Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

-bankarske rezervacije u listopadu 9xx mil kn-jednokratni gubici po preporuci/nalogu/HNB
-obvezne rezerve sa 13,5% smanjene na 12 % 4,x mlrd kn
Za banke koje imaju veliku adekvatnost kapitala kao npr ZABA i PBZ/preko 17%/
rezervacije ne predstavljaju veći problem jer se otvara prostor da povećaju
kreditne plasmane s obzirom da ovih 4,x milijardi kn predstavlja beskamatni
poticaj.Dakle,kamate bi trebale biti niže.
Rezervacije od 9xx mil kn bankama jedu kapital i rezerve,a hrani ih dobit,što znači da u četvrtom kvartalu nebi trebalo očekivati pozitivno poslovanje banaka
već tapkanje na mjestu tj.zadržavanja BV i godišnje dobiti na istim razinama
kao što je bilo i koncem trećeg kvartala.Rezervacije bi trebale biti jednokratni
udar,ali iz tih rezervacija bi se mogle pojaviti i buduće jednokratne visoke dobiti.
A efekt smanjenja obveznih pričuva bi u dugoročnom periodu trebao biti pozitivan
i ti bi se efekti trebali osjetiti već slijedeće godine.
I zato mislim da je kupnja velikih banaka sa velikom adekvatnošću kapitala ,
naročito ZABA koja bi i kao najveća banka trebala imati i najveće rezervacije/
mislim da će je dopasti cca 350 mil kn /cca 2% temeljnog kapita ili 0,3% aktive
a s obzirom sa će se iz poslovanja toliko i zaraditi to neće smanjiti BV.
Naravno da će P/E biti manji od očekivanja.
Ali bilanca će biti povoljnija,ako oslobode sredstva iz pričuve za otprilike
1,8 do 2 mlrd kn.Uvjet:povečanje plasmana,a oni to mogu radi velike adekvatnosti
kapitala ,a i dostanih slobodnih sredstava za povečanje plasmana.

Male banke će imati relativno isti efekt od povećanja rezervacija,ali i vjerovatno dodatne gubitke u poslovanju jer i bez rezervacija one teško u ovoj krizi krpaju kraj sa krajem.Zato se i trže na o,21 BV kao SNBA,ili na o,15 BV
BPBA po cijeni 4, ili sada na o,3 BV po cijeni od 8 jer imaju uglavnom nisku
adekvatnost kapitala.I zato je za njih jedini izlaz dokapitalizacija,jer tek
sa dokapitalizacijom mogu povećati kreditne plasmane.
I kako je moguće da SNBA daje neobvezujuću ponudu za BPBA.Ili namjeravaju dati nisku ponudu ili ako plate 14 i više po dionici čeka nas dokapitalizacija SNBA.
Dakle i u krizi se nađe dokapitalitant,jer se u krizi jeftino kupuje.I zato mislim da će kupna BPBA,NVBA/spajanje sa KABA/ donijeti korist i kupcu i prodavaču.Naravno da pri dokapitalizacijama uvijek mali dioničari mogu postati
žrtve niske cijene ulaza dokapitalizanata.Ali to je rizik posla.
Iskreno za SNBA očekujem dokapitalizaciju po nominali od 100,možda mali dioničari ne budu eliminirani od prava dokupa,jasno da neće uplačivati po 100 ako je sadašnja cijena 40.Ako uspiju kupitiBPBA/što jeftinije to povoljnije za dioničare/SNBA bi mogla postati hit 2014.I zato bi trebalo kupovati na 40,možda i 50 ali zašto ne i niže.
Kako imam i jednu i drugu jasno je da mi odgovara da najprije povuće BPBA koja
bi u preuzimanju mogla dobro povući,a skupljati SNBA koja bi trebala padati
jer će vrijediti više.Na ZSE se uvijek u nelikvidnim izdanjima prikazuje kriva slika,sindikalna posla!!!!!

Dakle,med i mlijeko će teći u mom portfelju jer imam BPBA,SNBA na sreću i
zeru NVBA_na nesreću.Tako barem izgleda kratkoročno.
Dugoročno,sam Bog će znati!!!!

