Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

best buy zaboravljena ZVZD

imam pitanje za Vas iskusne…kad bi recimo imali 105 miliona kuna …doduše ne ovaj trenutak nego kroz neko vrijeme da Vam stigne doznaka od 105 miliona kuna minus 50 posto plus 4500 kuna….šta bi savjetovali u koju valutu uložiti …i koje dionice možda uložiti…da li možda koji dinar da se preusmjeri u prijatelje?????
molim savjet
pofuk

@Pofuk

Preseliti se u neku sigurnu zemlju koja ima niske poreze, kvalitetano zdravstvo i dobar skolski sustav. Npr Svicarska. Zaposliti kvalitetnog wealth managera koji ce sastaviti defanzivan i globalno diverzificiran portfolio.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

skupo [emo_mrgud]

kako mi bjezi ovaj atgr, trckaram za njim,ja uvijek ostanem koju kunu prenisko, a on poskoci u novu orbitalu, dizi nalog na kupnji, pa ispocetka.
postavio se na izlaz na korfu, ako poleti nikad ne znas kod njegovih, 2012. sam isao u Budimpestu mislim za uskrsnje praznike, postavio se na ptkm sitno iznad 300 za van, protrcalo pored mene dok sam jeo gulase i razgledavao kulturne znamenitosti, mislim da je vrh u toku trgovanja bio blizu 400. istina, u korf bi se vratio.

skupo [emo_mrgud]
[/quote]

P/S 0,34
P/E 9,73
P/B 0,40

Po čem? Ti bi ko gazda sve po kunu?

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

@ drevil
ATGR po mojim izračunima vrijedi između 940 i 1040kn (cijena je u rasponu od 10% zbog “predviđene” dobiti, a ne stvarne dobiti). Moguće je da će ostvariti i veću dobit (oko 250 mil) pa će cijena od 1000kn biti niska. U tom bi slučaju dionica vrijedila 1276kn. Tako da je ovo još jako nisko.

@ drevil
ATGR po mojim izračunima vrijedi između 940 i 1040kn (cijena je u rasponu od 10% zbog "predviđene" dobiti, a ne stvarne dobiti). Moguće je da će ostvariti i veću dobit (oko 250 mil) pa će cijena od 1000kn biti niska. U tom bi slučaju dionica vrijedila 1276kn. Tako da je ovo još jako nisko.

ako bude sve u redu (njegov fi, moje pare[emo_smijeh]) kupovati cu ja njega kroz cijelu godinu vise puta, ali ovu porciju nikako da progutam, na kraju cu uzimati s aska.

@ drevil
ATGR po mojim izračunima vrijedi između 940 i 1040kn (cijena je u rasponu od 10% zbog "predviđene" dobiti, a ne stvarne dobiti). Moguće je da će ostvariti i veću dobit (oko 250 mil) pa će cijena od 1000kn biti niska. U tom bi slučaju dionica vrijedila 1276kn. Tako da je ovo još jako nisko.

ako bude sve u redu (njegov fi, moje pare[emo_smijeh]) kupovati cu ja njega kroz cijelu godinu vise puta, ali ovu porciju nikako da progutam, na kraju cu uzimati s aska.
[/quote]
Pa ja sam počeo kupovati od 660kn i stalno kad nešto dobijem ponovo pokupim s aska. Ne da mi se nešto čekati previše kad je toliko ispod “realne” cijene. Da je sadašnja cijena blizu “realne” onda bi i ja možda čekao na bidu, ali ovako mi nema smisla. Svako nek misli za sebe, da ne bi opet ispalo da drukam. Ja stvarno vidim perspektivu ove dionice koja je još uvijek debelo podcjenjena, a to najviše zbog lošeg P/B-a. Kako xy piše da je to jako bitan pokazatelj tako ga ljudi slušaju i misle da je to stvarno tako, ali neka. EV je s ovolikim dugovima samo 7 iznad EBITDA-e i stalno opada, a povrati i marže rastu. Uz niske cijene sirovina i reprogramiran dug cijena je stvarno smiješna. Ubuduće će se ATGR financirati s još jeftinijim kreditima pa će i taj trošak opadati u korist dobiti. ATGR će imati daleko najbolje rezultate od svih dionica u 2013 godini, a takvi će se nastaviti i u 2014-toj. Treba znati da i dinar nije više toliko volatilan pa neće biti niti velikog gubitka od tečajnih razlika, tj. prikazati će se dobit. Srbija ipak donosi između 23 i 24% prihoda od prodaje. Ta stavka je uvijek prije radila minuse. Tečaj dinara će zbog stranih investicija, početka pristupnih pregovora, ali i slabije inflacije i nižih kamata dovesti i do njegove stabilnosti pa se i tu može očekivati veća profitabilnost. Kako god, ova dionica ima još puno mjesta za rast

skupo [emo_mrgud]
[/quote]

P/S 0,34
P/E 9,73
P/B 0,40

Po čem? Ti bi ko gazda sve po kunu?
[/quote]

skupo mu je jer ne percipira da bi je ovdje vjerojatan ledo scenarij: pripajanje dijamanta zvijezdi uz dokapitalizaciju i novu seriju dionica. pa i ledo je prije dokapa i pripajanja frikoma imao još gore pokazatelje, a vidi ga sad. po meni mercator ovdje nije presudan odnosno doprinjet će rastu dobiti u manjem postotku, ali dijamant u sastavu zvijezde bi mogao značajno povećati dobit. to je uostalom i najavljeno prije godinu dana, ali je malo tko obratio pažnju. todi treba lova, a ovo mu je poželjna udavača, odmah nakon leda. u srbiji je pri kraju otkup dionica dijamanta i dijamant agrara, a pogledajte njihov povrat pa će vam biti jasnije jer oni imaju i sirovinu u sastavu, što zvijezda nema i to joj je najveća mana. ja sam nedavno prihvatio ponudu i prodao svoje dionice dijamanta. zato smatram da je ovaj scenarij izgledan jer je identično rađeno sa frikomom.

...povijest se ponavlja...

Namjeravao sam kupiti danas SAPN po 250 kn…kada sam vidio koliko je iskrcaj i koliko se nekomu žuri vani, odlučio sam ipak malo pričekati.
Sa ARNT ista stvar, netko je iskrcao veće količine po bidu…pretpostavljam kd victoria, pa ću i tamo malo pričekati nadajući se nižem ulazu.

Samo da ne završim kao drevil kojemu je pobjegao ATGR [emo_smijeh]

HZLA-R-A
Imamo dosta fondova,ne plaćati više od 50 jer po ovoj tržišnoj kapitalizaciji
ovo se trži kao poljoprivredna zadruga.
Fondove koji trebaju izlaziti iz ove dionice treba maksimalno ošišati i zato
strpljivo čekati na BIDU.
Kupiti na 50 i čekati godišnje izvješće sa sa BV od preko 300 ,to bi trebao biti biznis.A izvješće je za dvadesetak dana.

Med i mlijeko će teći ovom dionicom.Da li će ovi debili iz fondova pričekati
to izvješče,pojma nemam ali 50 ne više od 50,a ni 100 neće biti skupo.

Proučiti ZLAR od početka godine 2013.sve će biti jasnije.

New Report

Close