Best buy – igh
Kolega i ta dionica je “best proday”! Best buy će biti tek na 50-tak kuna, do tada samo izdaleka posmatrati.
Best buy trenutno ht.
Mirna i sigurna luka a cijena izvrsna.
Ht je odlična stvar, s mirovinom si hedgiraš ušteđevinu[emo_palacg].
Best "prodaj" je napravio svatko tko je u petak iskoristio pokušaj sindikata,(koji je zaglavio u Diokiju sa malo većim sredstvima), da spasi što se spasit može.
Pokušat će oni još koji dan održavati ovu cijenu od 5-6 kn kako bi polako iskipali sve dionice, koje će s okončanjem stečaja biti delistirane i u konačnici završiti na 0 kuna…ipak tu ima "sindikalista" sa po 10.000 komada i više koji su plaćali za dionicu po 20 kn ili više pa će idućih par dana pokušati spasiti (unovčiti) što se još može prije kraja koji se sve više približava.
[/quote]
Nemojte biti sigurni.Ništa još nije gotovo.
Najveće ćudo je kada oživi mrtvac.Lazar i Isus Krist su povijesni primjer.
Normalno da je kupnja Diokija u stečaju rizik i na jednu kunu,ali….a što ako
mrtvac oživi.
Procijeniti i izračunati koeficijent.Ovo je više kladionica nego investicija.
Ali i ulog u klađenje je investicija.
U DIOKIJU će biti ili opa,ali više mislim da će biti tropa.
Naravno to ne znači da se neću poigrati sa minimalnim ulogom.
na burzi su najgora cekanja bez akcije po mjesec-dva, postao si ovisan o tome da se nesto zbiva, ovisan o “akciji”, svrbe prsti a ne smijes se micat. za osjecaj dinamike da potisne taj svrbez dovoljna mi je bilo koja od akcija: kupovina, pa i prodaja ako moram bjezati iz dionice; ili period jasnog rasta kad te hrani to sto ti je portfelj sve deblji; objava ili sjedanje dividende isto pomaze; ili objava kvartalnih fi pa sam zaposlen sa punjenjem i proucavanjem svojih excel plahti.
Kad ode sve kladionicarsko tipa DIOK, INGR, IGH, VART ostaje penzionersko microcap nelikvidno ulaganje u LVCV, BCIN, ELKP, SAPN, -nekoliko dividendnih plutaca JDGT,PLAG, TUHO, – par dividendno pokretljivijih sa vecim prometom ERNT, ADPL, ziceri tipa LEDO. Nove nade sa povecanjem dobiti u zadnjm kvartalima makar za to bile i zasluge povoljnijih kreditnih aranzmana ATGR, SMNS, po pokazateljima u odnosu na CROS podcijenjen osiguravatelj JDOS . Uskoro ce biti neki manji pokret, takva je ucmala atmosfera , turisti ce unijeti malo svjetla , jos da Djuro krene okretat paru na arapskom poluotoku pa da osim zrnca pijeska u kabini Patrie bude i para kao pijeska. Neki brodari su se malo pokrenuli i dali malo svjezine, obacava se u 2014. Nastavak suzavanja spreada ponude potraznje za bulkere, dirty tankeri nisu jos na putu za put oporavka, clean tankeri krecu na bolje iako index to ne pokazuje jos. Stedise prestanite drzat orocene pare u bankama za 2-3% ili u carapi koja je sakrivena u madrac, budite poduzetni i mudri pa procjenite rizike i pokrenite neki posao ili dodjite na burzu.
SNBA-netko skinuo 49.xxx komada po 45. Promet 2,2 mil kn.Super.
Rekao sam vam da je to dobra kupnja na 40.Sada je to 50.Vjerovatno sutra.
A kupac kupio u blok prometu.Zašto?Da ne izaziva pažnju.Da je htio mogao je jako
jednostavno ubaciti u redovno trgovanje,već iduće sedmice.Samo je jučer trebalo
napraviti jednu transakciju.Ali očito mu to ne odgovara da postane likvidna.
Slijedi li faza akumulacije i ulazak velikog igrača.Preuzimanje???
Bilo bi logično,pa neće valjda kada je skupo.
Još jedan dokaz da Lopinex nije zbroj rizičnih,nego pametnih investicija.Najčešće.
Na ZSE teče med i mkijeko!!!!!
Lopina, prestani da maltretiraš ovaj napaćeni narod!!!
Lopina, prestani da maltretiraš ovaj napaćeni narod!!!
Zaista si u pravu.Tko sluša,nije napačen,nego zarađuje.
Moj posao je da skidam zicere i za sada sam No1.
Na ZSE teče med i mlijeko!!!!!
Za mene si ti No1. već duže vremena. Od samih početaka nastanka burze tamo negdje 1600 u Amsterdamu do danas. Onda je Newton rekao: “Mogu izračunati masu nebeskih tijela, ali ne mogu izračunati ljudsku glupost”. Ili si to ti rekao. Još uvijek dvojim
može izračunati kretanje, ne masu.
i to samo dva nebeska tijela, već ga je treće sjebalo, a koliko pokretnih elemenata ima na tržištu? nemaju inžinjeri šta tražit na burzi, nije to tamo neki AutoCad di možeš tisuću puta ispravljat greške dok ne bude savršeno.
A vi ste točno izračunali kretanje tog trećeg? I zašto se ne bi moglo zaraditi kroz ponavljanje. Ja sam recimo uložio u IGH na 4500kn i sad samo čekam da naraste. Na grupi od igh-a kažu da samo što nije krenula raketa. Kupio sam ATPL na 4000kn i sad čekam da se vrati. Vidjeli ste da je skocila s 200 na 400kn u 3 dana. Tim tempom će biti na 4000kn za oko 10 dana. Kao i igh. Kupio sam dioki na 400kn i sad čekam Čermaka da ponudi bar toliku cijenu pa da mogu krenuti i da sam opet na nuli. Sad sam počeo pratiti dionice koje lopina nabraja i mogu reći da spavam mirnije. Dok se druge dionice kreću gore dole (za razliku od nebeskih tijela koja se kreću po elipsama) njegove samo miruju (i moje). Niti padaju niti rastu. Ne znam zašto, ali bar nisam u minusu s njima. Imam još neke zihere kao što su CEBA (njih preporucila Ivana7 – najbolji investitor u Hrvata), zatim PTKM (preporuka onoga čije se ime ne spominje) i BRIN (preporuka 2 najvećeg investitora u Hrvata, Lopine). Ili je prvi. Teško je za se odlučiti između njih dvoje. Sjećam se i vaših ziheraša james, ali nemam trenutno vremena.
Držim se i dalje -Varteks i DIOKI u idućim danima.
– gospon Lopina i ovaj gospon je u užoj konkurenciji za to zlato.
– I love this game.
Pozdrav !