Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

S kojeg planeta ovo dolazi ?
Sjetim se Balaševića : “sa samog ruba pameti stižu mi strašni savjeti…”

..dotični upravnik pošte, zvani Ljupče od milošte…[smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Eh dušice, zimzelen je svoje imunitetet potrošio kad je kupio ADRS. Sad je plavi vodeći, pa onda onaj dosadni indijanac, pa dugo nitko, pa Dragan. Znanac je vidio da ga ne slušaju pa više i ne piše. Hakela je u RS, a Vi kupujte ove preskupe dionice i uživajte.

..za nekog novog na ovom forumu, nekako mi predobro poznaješ igrače i situaciju. Dragan ili Momčilo, meni ste svi isti…[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Eh dušice, zimzelen je svoje imunitetet potrošio kad je kupio ADRS. Sad je plavi vodeći, pa onda onaj dosadni indijanac, pa dugo nitko, pa Dragan. Znanac je vidio da ga ne slušaju pa više i ne piše. Hakela je u RS, a Vi kupujte ove preskupe dionice i uživajte. Moj savjet je: CASH-R-A i bježite od svih dionica iznad 2 buka ko vrag od tamjana. Ivana zlato kako ljubavni život. Ima li kakavih naznaka neke veze ili si još slobodna ko ptica ???

– i meni je jako čudna ta kupovina ADRS od zimzelenog, obično je u nekim čudnim dionicama.
– plavi je vodeći s reklamama ali vidiš ne daje savjete.
– indijanac je u redu i zanimljiv.
– Dragan nam daje dobre savjete za KEŠ-r-a, samo poznat mi je stil pisanja.
– piše Znanac na ovim stranicama vrti unazad.

– tvoj savjet KEŠ-r-a.
– je sasvim u redu, zato sam i ja s određenim postotkom u kešu?
– ali
– slušam neki dan na večeri, dva biznismena.
– treba ulagati u investicijske fondove, uložiš 100.000 eura i za tri godine dobiješ 200.000, za ulog ti garantira drževa, pa gdje možeš zaraditi 30% godišnje, nisam komentirala njihov razgovor.
– jučer.
– zove me jedna starija vlasnica pansiona i restorana.
– ne da joj se više raditi, sve bi prodala i sve uložila u dionice.
– ima puno priča, vjerujem kako svak od vas zna pokoju.
– dosta se ljudi sjetilo dionica, nama je sve skupo, a oni su sad tu otkrili velike mogućnosti zarade.
– dok ovo svakim danom raste dobro je, samo kad počme padati biti će svašta, samo dok ulazi sva ta silna lova na tržište ne vjerujem kako će fondovska industrija dozvoliti veće oscilacije. Koliko znam, a znam, dosta fondova je u dobroj keš poziciji, samo je problem što im svaki dan pristiže nova lova.
– treba biti jako oprezan kod slabo likvidnih dionica ili dionica u kojima nisu fondovi.
– ja lagano prelazim samo u najlikvidnije dionice.
– sutra ću prespavati početak trgovanja, nadam se kako će sutra rasti moji ziceri, a i Qvark je to potvrdio, pametan investitor, rijetko griješi u svojim vrađbinama.
Pozdrav !

Moje mišljenje je da će ova godina biti rekordna po rastu tržišta. Usprkos najavama analitičara, ja sam i napočetku godine bio uvjeren da će ova godina biti rekordna.
Ovo što je napisala Ivana7 je točno, sve više novih ulagača se uključuje tek sada.
Ja nisam dugo na burzi, ali recite mi vi koji ste godinama tu što niste možda i prije 2-3 godine govorili da je tržište prenapuhano i da se treba prebaciti drugdje?[smiley1] Na koliko su tada bile dionice koje možda i sada imate u portfelju?[smiley1]
Dok stiže svježa lova, nema straha

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

Kolega quark, imate mozda 1Q za ZVCV, ja ga ne nadjoh jos. Svidja mi se njihov RSI, a i Bollinger se suzava. Manje vazno, ali bila je i promjena u prvih 10. A jesenas je najavljena i jedna dobra vijest, bas ju moram provjeriti sutra, ima li sto novo.[smiley11]

Nema još ništa. Zna li netko kada će poziv za skupštinu?

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Nema straha za tržište…gledam rezultate i ne vjerujem…fenomenalno!! je jedino što mogu reći…gubitnici se pretvaraju u dobitaše…dobitaši su već ušli u fazu maksimizacije dobiti pa im i dobit raste…a što se tiče banka, to je nevjerovatno, ja sam mislio da je prošla godina bila njihov vrhunac, ali koliko vidim svi imaju porast u 1Q više od 15%…ludo…osim toga i građevinari su potegli…ma ja stvarno ne vidim razloga za neki pad tržišta

Slažem se s beholderom, bio sam malo pesimista, ali sada mi se čini ok i puno realnije stanje.

