Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko god ima 500-600 tisuća kuna

Trenutno na brokerskom imam za par dionica magme…otkud nama tolike pare??[emo_smijesak]
[/quote]

Netrebaš pare,kune su zakon,ili promijeniš eure pa uplatiš,na pol miliona kuna imal buš na proljeće zaradu min 100 000 kuna-tu nemožeš fulati,posudi uz kamatu ,tebi pol ,kamataru pol-jednostavno,a mogao bi nekaj i zaraditi sa poštenim radom-prvo normalno,poslije sa novcima,i uvijek imati nekaj kraj ove kocke-normalni posao-koji donosi stalan prihod,apartmani,mozganje,bilo kaj-bez rada je sve banana-tu se radi sa zarađenim novcima,bar mi pošteni,a poslije oplodiš masno[emo_smijesak]

Twixer,
ja ti nemam pojma o ekonomiji i ekonomskim varijablama, to mi nije struka, mrvicu nesto znanja sporo sakupljam vec 5 godina vezano uz dionice. dividendne dionice u portfelju tj one poduzeca sa stabilnom dobiti kroz vise godina i kontinuiranim velikim izdvajanjem za dividendu daju mi osjecaj sigurnosti i balansa u portfelju, najdraze su mi one kod kojih je moguc rast dobiti, a dobit pola sebi pola sarcu (dividendi)daju [emo_smijesak]. sve sto mi nije u dionicama, mi je u eurima i francima, ne pada mi nikakva druga suvisla regionalna alokacija imovine malog pojedinca na pamet, ono sto se mene tice i sto pokusavam razumjeti kod inflacije i kamata: inflacija euro zone – sto ce biti drugima biti ce i meni, to ne mogu izbjeci, kamata: ocekujem da ce kamata na orocenja samo padati i padati.

Dividendne dionice su vrlo senzitivne na promjenu kamatnih stopa.

Sto je veci yield na obveznice to su dividendne dionice manje privlacne. Naravno ako dividenda ne raste brze od prinosa na obveznice.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Jedno pitanje za vas koji zivite u Hrvatskoj.

S obzirom da je doslo da masovne korekcije cijena zlata. Je li jos uvijek operiraju one brojne otkupljivacnice zlata ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

S obzirom da je doslo da masovne korekcije cijena zlata. Je li jos uvijek operiraju one brojne otkupljivacnice zlata ?

DA ali u puno puno manjem obimu, govorim za Zagreb

pepe7

zatvaraju se ko gljive poslije kiše.
hrvati prodali zlato na vrhu. [emo_palacg]

Kolega James prodali Hrvati zlato u zlatarnama pa uložili novce na burzi u zlato po kolko ono…ah da po 1850 ili mozda malkicu više.Ma nije bitno vazno da se lova “vrti”.Doći će red i na dionice za 3-4 godine kad se balon napuhne.[emo_smijesak]

Tko god ima 500-600 tisuća kuna nek uloži u ERNT-dobit bu bila bar 20% na proljeće,čisto bez rizika,svaku godinu isprobano,samo kaj je zadnjih pet godina bilo nakon ljeta skoro pa duplo-ove bu malo manje,ali bu slatko[emo_smijesak]

Kak 20 kad je dividenda 12-13%? Doduše i tih 12-13% je super, a i dobro je da se cijena brzo vrati natrag nakon pada zbog isplate dividende.
Doduše sad gledam graf i vidim da ipak ima jedan veliki pad 2011. Od 17.5. krenulo je sa 1660 kuna pa do 1.10. stalni pad skroz do 1000 kuna. Kaj je to bilo? Jesi pratio onda ERNT?

Vaš link …

taquoani hte=matrix90]
Vaš link …
[/quote]

Nisu samo Ameri u bikovskom rtžištu.
I mi smo u još jačem bikovskom ugođaju.
I normalno da se na ovu konstataciju ježe ozbiljni investitior kao Domać,iDrevil,
Ivanasedma,Alias i još poneki.
Dakle,bacio sam oko na stotinjak dionica izlistanih na zse
vrijeme_jedan mjesec
aritmetička sredina-neponderirana

1.Liga Crobex 10 skliznuo cca o,8 recimo 1%….pad 1%
2.liga Crovex bez crobexa 10/12 dionica/.4,2%..rast
3.liga…Crobex plus bez CROBEXA ………9% rast
4.liga…ostale dionice iz redovnog režima9%rast

uKUPNO UZEO U OBZIR 98 DIONICA
CCA 28 dionica ostvarilo gubitak od 10%
14 ostale na mjestu
56 njih ostvarilo prosječni porast od 16%

Dakle,vi zaljubljenici u elitno fondovsko smeće ako se pridržavate osnovnog pravila disperzije u ulaganju trebate biti nezadovoljni jer vaši portfelji u najboljem slućaju stagniraju.
Moj odabir je četvrta,a još više peta liga koja je rasla više nego i druga,treća ili četvrta liga.moja srtategija je bila ispravna jer sam ja u taj mjesec skinuo
više od 20%.
Ali to je već prošlost.Ali sada se postavlja pitanje svih pitanja,da li ćete i vi početi mukotrpno kopati i otkriti zlatne žile ili ćete dozvoliti da vas bloger odere jer kada on objavi da je našao zlatno polje on skine skorup ili
ćete slijediti lopinex ko9ji vam objavi zlatonosno nalazište i to kada od zgrabi
pokoji grumen jer nema dovoljno jaku mehanizaciju,jer kada bloger to objavi on će vam prodati iscrpljeno nalazište po punoj cijeni.

Moja strategija je bila jako uspješna i s obzirom na razvoj situacije moglo bi se očekivati puno novih rovokopača u zonama gdje se mi već nalazimo.

Med i mlijeko teče na ZSE,ali tek najbolje slijedi.Lopinex rastura!!!!!

Rizo…zvzd…tnpl

A BALVANA!!! :) :) :)

Rizo-peta liga-rizična investicija maks. 5% porfelja,bili su šesta
ZVZD_četvrta liga-max 20% portfelja_sigurna investicija
TNPL_treća liga-maksimalno 30% portfelja-sigurna investicija sa većim potencijalom rasta od ZVZD
Može,prihvaća se!!!!!!

…pod hitno molim razmišljanje od nekog iskusknog šta bi sljedeće godine moglo najbolje rasti
unaprijed hvala
pofuk

New Report

Close