Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Best buy – ATGR.
Samo pogledajte izvješće.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

za sada zadovoljan s fi (tuho, atln, kodt). atln dokupio, kodt cu uskoro. osim njih best buy su mi bile narancaste yo-zuri i dtd skosavice koje sam kupio prije nego sto sam prosli tjedan otisao na ilovik. listopadni ilovik lijek za zivce, a lignje u frizeru[emo_smijeh]. kad zaradim fym na burzi idem zivit tamo negdje (ilovik/susak/unije).

kupio male , bijele , svijetleće ,(ime joj je "glavoč") , tamane lignje , pravi hit.[emo_smijeh]
[/quote]

mislis glavoc – olovni peskafondo obucen u bijelo s crvenim ocima. na iloviku sam lovio nad posidonijom, pa smo makli glavoca i nakon isprobanih kombinacija najbolje lovili na dnu golo olovo bez rozete samo za tezinu i iznad na 0,7-0,8 m narancastu laganu varalicu. inace domaci tamo love samo na jednu puscu, olovni obuceni peskafondo, ali kazu da im glavoc ne radi vec kupuju neki rucni rad u m. losinju.

ZABA,
velika kvartalna dobit 479 mil kn,1,50 kn po dionici
prošao je i deseti mjesec,pa ako nastavljaju istim tempom već su pokrili 1,92 kn dividende,
– u prvih šest mjeseci dobit smanjena,uglavnom zbog povećanih rezervacija
za loše plasmane iznosi samo 479 mil kn.
-dobit za devet mjeseci 922,023 ili “samo” 2,88 kn po dionici
Na cijenu dionice od 26 dobit od 10,76%.Ako bude četvrti kvartal kao i treći
dobit po dionici bi na godišnjoj razini od 4,44 kn. P/E =5,86
Dakle,P/E=9 ako ZABA u četvrtom ne ostvari dobit.
P/BV=26/56,50=0,46,trebalo bi biti nešto manje/a to je bolje/
P/E x P/BV =5,86

P/BV X 5,86=0,46=2,70

Ali očekivanja su loša.Malo morgen loša,predviđa se izlazak iz recesije,a to znači da banke pojačavaju kredite i više zarađuju.
Za dugoročne ovo je prilika za skinuti 100%.
Na 52 neće biti skupa.

Onaj tko je u ZABI može mirno spavati i sanjati mokre snove o medu i mlijeku,koje će se pretvoriti u stvarnost.
Od velikih sistema vjerovatno najpodcijenjenija dionica!

Lopina,

A reci što će biti sa ZABAom kad se uvede porez na nekretnine pa kad cijene nekretnina u ZGB napokon padnu i kad ce ZABA morati malo “popraviti” napuhane brojke u blinaci? Evo samo primjer “Mali grad” na BUndeku oni ga idalje vode u knjigama po2400eur/kvadrat sto je daleko iznad realne cijene koju mogu dobiti za kvadrat stana u toj zgradi.

...

Lopina,

A reci što će biti sa ZABAom kad se uvede porez na nekretnine pa kad cijene nekretnina u ZGB napokon padnu i kad ce ZABA morati malo "popraviti" napuhane brojke u blinaci? Evo samo primjer "Mali grad" na BUndeku oni ga idalje vode u knjigama po2400eur/kvadrat sto je daleko iznad realne cijene koju mogu dobiti za kvadrat stana u toj zgradi.

Adekvatnost kapital je iznad 17%,znaći da je 5% gut s obzirom na obveznih 12%/
12 od 17 ćini 5:17=x:18 mlrd vlastitog kapitala,x=5,3
Dakle,mogu jednokratno otpisati 5,3 mlrd kn i da nastave nesmetano poslovanje
A to mogu pokriti iz rezervi i iste godine isplatit dividendu veću od ovogodišnje od 1,92 kn po dionici.
ZABA u ovom trenutku ima status CEBA banke u vašim mozgovima.
Na našu sreću.Mi ćemo zaraditi,a vi gubite priliku.
Slavko,pazi,kriza prolazi,kupuj banke,a naročito bančice.
Bančice tretirati kao rizične investicije,to je jasno!!!!!

PBZ za devet mjeseci dobit 38,88 kn po dionici,do kraja godine očekivano
još desetak kuna po dionici,dakle blizu 50
P/E=8,očekivana dividenda blizu 4 kn
31.10 .2013 BV 665 sa rastom na 675 na cijeni od 400,teško da se može skupiti po toj cijeni ali na 420 i može
420:675=0,62
P/E X P/BV =420/50 x 420/675= 8,4 X 0,62 =5,2

S obzirom da je u ovaj P/E uračunata i jednokratna dobit od prodaje investicijskog dijela PBZ od 150 mil kn PBZ dobro kotira.Nije bezobrazno podcijenjena kao ZABA.Sječate se kada je ZABA napravila SPLIT,e tada je bilo suprotno.ZABA je bila precijenjena u odnosu na PBZ.
Ovo je samo dokaz da naši fond menađeri i ne fermaju baš fundamentalne vrijednosti,već se ponašaju kao rulja ili bolje rečeno kao razbojnici tjeraju
stoku u stampedo,u provaliju.
I PBZ je solidna kupnja na ovim razinama,ali je ZABA daleko povoljnija jer je
po svim pokazateljima podcijenjenija.
Ali kratkoroćno,ZAB može i niže,a PBZ i da naraste.Ovo je ipak ZSE gdje ozbiljnih analitičara nedostaje.

