Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Rizo…zvzd…tnpl

Evo tko me je slušao imao je sigurnu i još možda veću potencijalnu dobit..
Po meni su ovo trenutno najbolja tri best buy na zse…pa tko voli..

A BALVANA!!! :) :) :)

..ZVZD
..BLJE
..TNPL

ZVZD – vi mora da se šalite. Pa kompanija ima neto profitnu maržu u zadnjih 10 godina uvijek istu. Ili 2 ili 3. Drugim riječima – prihodi su uvijek jednaki rashodima. Šta zarade to i potroše. Za dioničare ništa. Šta bi trebala rasti zato što ima P/B 0,5? Meni to samo govori da kompanija s hrpom imovine ne zna napraviti višak prihoda nad rashodima što je još gore.

Belje ne bi ni spominjao. Taj ima tolike kamate na kredit da zaradi EBIT maržu od 10 tek bi bio na nuli. Drugim riječima ljudi, belje s ebit maržom od 4 u zadnjih deset godina gubi svake godine 6%. Kumulativno je to gubitak 76%. Haha sad idem pogledati malo na mojedionice i oni imaju NPM -6%. Eto dobro sam rekao i bez gledanja. Pazite ljudi na svoj novac. Imovina nije bitna ako od nje gubiš novac. Višak imovine može biti samo uteg. Ne gledajte P/B nikada (skoro)

Po meni niti jedna od ovih 16, ako sam uspio nabrojati, nebi našla mjesto u mom portfelju.

Ja sam se, pak, s druge strane, odlučio za kupnju svih 16. Hvala još jednom lopina. S tobom bi i slijepci progledali, a gladni se kruha najeli
[/quote]
Da nije cinično,bilo bi mi zadovoljstvo da sam vam proširio vidike.
Tvrdoglavost će vas stajati manje zarade i to je vaše pravo.
A jedino na ovoj temi me ne cenzuriraju.Moderator me tretira kao elementarnu opasnost,gotovo u svim dionicama.
Da li to znači da pišem kontra sindikalnih preporuka.?A sindikat je jedina prava snaga na ZSE.Naravno da nisam član sindikata nego samostalni strelac!!!!

Na ZSE teče med i mlijeko,svakome tko ozbiljno analizira i ima disperziju uloga!!!!
[/quote]
Lopina ja se malo šalim. Nemojte uzeti za ozbiljno. Dionice su takva stvar. Vi ulažete ovako, onaj ulaže onako a ja ulažem ovako. Vi mislite da ja ne znam, ja mislim da vi ne znate, a onaj treći misli opet da oboje nemamo pojma i da je on u pravu. Eto burza je takva. Pozz

ZVZD – vi mora da se šalite. Pa kompanija ima neto profitnu maržu u zadnjih 10 godina uvijek istu. Ili 2 ili 3. Drugim riječima – prihodi su uvijek jednaki rashodima. Šta zarade to i potroše. Za dioničare ništa. Šta bi trebala rasti zato što ima P/B 0,5? Meni to samo govori da kompanija s hrpom imovine ne zna napraviti višak prihoda nad rashodima što je još gore.

Belje ne bi ni spominjao. Taj ima tolike kamate na kredit da zaradi EBIT maržu od 10 tek bi bio na nuli. Drugim riječima ljudi, belje s ebit maržom od 4 u zadnjih deset godina gubi svake godine 6%. Kumulativno je to gubitak 76%. Haha sad idem pogledati malo na mojedionice i oni imaju NPM -6%. Eto dobro sam rekao i bez gledanja. Pazite ljudi na svoj novac. Imovina nije bitna ako od nje gubiš novac. Višak imovine može biti samo uteg. Ne gledajte P/B nikada (skoro)

Ja ostajem pri svom…
Vidjet ćemo rezultate kroz koji mjesec a na nekima i prije..
Po meni trenutno s obzirom na okolnosti ovaj trio mi je mio..ZVZD..TNPL..RIZO.
Vidimo se slijedeće godine i svako dobro svima i naravno šro veće prinose u 2014..

