za sada zadovoljan s fi (tuho, atln, kodt). atln dokupio, kodt cu uskoro. osim njih best buy su mi bile narancaste yo-zuri i dtd skosavice koje sam kupio prije nego sto sam prosli tjedan otisao na ilovik. listopadni ilovik lijek za zivce, a lignje u frizeru[emo_smijeh]. kad zaradim fym na burzi idem zivit tamo negdje (ilovik/susak/unije).
kupio male , bijele , svijetleće ,(ime joj je "glavoč") , tamane lignje , pravi hit.[emo_smijeh]
[/quote]
Da,ali samo na pjeskovitom dnu.Kakva paša,takva i imitacija peškafonda.
@pofuk
best buy
šampjer od 2 kg
babić
slani inćuni
hobotnica ispod peke
puno salate (rikule)
I naravno maslinovo ulje može i Zvzd pošto sam emotivno vezan za zvzd
pito sam za tipove za best buy..da li je tu ona naša draga drugarica šta šiša ovce……mislim da se zove ivana7…ako je nek se javi pod hitno da mi se teta iz amerike ne predomisli za one pare šta mi je mislila dati
ako nema ivanje7 može i neko drugi ako ima volje za dati tipove da ne idem na neki drug sajt po tipove
unaprijed hvala
pofuk
Pofuk. Pogledaj igh. Ali prvo nek ti lopina izračuna njegov najvažniji pokazatelj P/B. Ili onaj još intuitivniji pokazatelj P/B x P/E, kojeg je nadam se lopina patentirao kako mu ga ne bi otele multinacionalne korporacije, hedge fondovi pa cak ni sam Warren, kako ga od milja još zove lopina.
cijenjeni gospodine alias.situacija je stvarno ozbiljna.moja tetka koja živi u americi je već u godinama.nije imala dobar odnos spram moje familije i sad hoće da plati za svoje grijehe koje nam je učinila što svjesno što ne svjesno.
treba da mi svojevoljno da neku količinu novaca i stvarno bi u nešto uložio,ali iskreno…ovako se ne mogu ni usredočiti na ulaganje dok me Vi zovete pofuk sa veliko p…molim Vas da pazite na to jer sam ja pofuk sa malo p i kao što već zasigurno znate,jako sam osjetljiv na svoje ime i porijeklo stoga Vas ljubazno molim da me ne oslovljavate sa pofuk sa veliko p nego kako se zovem
unaprijed hvala
pofuk
p.s. ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica…ovo je samo informativni post koji govori da ja nisam pofuk sa veliko p te post u kojem molim da mi se skrene pažnja na najbolji tip dionice koji se sada može naći po jeftinoj cijeni na zse
Pofuk. Pogledaj igh. Ali prvo nek ti lopina izračuna njegov najvažniji pokazatelj P/B. Ili onaj još intuitivniji pokazatelj P/B x P/E, kojeg je nadam se lopina patentirao kako mu ga ne bi otele multinacionalne korporacije, hedge fondovi pa cak ni sam Warren, kako ga od milja još zove lopina.
Einstein je spušio na burzi,a bio je Einstein.Burza nije velika pamet.Samo
1. zdrav razum
2.dobra osnovnoškolska matematika i što manje stranih riječi,da nas ceo svet razume,što bi rekao dr. Aca Obradović.
3.jednostavnost
Vrijeme je na mojoj strani jer ja koristim pod 1.i 2.i 3.
IGH na ovoj cijeni postaje sve interesantniji,nadam se da će neki od mojih
bisera povući tako da mogu uletiti u IGH.Možda treba pričekati da dokapitalizanti iz PSN počnu pucati sa potencijalnih 6xx tisuća komada po
BIDU/želim reći kupnji/.Mogla bi to biti jaka paljba koja bi mogla duboko
probiti redove kupnje.Mogla bi to biti kupnja godine.Ali i prilika da se netko nakrca sa puno dionica.O cijeni ne bi,ali ako se investitorska pshologija održi na ovoj pesimističkoj razini,mogli bi biti jeftinije.ja bih krenuo odmah u laganu kupnju i lagano dokupljivao u padu.Plan treba postaviti unaprijed.