je … banke iznenađuju. no, dobar komad profita bankama dolazi od ulaganja u vrijednosne papire (pretpostavljam većinom dionice). evo kod PBZa je to 25% kvartalnog profita.
što znači, kad tržište raste – rastu začajno i profiti banaka. i obratno. nije loše i to imati na umu.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Evo da se i ja osvrnem na postove o priljevu novca u fondove, zaradama banaka…
-banke pumpaju i građane i firme s kreditima
-s tom lovom (grade se) kupuju se stanovi, auti, općenito potrošnja raste na krilima kredita
-to je glavni razlog porasta zarada i općenito boljih rezultata jednog dijela firmi
-isti trend će se po mojem mišljenju nastaviti, to potkrepljuju i strani analitičari koji kažu da je u zg potrebno poduplati broj shoping centara, evo jučer prolazio po staroj zagorskoj i već su postavili jumbo plakate na mjestu budućeg shoping centra kod naplatnih kućica
-u skorije vrijeme ne vjerujem u neke katastrofične prognoze, mi smo tek isplivali iz socijalizma i tržište je još uvijek nezasićeno, pogotovo kreditna sposobnost građana još nije ispucana (ispod 80% nekretnina je pod hipotekom) i uopće ne dijelim mišljenje sa onima koji pričaju da su građani prezaduženi, ima tu još dosta prostora i to znaju banke i zato dijele kredite ko ludi, problemi s kreditima bi mogli (prema iskustvu stranih banaka) početi 2012-2015.
-glede fondova, ljudi su doslovno poludili za fondovima ove godine, čujem sve više priča po bircevima od poznanika… o prinosima od 50%, ovdje uzmite u obzir da ukupni oročeni depoziti u bankama još uvijek iznose cca 130 milijardi kn, ima tu još dosta prostora za preljevanje u fondove
-isto tako sve više malih sa ciframa od 20-50 tis kn je na burzi

Trend is your friend.

Sve je to u redu, aliu gdje su pare na tržištu. Pa i ćorava kokoš vidi da fonodvi čuvaju pare. Znači tržište je precijenjeno bar 30%.

Moje pare su kod mene. A Vaše ???

Slušajte što Vam Dragan kaže. Evo IMZV zadnji vlak za izlaz ( vidi se i 400 kuna na kupnji – relana cijena )

Na Vijaduktu i Ingri su režu pozicije ( čitaj bježi ). Kad je Dragan napisao istinu o VISU gdje je sad promet, porast cijene……..odeeeeeeeeee

Zapamtite Dragana. Puno je dionica na ATH dakle svi su u dobitku, a netko mora i izgubiti majku mu staru.
Uzmite svoju zaradu jer kasnije će biti velikih problema na nekim dionicama.

Evo probajte sad izići iz IMZV,VIS,VIJADUKTA, INGRE pa da vidimo koliko će biti do blokade.
Tu je i Varteks. Ide dolje ko na spustu. Sigurno je još netko kao i Dragan vidio izvještaj samo ne znam koliko Vam to može i kako pomoći ??? Bojim se nikako.

Like my women hot and my beer ice cold, a real fast cars and my whiskey old, like a slow drive down a long dirt road - THAT'S HOW I LIKE IT

Sve je to u redu, aliu gdje su pare na tržištu. Pa i ćorava kokoš vidi da fonodvi čuvaju pare. Znači tržište je precijenjeno bar 30%. Moje pare su kod mene. A Vaše ??? Slušajte što Vam Dragan kaže. Evo IMZV zadnji vlak za izlaz ( vidi se i 400 kuna na kupnji – relana cijena ) Na Vijaduktu i Ingri su režu pozicije ( čitaj bježi ). Kad je Dragan napisao istinu o VISU gdje je sad promet, porast cijene……..odeeeeeeeeee Zapamtite Dragana. Puno je dionica na ATH dakle svi su u dobitku, a netko mora i izgubiti majku mu staru. Uzmite svoju zaradu jer kasnije će biti velikih problema na nekim dionicama. Evo probajte sad izići iz IMZV,VIS,VIJADUKTA, INGRE pa da vidimo koliko će biti do blokade. Tu je i Varteks. Ide dolje ko na spustu. Sigurno je još netko kao i Dragan vidio izvještaj samo ne znam koliko Vam to može i kako pomoći ??? Bojim se nikako.

e dragane, pa zar ti ne vidis kupnju na INGR npr…
kaj je gotova skola? jesi markirao sesti sat pa si sad malo na internetu?

“Please, God, Just One More Bubble.”

Samo ti arape uživaj. INA raste a ostali padaju ko kruške. Reci mi kako stojiš na VIS-u. Bojim se nikako. Pogledaj kupnju i prodaju isve će ti biti jasno. Pogledaj i PUNT. 10.000 kuna do blokade. VIJADUKT I HDEL isto tone.
A hoićete li svi uspjeti stati na trajekt. Bojim se da nećete !!!

Like my women hot and my beer ice cold, a real fast cars and my whiskey old, like a slow drive down a long dirt road - THAT'S HOW I LIKE IT

New Report

Close