Svi junaci nikom ponikoše.
Normalno,boj ne bije svijetlo oružje/ERNT,HT,ADRS,TUHO.KODT itd/i ostalo skupo fondovsko smeće već boj bije srce u junaka.A kupovati BPBA na 4 i 5 je bila hrabrost i sada kako sam zadovoljan sa samo 150% moram naći novo utočište.
Što kupiti pitanje je sada.Naravno nešto za rizični portfelj.
IGH i ne baš,čekamo dokapitalizante iz PSN-treba ih oderati do kosti?
INGR_možda bi bilo pametno ,cijena je ionako stečajna?
INDG–jako privlačna,što imam ne prodavati,a kako ne prodavati kada raste
pitanje je sada ili kupovati
Povečati udio u SNBA,može ali tada probijam 5% portfelja koliko maksimalno ulažem
u rizičnu investiciju.Ali kao SNBA ulazi u borbu za BPBA znači da ima love,a tko
ima love neće u bankrot pa bi SNBA trebao prebaciti iz rizičnog dio portfelja
u onaj elitni pa bi tu udio mogao ići i do 12% cjelokupnog portfelja.
Ali tada se smanjuje rizični dio portfelja koji je najunosniji.
I ne zaboravite,nije rizična nelikvidna investicija,nego firma u problemima kao što su društva u PSN.
I dalje najveći dio imovine u
JAKT,FMPS,BRIN i SLPF ponovno aktuelan kao najveći dioničar SNBA.I od likvidnijih izdanja TNPL.Za sada pun promašaj iako mi je ulaz oko 270.
VART i njega bi trebalo skinuti ,da je barem 16.
Dakle,kao što vidite i mali portfelj iziskuje puno razmišljanja i veliku disciplinu.Ne dozvolite da vas povuku osječaji,ne budite krdo koje će sindikalisti odvesti u provaliju.Napravite vlastitu strategiju i uz obveznu disperziju uloga bez obzira na njegovu veličinu igrajte ozbiljno.
I obvezno naučiti postotni račun od složenije matematike i koristiti četiri
matematičke operacije.
I naravno ne zaboravite da su trenutni pobjednici na tržištu kapitala bukvani,tj
veliki BV i naravno malo zaduženje.To je bitno.A oni koji kupuju skupo fondovsko smeće zaslužuju naziv tikvani,a naročito veliki tikvani su oni koji koriste
strane riječi,koje večina ne razumije.Stane riječi i visokoumne pro.eravanja se ne honoriraju.
U Lopinex fondu teče med i mlčijeko u potocima.
– kupite RIZO-R-A po 29,75 kn.
– ja sam željela za tu dionicu dati i 150kn ali mi program burze ne prima cijenu veću od 29,75 .
– zašto je to tako stvarno nemam pojma.
– I love this game.
Pozdrav !
+ rizo -r-a xxx kom
RIZO-R-A
– ovo vam je jučer raslo +75% (RIZO-R-A).
– a rasti će i danas, sada hoće li taj rast biti 75% ili 100% to ovisi o ZSE koliki rast će dozvoliti.
– zbog rasta BDI rasti će i LPLH, ostali brodari neće rasti jer porast BDI dosta negativno utjeće na njihov rast, a i ja se pomalo iskcavam iz tih dionica tako da i to bitno utjeće na cijene tih dionica.
– a i investitori su prepoznali perspektivu brodara bez brodova jer na njima više ne stvara gubitke te je očito kako ljubitelji tih brodarskih dionica prodaju ATPL i TNPL a kupuju sve više LPLH.
– gledam sve svjetske burze su u crvenom, a to je očiti znak kako će ZSE danas biti u plusu.
– danas će sigurno dobro rasti još 2-3 dionice, a koje su to dionice, e to vam ne mogu napisati.
– ali vam mogu dati dobru preporuku,
– istina je kako je gospon Lopina moj prijatelj, ali pazite se njegovih preporuka jer te njegove prilike vrlo lako mogu postati i velike poslovne neprilike.
– I love this game.
Pozdrav !
– a rasti će i danas, sada hoće li taj rast biti 75% ili 100% to ovisi o ZSE koliki rast će dozvoliti.
– zbog rasta BDI rasti će i LPLH, ostali brodari neće rasti jer porast BDI dosta negativno utjeće na njihov rast, a i ja se pomalo iskcavam iz tih dionica tako da i to bitno utjeće na cijene tih dionica.
