kad neko nakon 5+ godina ne zna šta je ASK a šta BID, dođe mi da se okrenem poeziji i religiji.
a da tek vidite njegov izračun adekvatnosti kapitala za banke,hehehe…
Lopina,
hajde neka ostane zabiljezeno ovdje na temi da si rekao kako je ADPL best sell…Budemo se za 1g vratili na ovaj post pa ponovno o tome diskutirali..Prosle godine je isto tako netko pljuvao protiv ADPL, a havalio DIOKI, pala je i oklada da ce 1g nakon toga (dakle sada) ADPL isplacivati vecu dividendu nego li ce biti cijena DIOKIa na burzi, vidis kako je to zavrsilo 🙂
NIje nagovor na kupnju/prodaju niti ADPLa niti DIOKia
Lopina,
hajde neka ostane zabiljezeno ovdje na temi da si rekao kako je ADPL best sell…Budemo se za 1g vratili na ovaj post pa ponovno o tome diskutirali..Prosle godine je isto tako netko pljuvao protiv ADPL, a havalio DIOKI, pala je i oklada da ce 1g nakon toga (dakle sada) ADPL isplacivati vecu dividendu nego li ce biti cijena DIOKIa na burzi, vidis kako je to zavrsilo 🙂
Rekao Lopina da je ADPL best sell i odmah se svi povukli s ASKA, ili možda BIDA ili čega već.. Znate tamo s onog vraga gdje se kupuje. Ufff, sad više ni ja ne znam[emo_smijeh][emo_smijeh]
Lopina,
ADPL
U očekivanju lošeg kvartalnog izvješća.lošijeg poslovnog rezultata nego predhodne godine ,mislim da je bolje prodati i kupiti poslije izvešča.Ako ste i
dugoročni tako ćete više zaraditi.Vidim da ste se dali u teoretiziranje.Ja sam naveo sam svojih devet favorita,a vi tek
ADPL,SMNS nastavite niz.
Na ZSE teče med i mlijeko,a uskoro će i bujica.
ADPL mi od 4 dionice koje imam na našem tržištu čini 24% portfelja tako da sam prilično zadovoljan. Kao lasta u proljeće.
Pratite malo jadranku. čim kd proda dovoljno dionica ona će narasti bar 30%. trenutna cijena joj je smiješna i brzo će se promjeniti. dobit i prihodi rastu, a velika ulaganja govore da se tu neće stati. horizont mog ulaganja je negdje 3 do 4 godine s godišnjim rastom cijene od 30 i više posto. naravno ako se nešto u međuvremenu ne promjeni. europski besplatni novac može samo dodatno povećati prihode bez diranja u CAPEX. izgradi li se airodrom za slijetanje aviona s preko 130 sjedecih mjesta to bi moglo donijeti izuzetno visok rast prihoda i dobiti. proširenje marine isto tako. svi hoteli se unapređuju višom kvalitetom, a investicijski ciklus će se završiti u sljedeće dvije godine, nakon čega će ostati više toga za staviti u džep. zdravstveni turizam je prisutan u lošinju preko 100 godina. sad ga razvijaju još više. vizija, ideje, razvoj, širenje, poboljšanje kvalitete; to je ono u šta ja ulažem. u šta ulažete vi s ovim gore dionicama?
ADPL – rade u pola dobiti u odnosu na prošlu godinu
I u najboljim godinama u trečem kvartalu rade za brokve,na pozitivnoj nuli, pa neće doći do rasta dobiti vjerovatno ni ove godine u tom trečem kvartalu.
A cijena dionice raste.Zašto?Navlaće vas bloger pumpajući ASK na gledalici.
Mi ovdje pričamo o najboljoj kupnji,a ne o najboljoj prodaji.
ADPL je best-sell.
Alias,pazite što pišete,autoritet se gradi sa mudrim savjetima,a ne sa promjenom nicka!!!!!