..best buy BRODARI…

ma čuj na ovom topicu ti se skupljaju samo oni kojima se ne isplati ni pisati nalog ako nisu sigurni da će dionica bar 100% u najviše mjesec dana, šta će njima brodari.
[/quote]
Nemoj tako.100 % u rizičnim investicijama i predstečajušama i nije puno s obzirom
da se može izgubiti sve i zato obvezna disprzija u rizičnom portfelju,ali na brodarima koji imaju dobre bilančne pokazatelje kao TNPL i ATPL i 50% je dobro,
ali naravno sa većim relativnim udjelom.
JDPL se dokapitalizira,ja ne bi platio više od 100 iako su supre išle nebo pod
oblake,pa bi kvartalno izvješće trebalo i u JDPL donijeti malo sunca.
Ivanasedma javi se.Upao sam u problem,jer najviše zaradim ako kupim dionice
koje ismijavaš tipa LPLH,TNPL.Što ne kupti,reci Ivanasedma!!!!!!Pomozi!!!!!!

Best buy po trenutnim cijena hoteli brela i termes grupa( ipkk ). Naravno govorim o nepredstecajusama…jer tko se s ovim drugima moze mjeriti. [emo_namigusa] Brele rasturaju i iz godine u godinu raste kapital i rezerve. Bvps je preko 14 kn u ovom trenutku,a da se kupiti po 5,5! Tu je i dividenda koja bi mogla biti preko 10 %! Neto na kraju najmanje 16 mil, kao i prosle godine, a zasto ne bi bilo i 2o mil!

Termes je potukao viro do koljena ove godine iako oboje imaju pad prihoda, ali termes se trguje po p/b 0,43 ,a viro po 1,33! A da ne govorimo o dobiti u prvih 9 mjeseci. Termes na preko 30 mil. Viro 10-tak! Ukoliko Ipkk bude imao zadnji kvartal na barem prosjecnoj razini bit ce preko 50-60 mil dobiti na kraju.
Jos samo fali neki kralj secera! [emo_namigusa]

Ko se s nama druzi zivot mu je duzi

dobro si to rekla domach ,neš ti izmislit novu virtualnu valutu sličnu bitcoinu,al pošto ludost je beskonačna,ne bi se čudio da to uskoro krene na forex trgovanje haha

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Gledajući rizik i potencijal rasta best buy na našoj burzi su Lkri i Dlkv. Nemojte brisati ovaj post da vam ga prekopiram 31.12.2013.g.
LP

Bio sam na blogu, nakon pola godine. Cisto da vidim kako se komentira pad cijene PTKM.

O PTKM nema nista. Kazu da su DDJH i LPLH deep value.

Gdje su sada Lynx i Big Boss. Oni su navlacili ljude da kupe PTKM na 350Kn.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Bio sam na blogu, nakon pola godine. Cisto da vidim kako se komentira pad cijene PTKM.

PTKM.

– ne pratim nešto detaljno PTKM.
– zanima me gdje je nestao jedan poznati dioničar iz top10.
– ali je zato top10 pun mirovinaca, kako su samo nanjušili gdje leži buduća zarada za njihove buduće penziće.

– moje je mišljenje kako je PTKM sljedeći DIOK-i.
– prodavati će to mirovinci kada im padne na 3-10kn, sada je to za njih sasvim o.k. dionica za dokup i dokup odnosno dokapitalizacije i prženje love.

– I love this game.
Pozdrav !

Tko me slijedi postati će bogat!!!!

– bila je jedna sekta koja je slijedila kako bi postala bogata.
– oni su investirali u tvz. “Barcelonu”,
– u ovoj godini ta Barcelona je napravila zgubitak od -9.71%, to svakako nije puno kada se usporedi s zgubitkom mog prijatelja gospona Lopine od cca 90-95%, sada ga je krenulo, zaradio je cca 50% ali taj je zgubitak sada (smanjen) na cca 80-85%.
– još gore je prošao moj prijatelj Splićo koji je ponovno bankrotirao, ali doći će Splićo nazad kada skupi 2.000-3.000kn, ma krenuti će i njega, jednom će pogoditi i zaraditi 5.000kn.

– a da ste novce stavili u banku dobili bi sigurnih 2-3%.
– na Medvešćaku se može zaraditi i preko 100% po utakmici, ali je osnovni uvjet pogoditi.

– poslje svega ovoga napisanog moram napisati i moj prinos u ovoj godini (+20.95%), nije nešto puno, planirala sam 15-20%, tako da sam napravila i mali višak.
– a koje su to dionice, i to sam vam pisala na ovoj temi.
– trenutno mi je najveća pozicija u EURI-R-A i trejdam na brodarima, ostalo je klasika dividendne dionice.

– I love this game.
Pozdrav !

