Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ALIAS
jedna lasta ne ćini prolječe
najveće fondovsko smeće je crobex 10 ,to ti je stagnacija već godinu dana,a dionice su solidno vrednovane,a neke napumpane u nebesa kao INA

ali ni crobex 28 nije baš unosan,i tu se u godinu dana moglo zaraditi kao i na banci,tri četiri posto,tj dividendni prinos

Naravno da se ovo ne odnosi na burek trejdere koji koristeći valove mogu ekstra
zaraditi,ali i ekstra pušing uvijek moguć

Evo ja sam vam naveo moje zadnje tri-četiri kupovine i to kao dugoročni investitor_sve duže od jednog dana u redovnom režimu i dva dana u posebnom
je dugoročna investicija.
INDG na 65_izašao na 70

Četiri zadnje kupnje

SNBA na 40
BPBA 5
TNPL 280
HMDN 60/izašao na 100/,kupio bi još na granici donje blokade ali sam dekintiran

Ovo su moje četiri zadnje kupnje.
Moja lova je blokirana u JAKT,FMPS,BRIN,TRFM..tu postajem metuzalem ,duže od dvije
godine i čekam
U SLPF i QUNE sam skinuo veliku dobit.Preko 50%,a to nisu rizične investicije
pa sam tu bio malo značajnije izložen-apsolutno malo relativno preko 10% u svakoj.
Dakle,najveću dobit sam ostvario u zatvorenim fondovima,ali tu će se tek otvoriti špine.Evo ja sam vam dao devet dionica koje imam.Navedite vi barem pet koje će više poskočiti od Lopinexa.
Čak se možete i udružiti,recimo vas pet zavidnih na moje uspjehe.Izbacite svaki po
jednog favorita i pobijedite Lopinex.Nema šanse!!!!!!

Na ZSE trenutno presušile pritoke,ali kiše dolaze!!!!!!!!!

ADPL mi od 4 dionice koje imam na našem tržištu čini 24% portfelja tako da sam prilično zadovoljan. Kao lasta u proljeće.

Pratite malo jadranku. čim kd proda dovoljno dionica ona će narasti bar 30%. trenutna cijena joj je smiješna i brzo će se promjeniti. dobit i prihodi rastu, a velika ulaganja govore da se tu neće stati. horizont mog ulaganja je negdje 3 do 4 godine s godišnjim rastom cijene od 30 i više posto. naravno ako se nešto u međuvremenu ne promjeni. europski besplatni novac može samo dodatno povećati prihode bez diranja u CAPEX. izgradi li se airodrom za slijetanje aviona s preko 130 sjedecih mjesta to bi moglo donijeti izuzetno visok rast prihoda i dobiti. proširenje marine isto tako. svi hoteli se unapređuju višom kvalitetom, a investicijski ciklus će se završiti u sljedeće dvije godine, nakon čega će ostati više toga za staviti u džep. zdravstveni turizam je prisutan u lošinju preko 100 godina. sad ga razvijaju još više. vizija, ideje, razvoj, širenje, poboljšanje kvalitete; to je ono u šta ja ulažem. u šta ulažete vi s ovim gore dionicama?

Što mislite za SMNS.
Kao većinski strani vlasnik tradicija je da se cjelokupna dobit isplaćuje kroz dividendu. Zasad SMNS ima nešto malo više od 84.000.000 kn dobiti i samim time oko 88 kn po dionici. Zadnja cijena dionice 611 kn… ispada oko 15% povrata po dionici. Čini mi se…sasvim neloše.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

neloše je istina

lopina,

od mene nije ovdje riječ o zavisti, već me zanimalo kako si prošao onih godina. inače, i sam šaram, tako da mi oko 75% čine “sigurne” dionice, a u ostatku su i 3 iz lopinexa. trenutno čekam objave rezultata. municije još ima.

adlp nemam ali zašto ne? konstantan rast, mali spread, likvidnost u slučaju potrebe za kešom. da je imam, trenutno bi ga prodao.

ADPL mi od 4 dionice koje imam na našem tržištu čini 24% portfelja tako da sam prilično zadovoljan. Kao lasta u proljeće.

