Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@lacoste: po tome bi adris trebao imati preko 2 milijarde ebitda… dalje nisam ni gledao, ali sigurno se ni ostalo ne uklapa

najbolje dionice su u Srbiji i to kao što sam već pisao NIS (nažalost od tada je narasto oko 12%), te postoji jedna u HR koja ima fundemantalno još bolje pokazatelje i to P/EBITDA 2, P/BVPS je 0,25, P/S, 0,37, P/E 6, novac na računu iznosi 75% trenutne tržišne kapitalizacije. Naravno tvrtka nema financijskog duga, a zaduženost iznosi oko 15%

NIS nakon tog rasta ima P/E od 3,01.
Slažem se da je ta iz HR o kojoj pričaš dobra dionica ali nije bolja od NIS.Osim što je puno likvidniji NIS ima ROE 36%,BCIN 3,60%,ne znam koliko BCIN investira ali koliko vidim gomila cash a isplaćuje skromnu dividendu,to nije dobar odnos prema manjinskim dioničarima.
NIS izuzetno puno investira i isplaćuje 25% dobiti ili 8,31% dividende na trenutnu cijenu.
BCIN redovito isplaćuje 7,76 kn po dionici,ako bude dobit 38,80 kn to je oko 20% dobiti ili 2,88% na trenutnu cijenu.

"Only dead fish swim with the stream"

nakon cudnog proslog tjedna opet je danas sve po starom, u istim bojama vec tjednima pa smo kumulativno dosli tu gdje jesmo: crobex blago crven, moj portfelj blago zelen (u ovom casu od 0 do 5,4% osam dionica, u minusu dvije -0.01% i -0,37%, tri nisu trgovane).

sto uradiste od saponije? ja je lijepo gledam vec tjednima, bi ne bi, ali sad utekla u tri dana ko’ raketa.

najbolje dionice su u Srbiji i to kao što sam već pisao NIS (nažalost od tada je narasto oko 12%), te postoji jedna u HR koja ima fundemantalno još bolje pokazatelje i to P/EBITDA 2, P/BVPS je 0,25, P/S, 0,37, P/E 6, novac na računu iznosi 75% trenutne tržišne kapitalizacije. Naravno tvrtka nema financijskog duga, a zaduženost iznosi oko 15%

Slažem se da je ta iz HR o kojoj pričaš dobra dionica ali nije bolja od NIS.Osim što je puno likvidniji NIS ima ROE 36%,BCIN 3,60%,ne znam koliko BCIN investira ali koliko vidim gomila cash a isplaćuje skromnu dividendu,to nije dobar odnos prema manjinskim dioničarima.
NIS izuzetno puno investira i isplaćuje 25% dobiti ili 8,31% dividende na trenutnu cijenu.
BCIN redovito isplaćuje 7,76 kn po dionici,ako bude dobit 38,80 kn to je oko 20% dobiti ili 2,88% na trenutnu cijenu.
[/quote]

slažem se s tobom. Međutim meni nije jasna odakle tolika profitabilnost NIS-a kad uspoređujem Petrol, Inu, Mol s tim da NIS nema značajnu vlastitu proizvodnju. Njihova neto dobit iznosi gotovo 25% prihoda tj. to kao da INA ostvari 7 mlrd kn dobiti. Ujedno dividenda kod NIS-a je predvidiva i teško će rasti u narednim godinama. Svi ostali naftaši su veći od NIS-a, a ostvaruju bitno manju profitabilnost Čini mi se da Rusi zbog niže stope poreza na dobit u Srbiji daju NIS-u vrlo niske ulazne cijene. Nadalje, prilikom predstavljanja 9-mjesečnih rezultata direktor je rekao kako nije održiva takva visoka profitabilnost. Iako puno investiraju navedeno bi trebalo povećati profitabilnost.

No što se tiče BCINa sve stoji što si rekao s tim da je profitabilnost realno puno bolja jer se dobit sakriva što kroz amortizaciju, tako i vrijednosna usklađenja. Po meni je realna dobit oko 60 kn/dionici. E sada zašto ne isplaćuje veće iznose dividende, ili ne kupuje trezorske dionice nije ni meni jasno. No ako gledaš projekciju bilance za 2013 on će imati svega 10-15M hrk kratkoročnih obveza, osigurane zalihe zbog dobre sezone za dvije/tri godine, tako da ne vidim razloga zašto ne bi isplatio i bitno veće iznose dividende ili kupovao dionice na burzi. Također ukoliko se gleda sektor, Pioneer koji ima oko 130M HRK prihoda, svake godine ostvaruje dobit od 25M HRK, tako da u ovom segmentu ima veliki potencijal.

U svakom slučaju po meni dvije najsigurnije luke koje garantiraju miran san i srednjoročnu odličan potencijal rasta.

[/quote]

slažem se s tobom. Međutim meni nije jasna odakle tolika profitabilnost NIS-a kad uspoređujem Petrol, Inu, Mol s tim da NIS nema značajnu vlastitu proizvodnju. Njihova neto dobit iznosi gotovo 25% prihoda tj. to kao da INA ostvari 7 mlrd kn dobiti. Ujedno dividenda kod NIS-a je predvidiva i teško će rasti u narednim godinama. Svi ostali naftaši su veći od NIS-a, a ostvaruju bitno manju profitabilnost Čini mi se da Rusi zbog niže stope poreza na dobit u Srbiji daju NIS-u vrlo niske ulazne cijene. Nadalje, prilikom predstavljanja 9-mjesečnih rezultata direktor je rekao kako nije održiva takva visoka profitabilnost. Iako puno investiraju navedeno bi trebalo povećati profitabilnost.

