisalo na mojedionice.com….

P.S. Imam malu količinu HZLA-R-A i ovo nije nagovor na bilo kakvu akciju na tržištu kapitala, već samo na promišljanje i razmijenu informacija.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

I druge članice BLUESUN hotels & resorts-a nisu loše… HBRL nemam, imam sitno HTCP.

HBRL je isplatila dividendu u obliku novih dionica prošle godine. Ne bi se čudio da bude tako i ove godine! A ne bi bilo čudno ni da ove godine isto naprave i sa HTCP kao sa HBRL prošle!

HBRL pri današnjoj cijeni ima P/B 0,45, a HTCP 0,30!
P/E bi im trebao biti ispod 10!
Dug/kapital oko 40%!

Ne znam… Meni se čini povoljno….

P.S. Imam malu količinu HTCP-R-A, nemam HBRL-R-A i ovo nije nagovor na bilo kakvu akciju na tržištu kapitala, već samo na promišljanje i razmijenu informacija. Također, podatci navedeni ovdje plod su mojih izračuna i ne moraju biti točni, eventualne greške nisu učinjene namjerno!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Namjeravao sam kupiti danas SAPN po 250 kn…kada sam vidio koliko je iskrcaj i koliko se nekomu žuri vani, odlučio sam ipak malo pričekati.
Sa ARNT ista stvar, netko je iskrcao veće količine po bidu…pretpostavljam kd victoria, pa ću i tamo malo pričekati nadajući se nižem ulazu.

Samo da ne završim kao drevil kojemu je pobjegao ATGR [emo_smijeh]

danas uspio 740, cash na racunu ostalo 76,49 kn[emo_smijeh]
..Hmm, vidim iskusan kolega pa sve utukao baš sad kad počinje korekcija na istoj.
[/quote]

@ dionički best buy znalci
Informanka
– ivanasedma 237.,
– gklemenc 261.,
– KressoM 270-ti od ukupnih 276.
http://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNajPortfelji.aspx
Ali s obzirom da statistike kažu da se OIF-ovi mrvicu pomalo oporavljaju i da se štednja iz banaka zbog mizernih kamata i očekivanja boljeg dioničkog sutra ipak pomalo i sramežljivo prebacuje u OIF, moguće je da umjesto ovih tridesetak posto svoje izloženosti na domaćem tržištu malo uvećaju. S obzirom na ovakvu mizernu likvidnost naše burze temeljenu tek na nešto milijuna kuna u obrtaju špekulantskih igrača to bi značilo da će na zse biti nešto više možda ne best, ali svakako beter buy dionica.
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/mjesoviti-fondovi-smanjili-ulaganja-u-domace-vrijednosne-papire/
Ovo rušenje rejtinga na BB nebi trebalo bitno utjecati na one kojima je dosadilo držati lovu u banci i žele malo više od toga.
No, vidjet ćemo.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

I druge članice BLUESUN hotels & resorts-a nisu loše… HBRL nemam, imam sitno HTCP.

HBRL je isplatila dividendu u obliku novih dionica prošle godine. Ne bi se čudio da bude tako i ove godine! A ne bi bilo čudno ni da ove godine isto naprave i sa HTCP kao sa HBRL prošle!

HBRL pri današnjoj cijeni ima P/B 0,45, a HTCP 0,30!
P/E bi im trebao biti ispod 10!
Dug/kapital oko 40%!

Ne znam… Meni se čini povoljno….

P.S. Imam malu količinu HTCP-R-A, nemam HBRL-R-A i ovo nije nagovor na bilo kakvu akciju na tržištu kapitala, već samo na promišljanje i razmijenu informacija. Također, podatci navedeni ovdje plod su mojih izračuna i ne moraju biti točni, eventualne greške nisu učinjene namjerno!

Jesu li sigurno nakraju splatili dividendu? O tome se puno pricalo a nakraju nisam ni saznao jesu li isplatili?

Nije bila dividenda u novcu nego se za svakih, čini mi se, 20 dionica dobila još 1 te se tako povećao temeljni kapital, a to je išlo iz dobiti!

Nije bila dividenda u novcu nego se za svakih, čini mi se, 20 dionica dobila još 1 te se tako povećao temeljni kapital, a to je išlo iz dobiti!

I drugo pitanje kad će TNPL na 100kn??? [emo_novac][emo_novac][emo_novac]

– evo, opet su moji prijatelji s ove teme (gospon Lopina i Splićo) popušili lovu.
– zanimljivo mi je i to kako uvjek ide lova na veliku lovu a moja dva najdraža prijatelja su više manje stalno u financijskim poteškoćama a prijatelj Splićo radi ali ne prima plaću.
– ne znam zašto ??? znam kako to nije u redu od mene, ali stvarno mi je drago kada moji prijatelji gospon Lopina i Splićo puše lovu na burzi.

– a sve vam pišem na ovoj temi.
– preporučila sam vam kupnju na najnižim cijenama i napisala kada sam to prodala.
– neki imaju znanje, neki nemaju zanje, a neki imaju tvz. “visoki izvor”.

– I love this game.
Pozdrav !

Best buy: KOTR-p-a.
– ta dionica mi je zapela za oko kad sam vidjela tržišna kapitalizacija cca 80M a godišnja dobit 21.2M.
– pa oni zarade ukupnu investiciju (sami sebe) za 4 godine.

KOTR-p-a.

– stvarno mi nema smisla drukati na ovoj temi za bilo koju dionicu.
– da je ovo napisao jedan gospon na svojem blogu ja sam slobodno na ovoj temi mogla napisati leti ovo sutra ko raketa na +75%.

– I love this game.
Pozdrav !

KOTR-p-a.
– stvarno mi nema smisla drukati na ovoj temi za bilo koju dionicu.
– da je ovo napisao jedan gospon na svojem blogu ja sam slobodno na ovoj temi mogla napisati leti ovo sutra ko raketa na +75%.

– I love this game.
Pozdrav !

Ako nema smisla drukati, onda nemoj.

Pusti je da druka….nelikvisno je to a mora uvalit nekome..:)

A BALVANA!!! :) :) :)

Po meni zvzd + jdpl ( tnpl bila bolji izbor do korporativne odluke sa primjesom brdsko planinskog stila) best buy za srednji rok..

A BALVANA!!! :) :) :)

New Report

Close