Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ZAHVALA
ovim putem se javno i iskreno zahvaljujem drugarici ivani7 što me upozorila da sam prerano izašao iz diokija…meni mutavome meni to niš nije bilo jasno…pito sam se kako to da sam prerano izašo kad sam zaradio…međutim onda mi je drugarica ivana7 pojasnila da dionice funkcioniraju kao neka vrsta guženja…bitno je vrlo često ulaziti i izlaziti na pojedinim dionicama ali sa oprezom da ne budem ja nagužen…tako da sam opet ušao i izašao u petak u dioki…konačno je i petak bio pa sam si uspio nekaj čvaknuti
pofuk

Lako Amerima, oni naštampaju dolara kolko im treba i pumpaju li ga pumpaju. Štamparije rade 24 sata bez prekida. Ako bude balon, opet će prvo tamo puknuti.
“Od početka godine S&P 500 indeks porastao je oko 26, a Dow Jones 21 posto, ponajviše zahvaljujući poticajnim mjerama Feda, pa su se ulagači plašili da bi smanjenjem tih poticaja već u ovoj godini tržište izgubilo podršku.
Sada je izglednije da će poticajni programi biti smanjeni tek krajem prvog tromjesečja iduće godine, a možda i kasnije dok gospodarstvo dodatno ne očvrsne i dok u Washingtonu ne bude postignut trajni dogovor o proračunu i povećanju zaduživanja države.
„Mislim da svi očekuju nastavak rasta cijena dionica do kraja godine. Mali ulagači uključuju se na tržište, što mu pruža dodatnu podršku, a pred kraj godine portfelj menadžeri uobičajeno uljepšavaju svoje portfelje. Jedino što bi moglo narušiti ovaj trend rasta je neki iznenadni gospodarski poremećaj“, kaže Brad McMillan, direktor u tvrtki Commonwealth Financial.

I na većini europskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle. Frankfurtski DAX ojačao je 1 posto, na 9.168 bodova, a pariški CAC indeks 0,7 posto, na 4.292 boda. Londonski FTSE oslabio je, međutim, 0,2 posto, na 6.693 boda.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks prošloga tjedna skočio 7,7 posto, što je njegov najveći tjedni rast u četiri godine. Pritom je dosegnuo 15.165 bodova, najvišu razinu u šest mjeseci.

Daj Ivanasedma, uozbilji se. Zašto ti je toliko važno da toliko izmišljaš svoju dobit? Ja mislim da si ti u opakom minusu. O tome ti nama piši. Vjerojatnije stvari ćemo prije i povjerovati.

A to ti zaključuješ iz svog primjera pisanja na IGH ili? Kako to da ti tražiš tu da ljudi govore o svojim eventualnim minusima, a ti svoje dubioze na drugim dionicama prikazujes, u najmanju ruku, genijalnim…..
[/quote]

Eh, kad bi ti znao što je genijalnost. Vidi svoj portfelj i svoje pisanije na forumu, pa češ vidjeti koliko si daleko. A to dokazuješ i držanjem strane ivanisdemoj koja pojma nema. Osim pisati naravno.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Eh, kad bi ti znao što je genijalnost. Vidi svoj portfelj i svoje pisanije na forumu, pa češ vidjeti koliko si daleko. A to dokazuješ i držanjem strane ivanisdemoj koja pojma nema. Osim pisati naravno.

Ivanusedmu ne čitam, tako da neznam što piše, al zato mi se tvoje pisanje dobrano gadi.
Sa svojim portfeljem sam prilično zadovaoljan, za početnika i više nego zadovoljan.
Koliko si ti sa svojim, to samo ti znaš, al mi svi jako dobro možemo pretpostaviti s obzirom od kojih razina ti je IGH best buy…..

Tako da…. Djela pokazuju genijalnost….

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Glavnina je u onome što je od trenutka kupnje naraslo preko duplo, a i dalje će rasti tako da se ne brineš početniče.
A ubrzo češ se češkati iza uha i glede IGH-a. Ali naučit ćeš. Ima vremena. Tek si početnik kao što kažeš.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Glavnina je u onome što je od trenutka kupnje naraslo preko duplo, a i dalje će rasti tako da se ne brineš početniče.
A ubrzo češ se češkati iza uha i glede IGH-a. Ali naučit ćeš. Ima vremena. Tek si početnik kao što kažeš.

Cool. Ti si ili mađioničar ili lažov! Ljudi nek procjene sami! [emo_namigusa]

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

KressojeM @
… ali samo oni koji znaju procijeniti. Ti ne.
Procjene se ionako vrše kad za njih dođe vrijeme, a nismo još niti na prvom prolaznom vremenu. Dakle, ohladi malo početniče. Ima još vremena dok sve pohvataš i shvatiš.

Cool. Ti si ili mađioničar ili lažov! Ljudi nek procjene sami! [emo_namigusa]

– točan odgovor je svakako B.
– ali ovo je tema o najboljim investicijama a ne o analizi trećerazrednih investitora.

– I love this game.
Pozdrav !

neka barem baci koju informanku da vidimo koliko je zadnjih dana auti zaradila i koje klase

Informanka.

– od kad nam burza radi doslovno cijeli dan ja ju pratim 1-2 puta dnevno 5-10min ne više, jer je doslovno predosadno i slabo likvidno velika većina toga, a imam i panetnija posla od ove burze.
– tako da podajne/kupovne naloge napišem upravo u ovo vrijeme, pa ako se što realizira sutradan.
– evo tako ja malo prije pogledam kakva mi je situacija odnosno stanje portfelja i imam što vidjeti…
– i danas sam brutalno zaradila (jedan auto, srednje klase), a cijela nacija bezrazložno napada jednu županicu zbog jednog jedinog auta – jadne li nacije.
– mnogi mi ne vjeruju, ali ona druga polovica zna u kojim sam dionicama i zna kako ne lažem.

– ne zarađuje se na burzi svakodnevno brutalno, ali naiđu i takvi dani, koji je razlog za to (bura ili jugo) stvarno nemam pojma.
– puno važnije mi je ne gubiti novce, a zarade dođu same od sebe, ono nenadano.

– I love this game.
Pozdrav !

@bananarama

Mislim da se je malo šašavo opterećivati rastom indexa i TA koja je tako loše koncipirana za ikakav black swan event dobar ili loš.

Indexi su rasli 1000 posto kroz godine pa što, bitna je diskrepancija rasta indexa i stabilnosti ekonomije.

Slon u sobi je FED ali nije toliko bitan i sam neće izazvati 2008 sigurno.

Bitno je ono što se ne vidi poput healthcare i education industrije u USA – tu je moguce jak problem a ne u FED-u kojeg i vrapci na grani znaju.

On će donijeti tu željenu volatilnost ali ne i krah.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@ ivana7
Jel dizel, benzinac, šestak? Full oprema? Koža?
Svašta!

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Evo nam nakon Diokija novi best best best buy
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/Yu6kgg08I0YOdnd0RbaUgg==.pdf

New Report

Close