Pratite malo jadranku. čim kd proda dovoljno dionica ona će narasti bar 30%. trenutna cijena joj je smiješna i brzo će se promjeniti. dobit i prihodi rastu, a velika ulaganja govore da se tu neće stati. horizont mog ulaganja je negdje 3 do 4 godine s godišnjim rastom cijene od 30 i više posto. naravno ako se nešto u međuvremenu ne promjeni. europski besplatni novac može samo dodatno povećati prihode bez diranja u CAPEX. izgradi li se airodrom za slijetanje aviona s preko 130 sjedecih mjesta to bi moglo donijeti izuzetno visok rast prihoda i dobiti. proširenje marine isto tako. svi hoteli se unapređuju višom kvalitetom, a investicijski ciklus će se završiti u sljedeće dvije godine, nakon čega će ostati više toga za staviti u džep. zdravstveni turizam je prisutan u lošinju preko 100 godina. sad ga razvijaju još više. vizija, ideje, razvoj, širenje, poboljšanje kvalitete; to je ono u šta ja ulažem. u šta ulažete vi s ovim gore dionicama?

ADPL – rade u pola dobiti u odnosu na prošlu godinu
I u najboljim godinama u trečem kvartalu rade za brokve,na pozitivnoj nuli, pa neće doći do rasta dobiti vjerovatno ni ove godine u tom trečem kvartalu.
A cijena dionice raste.Zašto?Navlaće vas bloger pumpajući ASK na gledalici.
Mi ovdje pričamo o najboljoj kupnji,a ne o najboljoj prodaji.
ADPL je best-sell.
Alias,pazite što pišete,autoritet se gradi sa mudrim savjetima,a ne sa promjenom nicka!!!!!

Predstečajne nagodbe u kojima je većinski vlasnik država su zaista nerješiva enigma.

U HTPK su kroz dokapitalizaciju kao vlasnik spušili malo,jer kao 50% vlasnici
fonda kompeziraju gubitak.Čak i mali dioničari mogu biti zadovoljni jer nakon
dokapitalizacije BV pada sa 180 na nešto ispod 100.Novi vlasnici mogu biti
zadovoljni jer imaju šansu na dobru zaradu
A AMDN država se ponaša kao pravi vjerovnik,koji čuva svoju imovinu.Ne otpisuje ni zateznu kamatu,a o glavnici da i ne govorimo.Cjelokupna potraživanja “naplaćuje”u zemljištu,pa bi nakon toga BV trebao ostati na istoj razini kao i prije,naravno ako se zemljište “provede”po knjigovodstvenoj vrijednosti.Dosadašnji dioničari i ne mogu biti baš najsretniji jer ako je svima otpisana zatezna kamata,a nekima i
glavnica do 70%,a ovdje je lihvarska zatezna kamata naplaćena.Ali,kako prezadužena firma postaje lividna i minimalno zadužena postojeći dioničari kojima ostaje velika BV vrijednost i potencijalno dobar start za zaradu.Napokon.

U HMDN država prolazi solidno jer otpisuje zateznu kamatu,ali ostatak potraživanja naplaćuje odmah.I mali dobavljači naplaćuju odmah sva svoja potraživanja uz otpis kamata.Dakle ovo je dobar posao za državu,dobavljače,a i mali dioničari mogu biti zadovoljni jer im BV imovina ostaje preko 200 kn po dionici i potencijalno pozitivno poslovanje u slijedećim godinama,kao i nova ulaganja u podizanje kvalitete i veće zvjezdice.Ali svako ulaganje je rizik koji može biti i unosan,ali ne mora.Dakle,svi prolaze dobro,a što znači da Končar
možda i ne čini dobar posao.Da li je precijenio Medenu.Vrijeme će staviti sve na svoje mjesto.Ovo još nije gotovo je LCDS koji ima 32% vlasništva može sve blokirati,ako zaustavi denominaciju i dokapitalizaciju od Končara.