Na ZSE ima zaista puno izvrsnih prlika,ali treba djelovati suprotno od većine!!!!Treba biti unikat,ali za biti dobar unikat treba puno učiti.A ja to
radim i nisam zajedljiv i jalan.
Na ZSE teče med i mlijeko!!!!!!
Slažem se sa sve 3 stvari koje ste napisali. Iskreno. Još fali uocavanje stvari koje drugi ne vide. Kao. Igh je rekao da ima pola preko glave tj više od 500 mil ugovorenih poslova. A da novi tek trebaju doci. Kako to da su onda od 1.1.2013, kada su imali 900 zaposlenika pali na 820 u samo 9 mjeseci. Znaci pad od 10%. Ako imas hrpu posla šta onda ne zapošljavaš nove ljude, a ne da im daješ otkaze? Kako će odraditi sav taj višak posla koji imaju? Da to nije jure radic rekao (o hrpu ugovorenih poslova) mozda bi me još i mogao zavarati. Ovako teško. A možda su ti ljudi sami otišli. Opet se pitam zašto. Imate li vi odgovor na moje pitanje? Milsite da ovo moje zapažanje ima smisla? O FI niti necu govoriti.
kolega pofuk
koliko se vidi po nicku dovoljno ste dugo prisutni na forumu i vjerovatno na burzi, pa vjerujem da ste stekli i nekakvo iskustvo. tako da bi, uzevši u obzir kronični nedostatak novca u opticaju, trebali napraviti mix portfelj koji ima i stabilnih dividendnih i onih potencijalno “opasnih” dionica ovisno o svoti i sklonosti riziku. najbolji tip po jeftinoj cijeni. hm… tu već nastaje problem! najbolje da se obratite profesionalcu.
..hm…ma sad sam malo sam promatrao šta i kako dalje…stvarno je teško naći neku dobru dionicu tipa best buy u ovom trenutku na burzi..ima nešto dionica koje su podcjenjene samo bog te pitaj kad bu to išlo gore je stvarno situacija ne izgleda dobro kako na burzi tako i u društvu…pa od kad sam tu na ovoj temi objavio da čekam neke novce iz amerike od tetke i gledam u šta bi uložio te novce ,došlo mi je 6 zahtjeva za prijateljstvom….pa gdje ste do sad bili kad nisam imao novaca i kad mi je teško bilo pitam ja vas???
pofuk
jucer rano rezuckao i sadio po portfelju, sitno periferno preslagivanje, poslije vise nisam imao vremena za pogledati stanje. jutros malo excela, pa na sunce, kad vidim preskocio mi brojcanik na portfelju jucer opet preko okruglog niza nula, vozim kroz ravnicu sesteroznamenkastih brojeva, preda mnom u daljini planine sedam znamenki, a negdje u njima moj fuck you money prijevoj(skroman sam, malo mi treba), dolaziiiim!
pa kad smo već..
Adpl
zvzd
tnpl
ledo
Meni je best buy u regiji trenutno NIS (Naftna industrija Srbije). Rezultati za 1Q-3Q izvrsni, 31.7 mlrd RSD dobiti-to je cca 2.1 mlrd kuna u samo devet mjeseci, a cijena se ne miče? Ne vidim kod nas ništa toliko atraktivno. Kupio sam još zadnjih dana, tako da tu imam više od 20% portfelja. Sa izvješćima onih iz svog portfelja sam više-manje zadovoljan, iako sam od ACI-ja očekivao malo više u ovako uspješnoj turističkoj sezoni. Ne znam jedino kako je prošao KOTR, ali iz izvješća KODT-a i KOEI pretpostavljam slično kao i prošle godine ili možda nijansu lošije.