No što se tiče BCINa sve stoji što si rekao s tim da je profitabilnost realno puno bolja jer se dobit sakriva što kroz amortizaciju, tako i vrijednosna usklađenja. Po meni je realna dobit oko 60 kn/dionici. E sada zašto ne isplaćuje veće iznose dividende, ili ne kupuje trezorske dionice nije ni meni jasno. No ako gledaš projekciju bilance za 2013 on će imati svega 10-15M hrk kratkoročnih obveza, osigurane zalihe zbog dobre sezone za dvije/tri godine, tako da ne vidim razloga zašto ne bi isplatio i bitno veće iznose dividende ili kupovao dionice na burzi. Također ukoliko se gleda sektor, Pioneer koji ima oko 130M HRK prihoda, svake godine ostvaruje dobit od 25M HRK, tako da u ovom segmentu ima veliki potencijal.

U svakom slučaju po meni dvije najsigurnije luke koje garantiraju miran san i srednjoročnu odličan potencijal rasta.
[/quote]

Izgleda da je za tu visoku profitabilnost(većim dijelom) zaslužna eksploatacija domaće(srpske) nafte,čini mi se da je udio u ukupnoj proizvodnji oko 40%,i dalje se intezivno ulaže i traga za istom.
Porezi i trošarine u SR su visoki,da plaćaju uobičajenu rudnu rentu dobit bi bila manja za 15-20M eura.
Direktor Kiril uobičajeno sudržan u prognozi za 2014g,do sad je uvijek bilo bolje od očekivanja,trošarine će se još povećavati sljedećih godina ali uz P/E 3 i velika ulaganja i činjenicu da imaju ovoliku dobit kad potrošnja nafte pada,smatram da je trenutna cijena jako atraktivna i znatno diskontirana u odnosu na ostale naftne kompanije.

Ne sumnjam da BCIN “skriva” profitabilnost,kompanije na zapadu su uvijek efikasnije od naših,zato jer tamo dioničari zaista brinu o svojoj imovini,za razliku od balkanaca kojima je napor odlazak na sjednicu a i zakoni su drukčiji itd..
Dakle,vezano uz BCIN,likvidnost je nažalost takva kakva je,ali ako zaista povećaju(prikažu)profitabilnost i dividendu dionica je sigurno best buy.

"Only dead fish swim with the stream"

Informanka.

– evo ovaj tjedan, sada smo na polovini tjedna a zarada mali autić, za 3 trgovinska dana u kojima je Crobex u minusu.
– kako me je krenulo moglo bi do petka to narasti i na jedan pravi luksuzni autić tipa županice Sisačko-Moslavačke.

– I love this game.
Pozdrav !

Best buy.

– za sve vas koji ste željni velikih zarada.
– DIOK.
– nije šala.

– DIOKI je najača firma u HR i to bez da radi, zamislite što će biti tu kada upale pogone (izvor – forumaš Franki).

– sutra ga čekajte na nekoj prihvatljivoj cijeni cca 0.30 kn ili 30 lipa.
– tada slobodno udarite po kupnji, možda sa sitnom kupnjom tu uđete i u top10.
– a poslje toga tu čekate odbijenac na 1 (jednu) kunu.
– prodaja na toj jednoj kuni će vam donjeti fenomenalnu zaradu od preko +300%.
– a ako želite malo veće zarade tipa 20-30kn po dionici za to će vam trebati crni diplomatski automobili s zatamljenim staklima, te mala pomoć nekih novinara, nekih novina i nekog radia.
– ali to već košta, to se plaća, ne morate biti pohlepni, mišljenja sam kako je profit od 300% sasvim o.k.

– I love this game.
Pozdrav !

http://www.mipro.hr/default.aspx?language=hr-HR&newspro=0&newsid=35af9271-50b5-40f4-b7e7-57ea2ce0ce74
KODT – započinje otključavanje vrijednosti

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

http://www.mipro.hr/default.aspx?language=hr-HR&newspro=0&newsid=35af9271-50b5-40f4-b7e7-57ea2ce0ce74
KODT – započinje otključavanje vrijednosti

Vijesti od 19. 11., možda se vrijednost već otključala.
http://www.koncar.hr/Novosti?year=2013&yearActive=yes&month=11&newsId=271

Best buy.

– za sve vas koji ste željni velikih zarada.
– DIOK.
– nije šala.

– DIOKI je najača firma u HR i to bez da radi, zamislite što će biti tu kada upale pogone (izvor – forumaš Franki).

– sutra ga čekajte na nekoj prihvatljivoj cijeni cca 0.30 kn ili 30 lipa.
– tada slobodno udarite po kupnji, možda sa sitnom kupnjom tu uđete i u top10.
– a poslje toga tu čekate odbijenac na 1 (jednu) kunu.
– prodaja na toj jednoj kuni će vam donjeti fenomenalnu zaradu od preko +300%.
– a ako želite malo veće zarade tipa 20-30kn po dionici za to će vam trebati crni diplomatski automobili s zatamljenim staklima, te mala pomoć nekih novinara, nekih novina i nekog radia.
– ali to već košta, to se plaća, ne morate biti pohlepni, mišljenja sam kako je profit od 300% sasvim o.k.

– I love this game.
Pozdrav !

Ali tko će dati izjavu gospodina Janiške više nema tamo ili ima?!

A ivana7.A sto sam ja falio.Cijena dionice otisla sa 4 kune na 22.Zamisli tek da su nalozili peci ili bar donili drva za nalozit.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Ivana7
Koje je marke vozilo koje si zaradila u protekla 3 dana..
Jeli dizel ili benzinas..
Moze i na pm…
Nije nagovor na kupovinu ili prodaju auta..

A BALVANA!!! :) :) :)

New Report

Close