U ove dvije banke strpljivi će se nasititi i meda i mlijeka,u ZABI bi se mogli
i prežderati!!!!!!!!!!

Možda HUPZ kao best buy.
Koliko vidim iz današnjeg izvješća, rast prihoda i još ljepši rast dobiti.

Od malih banaka KABA najugodnije iznenađenje.
Dokapitalizacijom 626.000 dionica po 50 BV ide na 41,48
Dobit od 8,31 mil kn u trečem kvartalu dodatno podiže adekvatnost kapitala.

Poslovanje postaje stabilno.Ako uđe HS produkr sa 10 mil EUR/mislim da bi trebao ući po 50 i dodatno ojačati banku-po 10 ne EUR,nego kn, ne vjerujem jer za sada KABA izgleda stabilno,nakon svih potresa.
Izgledala je nemoguća misija da bi KABA mogla preuzeti NAVA,ali lova brusi gdje
burgija ne može.I sada je dogovoreno pripajanje NAVA moguće što dodatno jača
ovu bančicu.
P/BV=16:41,48 =0,38
nešto kao i ZABA
Ne KABA,ZABA je ipak bolja,veća,sigurnija stabilnija a i profitabilnija!!!!!

U bankama će zaraditi oni koji zaborave CEBU.Oprez da,ali strah je blokirajući faktor i nema zarade za kukavice.Prilika za proaktivne,a u tu grupu pesimisti ne spadaju.

U malim bankama će biti ili opa ili tropa i zato disperzija uloga obvezna.Ne sve u jednu,osim ako ste inseider i blizu oltara.

prosao kroz fi, istina kroz neka leteci dok ne uhvatim vise vremena (excel seanse inputa ako bude ruzno vrijeme za dugi vikend), moj portfelj od 12 dionica (jer nemam dovoljno znanja, a jos sam i kukavica, da imam vise od 15% u nekoj dionici ne bih mirno spavao): “ljetne” dionice (turisti, ledo) i bolje od ocekivanja, ostatak portfelja industrije ok i obecavajuce, jdgt i jdos dobro, viro i ht lose. viro smanjiti (steta, +tehnoloski izvrsna tvornica, -vecinski dionicari koji zele zahebati malog dionicara i -problemi s prodajnim kolicinama), ht prepoloviti s malo na jako malo i ostatak njega prodati na nekom valicu ili pred dividendu ako se ne dogodi kakvo poslovno cudo, ravnomjerno dokupiti sampione kvartala na uzas bookvana i ove s pristojnim rezultatom.

Ipak i od boljeg ima bolje.
Mislim da je to SNBA. BV oko o,20.SLPF je tu prvi dionmičar.
Ali i od boljeg od boljeg ima najbolje BPBA_R_A
Poskliznula je sa 5 na 4.To nije problem,već je problem što dekintiran kao crkveni miš nisam kupio.
Kao tipični bukvan jasno je da BV dajem veliku težinu,pa iako je BPBA i u trećem
kvartalu ostvarila gubitak od pristojnih 1,7 mil kn adekvatnost kapitala je i dalje dostatna za normalno poslovanje.CEBA panika nije baš utjecala na
izvlačenje kapitala iz ove banke.Dapače,depoziti su se povećali,aktiva povećala,
gubici iz poslovanja sve manji.Pozitivni pomaci.
Bitno: nakon dokapitalizacije po 14 od cca 50 mil/fond/i o,3 mil kn
BV je 27,35.
Dakle kupac na 4 je kupio na o,146 bv.
Ako uđu Česi na 14,56/kupnjom od fonda za 52 mil kn /
kupac na 4 će skinuti 264%.Ja navijam za njega jer ću ja skinuti samo 150% jer sam ulazio prosjećno iznd 5,x kn.
A vi kupujete skupo fondovsko smeće.I LEDO i ATGR i PODR iako imaju pozitivne pomake su skupi.O ERNT,ADPL,evi i ADRIS ne može ništa zaraditi.To je preskupo.
KORF je isto skup.Sve blogerove dionice su preskupe.
Jedino va ostaje porfelj tipa Lopinex,ako želite visoku zaradu.

U Lopinexu će teći med i mlijeko.A ako presuši nadam se da nećete likovati ,već
ćete pokazati umjerenu dozu poštovanja i sažaljenja.
što Hrvati rade.

očekujem neke novce od tetke iz amerike….molim hitno par tipova za best buy….
unaprijed hvala
pofuk

Best buy – ATGR.
Samo pogledajte izvješće.

Mogli bi oni uskoro i iznad cijene iz IPO-a. Bila bi to druga firma na ZSE-u poslije INE čija bi cijena bila veća od početka krize.
Nažalosat nema se više keša za kupovinu bilo čega!

druga ce bit tuho

New Report

Close