[/quote]
lopina, toliko godina na burzi, a još ništa nisi naučio.
lp
Lopina, sto ce ti 9 “bisera” cim ih je toliko odma znas da nekaj tu ne stima
Moje osobno misljenje je ADPL,KODT,IPKK to ljepo kupis i mirno spavas godinama, tu i tamo bacis pogled na burzu da vidis koliko ces dobiti dividende. Ako ti je to dosadno onda zacinis s HDEL koji je mrvu rizicniji posto je gradevinar…Medutim nikako nebih savjetovao ikome da kupi ili proda neke od navedenih dionica, to je sve stvar osobne procijene.
Lopina,
ADPL
U očekivanju lošeg kvartalnog izvješća.lošijeg poslovnog rezultata nego predhodne godine ,mislim da je bolje prodati i kupiti poslije izvešča.Ako ste i
dugoročni tako ćete više zaraditi.Vidim da ste se dali u teoretiziranje.Ja sam naveo sam svojih devet favorita,a vi tek
ADPL,SMNS nastavite niz.
Na ZSE teče med i mlijeko,a uskoro će i bujica.
[/quote]
od kad si se tipojavio sa sada već čuvenim sloganom o medu i mlijeku sve je otišlo kvrago…stoga te molim ,nemoj nas još plašiti sa nekom bujicom
unaprijed hvala
pofuk
ADPL mi od 4 dionice koje imam na našem tržištu čini 24% portfelja tako da sam prilično zadovoljan. Kao lasta u proljeće.
Pratite malo jadranku. čim kd proda dovoljno dionica ona će narasti bar 30%. trenutna cijena joj je smiješna i brzo će se promjeniti. dobit i prihodi rastu, a velika ulaganja govore da se tu neće stati. horizont mog ulaganja je negdje 3 do 4 godine s godišnjim rastom cijene od 30 i više posto. naravno ako se nešto u međuvremenu ne promjeni. europski besplatni novac može samo dodatno povećati prihode bez diranja u CAPEX. izgradi li se airodrom za slijetanje aviona s preko 130 sjedecih mjesta to bi moglo donijeti izuzetno visok rast prihoda i dobiti. proširenje marine isto tako. svi hoteli se unapređuju višom kvalitetom, a investicijski ciklus će se završiti u sljedeće dvije godine, nakon čega će ostati više toga za staviti u džep. zdravstveni turizam je prisutan u lošinju preko 100 godina. sad ga razvijaju još više. vizija, ideje, razvoj, širenje, poboljšanje kvalitete; to je ono u šta ja ulažem. u šta ulažete vi s ovim gore dionicama?
I u najboljim godinama u trečem kvartalu rade za brokve,na pozitivnoj nuli, pa neće doći do rasta dobiti vjerovatno ni ove godine u tom trečem kvartalu.
ADPL je best-sell.
Alias,pazite što pišete,autoritet se gradi sa mudrim savjetima,a ne sa promjenom nicka!!!!!
[/quote]
lp
[/quote]
Lopina je nedavno savjetovao kupnju IGH na 170 – 180 kao best buy. Med i mlijeko![emo_smijeh]
ADPL je best-sell.
[/quote]
lp
[/quote]
Lopina je nedavno savjetovao kupnju IGH na 170 – 180 kao best buy. Med i mlijeko![emo_smijeh]
[/quote]
Da u prvom padu.Pa je bio odbijanac do 22x dva puta.Moglo se skinuti barem 10%,a neki i 20%.Inače u IGH kao mi u svim predstećajušama,kao i malim bankama koje
PSN prolaze sa dokapitalizacijama,ne treba se izlagati sa više od 4% u jednoj dionici,odabereš takvih pet i čekaš veći rast,ili pad kao DIKI sa 24,xx na 3,xx.
U miksu sigurna zarada.Ništa nije sigurno!!!!
Na ZSE će teće med i mlijeko kao bujica.Čuvajte se da vas ne potopi.
za sada zadovoljan s fi (tuho, atln, kodt). atln dokupio, kodt cu uskoro. osim njih best buy su mi bile narancaste yo-zuri i dtd skosavice koje sam kupio prije nego sto sam prosli tjedan otisao na ilovik. listopadni ilovik lijek za zivce, a lignje u frizeru[emo_smijeh]. kad zaradim fym na burzi idem zivit tamo negdje (ilovik/susak/unije).
Cini mi se da je savjetovao i kupnju INDG na 120 kuna nedavno.