Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link …

pofuk, mislim da ne trebaš žuriti sa kupovinom dionica, vani su cijene dionica na rekordnim razinama i samo se čeka okidač za veliki pad, a iz iskustva znamo kako se to odražava na ZSE. Nije nagovor za kupnju ili prodaju, samo moje razmišljanje.

ZAHVALA
ovim putem bi se svima Vama htio zahvaliti na pomoći oko tipova za best buy
dosta sam imao poruka na privat…bilo je različitih tipova dionica…od nelikviduša pa do fondovskih….o našim dionicama na zse ne bi govorio da ne ispadne neki druk…interesante sam tipove dobio sa američku burzu…nije mi jedino jasno zašto Vas šestorica kategorički tvrdite da ako kupim yahoo po 33 dolara da nisam ništa pogrešio
pofuk

pofuk, mislim da ne trebaš žuriti sa kupovinom dionica, vani su cijene dionica na rekordnim razinama i samo se čeka okidač za veliki pad, a iz iskustva znamo kako se to odražava na ZSE. Nije nagovor za kupnju ili prodaju, samo moje razmišljanje.

Kada cijeli Crobex bude rastao jedno 10-tak dana zaredom bez zastoja tek onda “pikirati” određene dionice. Do tada “spavačina” u kešu. A iskreno mislim da bi mogli još koju godinu prespavati bez da se bilo što značajnije desi.

Kada cijeli Crobex bude rastao jedno 10-tak dana zaredom bez zastoja tek onda "pikirati" određene dionice. Do tada "spavačina" u kešu. A iskreno mislim da bi mogli još koju godinu prespavati bez da se bilo što značajnije desi.
[/quote]

Kad si ti tako počeo govoriti onda je definitivno vrijeme za kupovinu….

A BALVANA!!! :) :) :)

ISPRIKA
ovim putem se ispričavam šta sam Vas zadužio da mi nadjete best buy dionicu koja će najviše rasti…znam da je to jako zahtjevan i težak zadatak u ovim okolnostima….ali nešto sam primjetio…kako se samo prije na ovoj temi davalo lagano…svi tipovi su se onako iz ruke lupali…kupi ovo kupi ono…a sad maltene svaki post završava …ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju..hm…mnogo smo svi oprezni postali…4 nelikviduše promatram..1 mi dobro izgleda…još jednu promatram kaj mi je jedan forumaš skrenuo pozornost…uskoro mi stiže lova od tetke iz amerike pa ako imate još koji tip prosim Vas da mi kažete
unaprijed hvala
pofuk

Ovdje je dodatni problem uz jad i bijedu na zse, čeka se i korekcija stranih burzi, plus neki prekomjerni deficit koji se tek treba odrediti.
I kad to sve proďe možda osvane i sunce na zse.

očekujem neke novce od tetke iz amerike….molim hitno par tipova za best buy….
unaprijed hvala

– očekujem neke novce od stričeka pofuka iz Zagreba…molim hitno par tipova za best buy…unaprijed hvala
Ivana

– I love this game.
Pozdrav !

unaprijed hvala

– očekujem neke novce od stričeka pofuka iz Zagreba…molim hitno par tipova za best buy…unaprijed hvala
Ivana

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
oh draga,moja najdraža ivana7…kud mene pitate…nisam kladu uplatio neznam od kad…ajte budem sutra pogledo pa ak nekaj najdem da bum ja lupal bum Vam rekel…ali nemojte baš mene slušati…u zadnje vrijeme nisam baš pri sebi…
pofuk

unaprijed hvala

Ivana

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
jel vam končar više ne valja… a hvalite ga već godinama čovjek da pomisli da imate zlato u portfelju kad ono go… ne volite vi ovu igru ali morate svoga konja hvaliti….da volite igrali bi se sa mgm,diok,ingr…lp

Meni je best buy u regiji trenutno NIS (Naftna industrija Srbije). Rezultati za 1Q-3Q izvrsni, 31.7 mlrd RSD dobiti-to je cca 2.1 mlrd kuna u samo devet mjeseci, a cijena se ne miče? Ne vidim kod nas ništa toliko atraktivno. Kupio sam još zadnjih dana, tako da tu imam više od 20% portfelja. Sa izvješćima onih iz svog portfelja sam više-manje zadovoljan, iako sam od ACI-ja očekivao malo više u ovako uspješnoj turističkoj sezoni. Ne znam jedino kako je prošao KOTR, ali iz izvješća KODT-a i KOEI pretpostavljam slično kao i prošle godine ili možda nijansu lošije.

NIS je naprofitabilnija kompanija u srednjoj Europi,prošle su godine imali 400 milijuna eura dobiti,P/E ispod 3,ROE 36% a ni dividenda nije loša.
Na ZSE nema ni približno ništa slično.

"Only dead fish swim with the stream"

NIS je naprofitabilnija kompanija u srednjoj Europi,prošle su godine imali 400 milijuna eura dobiti,P/E ispod 3,ROE 36% a ni dividenda nije loša.
Na ZSE nema ni približno ništa slično.

Ne pratim srbijansko tržište niti naftne kompanije, pa ću postaviti pitanja koja su za upućenije možda banalna:

– jesu li multiplikatori i drugi statički pokazatelji NIIS povoljni zbog neefikasnosti tržišta (podcijenjenost dionice) ili zbog upitne održivosti sadašnje razine profitabilnosti i drugih ukalkuliranih rizika? Pogledao sam npr. Gazprom koji se trži na mnogo likvidnijem i efikasnijem ruskom tržištu i trži se na sličnim multiplikatorima. Koje su sličnosti i razlike u rizicima i perspektivi budućih zarada NIIS i npr. Gazproma (za koji se vjerojatno može tvrditi da se trži po fer cijeni)? Postoji li kakav dobar research report srbijanskih analitičara za NIIS?
https://www.google.com/finance?q=MCX:GAZP

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

New Report

Close