Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo sam potpuno krivo napisao, ali nitko nije primjetio ili ispravio. Toliko o našem tržištu.

Oni imaju spread između WACC-a i ROIC-a 550%, a ne 400. (od 12 do 66)

Tko govori o varteksu,pa zna se da je varteks rizicno ulaganje.zasto bi on pumpao dionice poput: KORF , ARNT , ADPL , ATLN , LPLH , SAPN. Covjek vam je lijepo servirao svedski stol i mogli ste lijepo pokupit od svega po malo pa i taj varteks ako vam sudjeluje u portfelju od nekoliko postotaka ne mozete biti na gubitku sve i da ode u stecaj. Sto je jos bolje covjek vam na svom blogu nudi svedski stol i za ovu godinu, pa izvolite posluzite se ne trazi nikakvu proviziju za to nudi vam ga besplatno…

Ja bih nadodao moje viđenje..
Tnpl…Zvzd….[emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

Ja bih nadodao moje viđenje..
Tnpl…Zvzd….[emo_smijesak]
[/quote]

best buy u bližoj budućnosti ,,,, turisti ( ARNT , KORF , HMAM , HBRL , ATLN ) , kroz godinu ili dvije brodari ( ATPL , TNPL , ULPL )

prosuo si toliko mudrosti koje valjda samo ti razumijes [emo_vrtimise][emo_zacudjen] ako ti tvoji ROEC,WAC,ROI,PB.GLP,FB,GS,MR ,CD,GTZ…. donose profit ,samo naprijed [emo_palacg]

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

prosuo si toliko mudrosti koje valjda samo ti razumijes [emo_vrtimise][emo_zacudjen] ako ti tvoji ROEC,WAC,ROI,PB.GLP,FB,GS,MR ,CD,GTZ…. donose profit ,samo naprijed [emo_palacg]

[/quote]

Kad prođeš sve investicijske ispite i onaj najveći CFA onda ćeš razumjeti. Ali imaš pravo. Naša investicijska javnost nije toliko obrazovana pa kupuje na temelju blogova i foruma što je samo po sebi smiješno (da ne bi bilo žalosno). Možda bi ste trebali pročitati Budžetiranje kapitala i pogledati šta je IRR [emo_smijeh] iliti interna stopa rentabilnosti i zašto je bitna. I onda na netu potražiti šta je EVA [emo_smijeh] A sve su kratice, šta ja mogu. To ne smatram kao uvredu nego stvarno pogledajte. To nije ništa teško za shvatiti. Možda sam ja nejasno objasnio

a imas ih jos CF,IRR,EVA,….[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_vrtimise]predlazem ti da otvoris blog i poducavas inv. javnost svim tim podacima.ovaj forum je za tebe premali zalogaj [emo_namigusa][emo_plazi]

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Alias
Pričajte ,da vas ceo svet razume!!!!!
Ove vaše visokoumne kratice i primjena na ZSE!To vam dođe kao da se u neko selo
ljudoždera u indonezijskom otočju pokušate razvijati visoku tehnologiju.
Četiri računske operacije stvarno treba poznavati,P/E.. P/BV ..koeficijent
likvidnosti…zaduženost,a za pametnije i Z score kao lakmus za sklonost
bankrotu.
I naravno poznavanje sindikalne strategije i korištenje gledalice sa fiktivnim
nalozima na prodaji ili kupnji u cilju stvaranja krive slike,a sami time i
krive percepcije o vrijednosti dionice.
I to donosi visoke profite,ali samo burek investitorima!!!!

Na ZSE teče med i mlijeko čak i u fondovsko-dividendnom smeću,ali ne baš euforično kao prošle godine!!!!!!

[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh] Pošteno. CFA je inače Chartered Financial Analyst – najviše što možeš postići kao inv. savjetnik, analitičar itd. Ma nema veze [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

alias@ bez uvrede ,ali krivo mjesto si odabrao za prosipanje teorijske mudrosti [emo_vrtimise]

@ Lopina.

U neku ruku se slažem. Ali možda upravo zato nigdje ne idemo. Ne kao pojedinci, nego kao društvo općenito. Jer u HR svi misle da sve znaju. A pojma nemaju. Zašto vi mislite da moja analiza ne valja, a uopće je ne razumjete? Evo ona dionica koju sam spominjao prije tjedan dana da je baš za vas je porasla u 33%. http://finance.yahoo.com/q?s=mnkd

Možda ima nešto i u ovoj mojoj analizi?

Od kada sam pisao o Novo Nordisku prije tjedan….

Stvarno impresivni rezultati u zadnjih 10 godina, tuku konkurenciju po svim pokazateljima, od rasta cijene dionice, prihoda, dobiti -stvarno impresivno, Nisam ih dosad gledao, skinuo sam izvještaje pa čitam. Očito imaju neku prednost u odnosu na ostale, samo… pitanje koje se nameće je li prednost i dugoročno održiva?
U 10 godina su recimo bolji NOV i PCP čiji su EPS 10x veći odnosno 9x i koje dionice sada imam, dok je Novonordiskov rast EPS manje od 3x. Kako ulazimo u ekonomski ciklus radije sam u visoko cikličkim dionicama nego u defanzivnim kakav je Novonordisk. No prije odluke bi svakako trebalo izračunati vrijednost. Koliko vidim 10% rast godišnje prodaje ovdje nije nikakav problem, i rast će vjerojatno biti i veći za dioničare, uz otkup dionica,nove proizvode i dr.
No je li to dovoljno da pobijedi ciklične sektore ove i slijedećih godina – tu sam malo skeptičan?
lijep pozdrav i thanks na info.

New Report

Close