Arnt , Slrs , Vlmr , Rivp , Hupz , Korf … sest turistickih od deset dionica sa najvecim rastom danas . Bilo vam je ponudjeno na svedskom stolu neki dan. Tko ima love neka se posluzi…
Upravo je u proizvodima stvar i ono što će gurati novo nordisk naprijed. Znači prvo diabetičari (tipa 2) koriste tjelovježbu za smanjivanje šećera, a nakon toga oralnu terapiju i ona ih održava do 10 godina. U oralnoj terapiji je Novo nordisk slab i ne bavi se time. Zatim koriste GLP-1 nekoliko godina i onda moraju preći na inzulin. Lijek za GLP-1 je Victoza (od Novo nordiska) i ona drži 75% tržišta (u svijetu). Victoza se daje jednom dnevno. Sada Eli Lilly radi GLP-1 koji se daje jednom tjedno. Ali isto radi i Novo Nordisk. Samo što ga Nordisk radi na bazi Semaglutide-a i on se pokazao 20% učinkovitiji s 20% manjom dozom. To je nova molekula i jedino je niordisk ima. Tako da će i tu pregaziti konkurenciju. Kod inzulina postoje isto tri vrste i tri načina davanja. Imate glargine (koji deblja), detemir i degludec. Tri načina davanja su kratkoročni (prije svakog jela da smanji šećer koji je upravo konzumiran) i traje sat vremena, srednjoročni koji traje 12 sati i dugoročni koji traje 24 sata. znači dugoročnog je dovoljno uzeti jednom dnevno. Postoje samo dva dugoročna: Lantus (od sanofija) i Levemir (od nordiska) i oni su na bazi glargina. Degludec je nova molekula koju je novo nordisk radio 30 godina i napravili su Tresibu. Ona traje 42 sata. Nitko nema ništa slično. Ona se već prodaje po svijetu samo su je Amerikanci odbili dok se ne naprave daljnje analize. Nitko nema ništa slično i kad dođe na tržište pomest će sve. Diabetičari tipa 1 moraju uzimati samo inzulin cijeli život. Da ne duljim potražite sve pa vidite. Ja sam to proučavao nekoliko tjedana. Previše je toga sad za objasniti. http://www.fiercepharma.com/special-reports/10-top-selling-diabetes-drugs-2012?page=0,1
Uz to Victoza je upravo predana FED-u kao lijek i za smanjivanje kilaže (obesity). Kako smanjuje šećer utjeće i na smanjivanje kilaže čak do 10% mase tijela. A ona je već odobrena za diabetes. Šta tu tek sve može biti. Pratite i 25.1. Vjerovatno će Europa odobriti spoj Tresibe i Victoze. Lijek se zove Ideglira. Ma ima toga da bi vam mogao objašnjavati danima. Potražite. Ima hrpa toga
thnks @alias na trudu, volim ovakve dionice, već mi se ovdje mnogo toga sviđa.
vikend ću provesti dobrim djelom s inzulinom [emo_smijeh]
lijep pozdrav
TNPL…RIZO…ZVZD.
Samo subjektivno mišljenje i nije nagovor na bilo kakve akcije u svezi glede..
U sijecnju mi je buy i nadam se best: kodt-p-a i atgr, postavljen vec vise dana, bjeze, dizem letvicu, danas sjele pare pa krecem i u lov na korf i adpl.
Informanka.
– krenulo mi je dobro u 2014.
– u prvom tjednu ili ovih par dana +1.45% .
– I love this game.
Pozdrav !
draga Ivana,
ja do danas oko 3%, istina negdje od 27.12. kad sam podvukao crtu pod lani i kad sam imao lokalno dno, pa nek stiscu prst dole dok im ruka ne otpadne[emo_plazi]
Best buy su BRODARI i ostat će BEST BUY još 3g.
To sto ce nesto ostati best buy jos 3 godine i nije bas preporuka 🙂
U siječnju best buy: KODT, HUPZ, PODR
Zasto?
@Twixer
KODT – jer će Ivana7 odustati od prodaj-kupi igrica, objava GFI je blizu
HUPZ – jer gotovo da više nema radnika koji žele prodati trezoru tako nisko
PODR – već je ranije xy najavio da će GFI koje slijedi na opću radost investitora označiti preokret u percepciji ove tvrtke (i ja mislim isto)