Iako koliko god se smiješno činilo dodao bih i atls

evo kad se već iznose mišljenja za best buy da se i ja priključim:
prošle godine pick mi je bio sb (safe bulkers) i pphm( peregrine pharma), a što sam i napisao na ovoj temi.
sb za 2013 blizu 200 %
pphm 15-ak %, ovdje nije isšlo po očekivanom, ali je bilo dobrih valova na kojima se moglo uhvatiti znatno više.
best buy za 2014 za strana tržišta:
brodari, brodari i brodari, i short pozicija na natgas-u u drugoj polovici godine, kako stvari stoje, ali s tim oprezno.
biopharma- snta.
best buy kod nas:
također favoriziram brodare, naročito tnpl. a što se tiče visoko špekulativnih dionica prvi pick mi je prfc.
svakom sve najbolje u novoj 2014.

Novo Nordisk (on neće puno narasti, ali ta dionica mi se čini kao najstabilnija na svijetu). To je baš dionica za unuke. Nakon što sam radio analizu negdje tri tjedna i vidio šta kompanija radi, koje proizvode ima i šta ima u planu uvidio sam da će uskoro izbaciti sve s tržišta inzulina (a to tržište je veliko). Bristol- Myers je odustao prošli tjedan. Ovaj Takeda. Sanofi, Ely Lilly i neki mali su još ostali, ali njihov pipeline je smiješan prema Nordiskovom do bola. Imao sam nedavno Sanofi, ali kad sam našao Novo Nordisk ostao sam paf. Preporučio bi je svakome. MannKind vam inace radi inzulin koji se udiše na pumpicu umjesto injekcije. Sad su dali FDA-u na odobrenje. Ako ga dobije dionica bi mogla +200%. Inače 0. Ja tako ne igram. To je više tipa Lopina. Ali tko voli kockati eto. Pozz

Napisao sam i neke dionice u HR, ali sam ih izbrisao iz razloga jer i kad napišem nešto dobro o dionici mi kažu da “drukam” i kad napišem nešto loše o dionici mi kažu da “drukam”. I sad sam se prepao da ne bi neki k.riminalac mislio da sam nešto propjevao u policiji pa me krenuo tražiti. Sretna Nova svima.

evo kad se već iznose mišljenja za best buy da se i ja priključim:
prošle godine pick mi je bio sb (safe bulkers) i pphm( peregrine pharma), a što sam i napisao na ovoj temi.
sb za 2013 blizu 200 %
pphm 15-ak %, ovdje nije isšlo po očekivanom, ali je bilo dobrih valova na kojima se moglo uhvatiti znatno više.
best buy za 2014 za strana tržišta:
brodari, brodari i brodari, i short pozicija na natgas-u u drugoj polovici godine, kako stvari stoje, ali s tim oprezno.
biopharma- snta.
best buy kod nas:
također favoriziram brodare, naročito tnpl. a što se tiče visoko špekulativnih dionica prvi pick mi je prfc.
svakom sve najbolje u novoj 2014.

prfc, slažem se može.[emo_palacg]

Rajboš – ŠAMPION za 2013.

http://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNajPortfelji.aspx

Čestitamo [emo_palacg]

Novo Nordisk (on neće puno narasti, ali ta dionica mi se čini kao najstabilnija na svijetu). To je baš dionica za unuke. Nakon što sam radio analizu negdje tri tjedna i vidio šta kompanija radi, koje proizvode ima i šta ima u planu uvidio sam da će uskoro izbaciti sve s tržišta inzulina (a to tržište je veliko). Bristol- Myers je odustao prošli tjedan. Ovaj Takeda. Sanofi, Ely Lilly i neki mali su još ostali, ali njihov pipeline je smiješan prema Nordiskovom do bola. Imao sam nedavno Sanofi, ali kad sam našao Novo Nordisk ostao sam paf. Preporučio bi je svakome. MannKind vam inace radi inzulin koji se udiše na pumpicu umjesto injekcije. Sad su dali FDA-u na odobrenje. Ako ga dobije dionica bi mogla +200%. Inače 0. Ja tako ne igram. To je više tipa Lopina. Ali tko voli kockati eto. Pozz

bulazniš kao i inače. a kakvi su tamo pokazatelji da ti naše dionice ne valjaju? mogu misliti. dionica za unuke….mora da se šališ. tko misli imati unuke, bolje da se ne bavi dioničarstvom nego neka čuva keš.

...povijest se ponavlja...

New Report

Close