– a i investitori su prepoznali perspektivu brodara bez brodova jer na njima više ne stvara gubitke te je očito kako ljubitelji tih brodarskih dionica prodaju ATPL i TNPL a kupuju sve više LPLH.
– gledam sve svjetske burze su u crvenom, a to je očiti znak kako će ZSE danas biti u plusu.
– danas će sigurno dobro rasti još 2-3 dionice, a koje su to dionice, e to vam ne mogu napisati.
– ali vam mogu dati dobru preporuku,
– istina je kako je gospon Lopina moj prijatelj, ali pazite se njegovih preporuka jer te njegove prilike vrlo lako mogu postati i velike poslovne neprilike.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ivanasedma ju u pravu kada vas upozorava da moje dionice mogu postati neprilike.
-AMDN na 20 je bila prilika,a na 70 može postati i neprilika.
-HMDN na 25 je bila prilika ,usudio bih se kazati da je to i na 50
-LPLH sam smatrao za priliku dok je bila ispod 50,sada je već neprilika
Da ali to je prošlost.A povijet je učiteljica života.
Sada bi trebalo naći prilike,koje sada kupujem,koje će vjerovatno postati neprilike kao BPBA na iznad 14,kada sam prodavao i to bet marifetluka i podvala,netko drugo je to odradio sa pumpanjem BIDA-Ja sam bio jedini zastupnik BPBA na cijenama od 7,5 do 4 i do rasta do 8.To je bila prilika.U početku sam smatrao da su to inseideri koji znaju cijenu preuzimanja ,a ne špekulanti.
A koje su vam sada prilike.
O tome idućih dana,kada se ukrcam na uobičajenih 100% portfelja,sve u dionicama!!!
U Lopinex teće med i mlijeko!!!
Lopina, može jedno pitanje? Koliko si ti u plusu kad na svakoj dionici mjesečno (ako ne i tjedno) zarađuješ preko 150%? Jer koliko vidim ti uvijek nabrajaš samo dobitke. Jesi li ikad izgubio na kojoj dionici? Koliko si u plusu/minusu ukupno? Zajedno s velikim padom 2009 g. zbrojeno. Jer dionice su i onda postojale. Eto ako nije problem
@alias
Daj molim te zaobidji sa tim pitanjima. Pa znas da forumasi poslovnog rade samo dobitke. Ovdje se nije rodio tko je izgubio. Eno na DIOKiju ja jos nisam cuo da je itko u minusu.
nije bitno koliko je lopina izgubio već ka feniks dobiva,
ljubimorni ste na nejgov uspijeh a to nije dobro!
nije bitno koliko je lopina izgubio već ka feniks dobiva,
ljubimorni ste na nejgov uspijeh a to nije dobro!
I trebaju biti zavidni,ako su tipični tikvani,tj.ako gledaju samo dobit društva..Dobit stvara kapital a on se mjeri u BV.
danas RIZO kao tipični bukvan ponovno 75% up,jučer isto toliko,lijepih 200%
i naravno prvi po rastu na ZSE,a slijedeće tri iz mog portfelja,
TNPL kao temeljni dio,ful unutra,morao djelomično izaći jer mi probija 20% cjelokupnog portfelja
JAKT isto kao temeljni dio,ne prodajem ispod 30,pa makar čekao dvije godine
i SNBA na četvrtom mjestu po rastu
Evo je već za Ginessa.
Moram postati smiren i smiriti tenzije.Postajem euforičan.Takav sam bio i početkom 2008.pa znamo što je slijedilo.
Pravilna strategija donosi veliku zaradu.Logično.
Med i mlijeko,prelijeva moju čašu!!!!
Molim pomoc!
Kada supruga Ugovorom daruje suprugu svoje dionice, ulaze li u kakav porez?!
Naravno, javni biljeznik obavezan.
Hvala…
– evo vam par stihova pa možete i zapjevati.
– ja vjerujem, dogodilo se čudooooo.
– dok nekome se ovo čini ludooooo.
– ja vjerujem…
– RIZO-R-A u dva dana +150%.
– kako je ovo vrijeme darivanja i kičenja ja sam vam danas darovala odnosno nakitila sam vas dionicama tih brodara, ostalo mi nešto ATPL ali i to ću vam darovati uz neku razumnu cijenu.
– a dobro sam vas nakitila i na nekim drugim dionicama.
– pratite ovu temu i večeras odnosno noćas u sitnim satima ću vam napisati što će sutra rasti 75%.
– I love this game.
Pozdrav !