A za šlag na tortu imamo u PSN HZVG i HTPG.S obzirom da su ova dva bisera u kojima je država većinski vlasnik uspjeli u vrijeme vladavine države uspjele
popapati cjelokupni kapital tako da su im kapital i rezerve bile u zoni
minusa/BV je bio ispod nule/.U slućaju stečaja dioničarima je pripadalo sigurnih
nula kn po dionici.Ali kako je aktiva u HZVG oko 200 mil kn država bi za to mogla vjerovatno zaraditi barem stotinjak milijuna kn.
Međutim,stečaj je izbjegnut na način da je država otpisala zatezne kamate na potraživanja i velik dio glavnice pa BV skače na lijepi 135 mil kn.I zamisli
svoje vlasništvo od 75% na tih 135 mil /cca 100 mil/smanjuje na 10% od
155 tj na 15 mil kn.Dokapitalizant u obliku troglave nemani /TODA +TUI+Kataklizma/ za 2,8 mil EUR dobivaju cca 88% vlasništva tj sa 22 mil. kn
upravljaju u netto vlasništvom od 155 mil kn.Dakle,troglava neman ulaže
ukupno jedan,a za svaku glavu pojedinačno dobija dva,dakle šest puta više.
I to sve na teret države,koja je namjerno/ne država nego državni ćinovnici/
dovela PSN u vremenski cajtnot,pa bi mogla past zastavica kao u šahu,pa strateški troglavi okupator dolazi do velike imovine ,a nije imao konkurencije.
Dakle,nova privatizacija_pljačka,a nova vlada će ovo pokušati kao svoj veliki uspjeh.Dobavljačima se otpisuje 70%,Bože mili kud sam zašo.Nadam se da će
zaposlrenici HZVG dignuti revoluciju,da će im pomoći i ostali stanovnici
Makarske rivijere i zaustaviti pljačku.
Mali dioničari mogu biti zadovoljni jer i nakon dokapitalizacije BV će biti ne ispod nule kao prije PSN,nakon dokapitalizacije mislim cca 63.
Ova PSN nema zakonske osnove s obzirom da se država potrudili da naplati manje nego što bi uspjela u stečajnom postupku.
Ova PSN bi morala pasti,sve ovisi mo javnom mjenju.

Ista stvar i u Hoteli Podgora.Tamo Kaić d.o.o. igra ulogu troglave nemani.Ali
pošto Kaić d.o.o nema turistički pedigre troglava neman koja bi se dobro nasitila u HZVG i dalje ostaje jako gladna,pa garantira da će oni pomoći da
KAIĆ d.o.o.U biznisu se ne pomaže,nego zarađuje,tako da će vjerovatno troglava
neman u ovom dijelu ostvariti dobit dostatnu da pokrije onih svojih 22 mi kn
koje ulažu u HZVG.
E to se zove biznis.Ne uložiš ništa,a dobiješ nešto,recimo 100

mil kn.Mali dioničari u HPDG mogu biti zadovoljni jer BV iz ninusa ide u veliki plus pa dionica na PSN vrijedi više od nule,jer u stečaju bi sigurno ubrali ništa.
Ali ako ste i rodoljub,a ako imate i osjećaj za pravednost i kao dioničari možete biti i nezadovoljni bez obzira što je vrijednost dionice veća.

U svakom slućaju,država se i dalje ponaša kao država.Podobnima i onima blizu oltara majka,a drugima maćeha.Ali i HZVG i HPDG bi mogli postati i medijski hit.
Jedino jaka radio Mileva i aktivni nastup građana Živogožđa i Podgore moglo bi zaustaviti ovu pljačku.Naravno da bi ovo trebalo ubaciti i na sjednicu Sabora.
Ovo je prilika da se i ovim “poštenjačinama” iz SDP zapapri.

Dok se država ovako odnosi prema svojoj imovini,omogućavajući bogatim da budu još bogatiji,uz smanjenje državne imovine i prodaji vrijedne imovine za bagatelu ,većina građana lijepe naše se neće nasititi ni meda ni mlijeka.
Naravno,da se to ne odnosi na mene,jer nemam iluzija.Neznanje je bitna kartakteristika sadašnje vlade koja se cne snalaze u beskrupuloznom kapitalizmu.
A ja se dobro snalazim i moje vrijeme dolazi!!!!!

ADPL – rade u pola dobiti u odnosu na prošlu godinu
I u najboljim godinama u trečem kvartalu rade za brokve,na pozitivnoj nuli, pa neće doći do rasta dobiti vjerovatno ni ove godine u tom trečem kvartalu.
A cijena dionice raste.Zašto?Navlaće vas bloger pumpajući ASK na gledalici.
Mi ovdje pričamo o najboljoj kupnji,a ne o najboljoj prodaji.
ADPL je best-sell.
Alias,pazite što pišete,autoritet se gradi sa mudrim savjetima,a ne sa promjenom nicka!!!!!
[/quote]
Niste mi odgovorili. Čime se vi povodite kod kupnje ovih vaših bisera? P/B-om. ahahahaah

kad neko nakon 5+ godina ne zna šta je ASK a šta BID, dođe mi da se okrenem poeziji i religiji.

kad neko nakon 5+ godina ne zna šta je ASK a šta BID, dođe mi da se okrenem poeziji i religiji.

Vidio sam i ja to, ali s lopinom nema smisla razgovarati. Još manje mu nešto objasniti. Zato i kupuje to šta kupuje

Vaš link …

New Report

Close