Tko me slijedi postati će bogat!!!!

– bila je jedna sekta koja je slijedila kako bi postala bogata.
– oni su investirali u tvz. "Barcelonu",
– u ovoj godini ta Barcelona je napravila zgubitak od -9.71%, to svakako nije puno kada se usporedi s zgubitkom mog prijatelja gospona Lopine od cca 90-95%, sada ga je krenulo, zaradio je cca 50% ali taj je zgubitak sada (smanjen) na cca 80-85%.
– još gore je prošao moj prijatelj Splićo koji je ponovno bankrotirao, ali doći će Splićo nazad kada skupi 2.000-3.000kn, ma krenuti će i njega, jednom će pogoditi i zaraditi 5.000kn.

– a da ste novce stavili u banku dobili bi sigurnih 2-3%.
– na Medvešćaku se može zaraditi i preko 100% po utakmici, ali je osnovni uvjet pogoditi.

– poslje svega ovoga napisanog moram napisati i moj prinos u ovoj godini (+20.95%), nije nešto puno, planirala sam 15-20%, tako da sam napravila i mali višak.
– a koje su to dionice, i to sam vam pisala na ovoj temi.
– trenutno mi je najveća pozicija u EURI-R-A i trejdam na brodarima, ostalo je klasika dividendne dionice.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ivana trejda u brodarima,ja ne trejdam nego sam unutra,ful u TNPL
Ivana je u kešu,ja ful u dionicama.
Ona novac drži u dividendnim dionicama i može očekivati 6%,ako sve ostanu dividendne,jer dividende se mogu ali i ne moraju djeliti.Ali kako je sa većinom
sredstava u EUR jasno je da će se utjecaj dividende prepoloviti ,ali i sa kamatama na banci prinos ne može biti veći od 4% na ukupni porfelj.
Dakle,ako je ovih 20% zaradila jasno je da je samo mali dio zaradila u tom
skupom dividendnom smeću.A najveću dobit je ostvarila u trejdu i to sa manjim dijelom kapitala.Dakle,strategija je bila kriva,jer je trejd unosniji.

A ja sam u zatvorenim fondovima sa većinom kapitala,cca 60% portfelja ostvario veliki dividendni prinos–QUNE prošle godine,SLPF ove godine cca 3 kn i cca 18 kn netto sa isplatom 20 kn temeljnog kapitala po dionici u QUNE.Ukupno 23% na 60 što
čini 13,8% na ukupni ulog.I to je četiri puta više od IVANE.
Ne kaže se uzalud,um caruje!!!!
Ipak najveći profit se ostvario u predstečajušama ili rizičnim investicijama.
U VART sam tri puta skinuo po dvadesetak posto.
U AMDN preko 100%.
U HMDN preko 60%
U BPBA sam u plusu 60%,ali ne izlazim,čekam 14.
U SNBA čekam zazadu od 100 do 150%
U INDG barem 100%.
U NVBA pušim barem 50%,ne tješi me što većina puši 90% i više
U KABA sam spušio 48% a trebalo je biti barem 99% kao što se dogodilo Ivani.

prošli mjesec brutalno rastući
VART 20%,TNPL 15%,FMPS 48%,INDG 30%/preko 5% na cjelokupni porfelj
A vi čamite u skupom fondovskom i dividendnom smeću_tipa ADPL,ADRS,ERNT,KODT.
Tu se med i mlijeko toći na kapaljke,a biti će i manje.Ipak nije vrijeme za
prodaju tog skupog dividendnog smeća,jer ako već čamite cijelu godinu možete još nekoliko mjeseci kada ste tako odlučili.
S obzirom na stanje na tržištu kapitala zaista sam ponosan na svoje rezultate.
U Lopinex teče med i mlijeko i svaki mali burek investitor koji me slijedi bi
trebao dobro zarađivati.Jedini uvijet_disperzija.

…hitno molim par preporuka za best buy,pa da malo svi zajedno prokomentiramo
unaprijed hvala
pofuk

…hitno molim par preporuka za best buy,pa da malo svi zajedno prokomentiramo
unaprijed hvala
pofuk

– nemam pojma što bi bilo dobro nakon DIOK-ija.
– sada kad ste se naučili na veliku lovu i velike prinose dosta je nezahvalno nešto preporučiti.
– a da danas probate nešto s LP np. Bayern 1x, ja idem s dvoznakom na Zurich i Villach.

– I love this game.
Pozdrav !

samo likvidne

New Report

Close