Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

inace se salim za igh. ako je netko mislio da sam ozbiljan

Trenutno kao kornjača stojim ukopan u ADPL, KODT i još nekim dionicama pa ćemo vidjeti kud ćemo i kako ćemo..

Cini mi se da Ivka prodaje KODT. To bi trebao biti pozitivan signal.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Gdje je lopina. Jucer je rekao da je kupio dioki po 8kn. Ali ga je moderator izbrisao. Sad će reci da ga je prodao za 12 i da će na diokiju biti meda i mlijeka ahahahah

Dakle,onaj tko je dokupljivao DIOKI od 8 pa do pada na minimuim od 3,15 je mogao ući po prosječnoj cijeni od 5,16 po aritmetičkoj sredini.
Da je na tri padajuće blokade ulagao recimo po 2.000 mogao je kupiti
2.000:8=250 dionica
2.000:5,59 358 dionica
2.000:3,91=511 dionica
2.000:3,15=635 dionica

8.000:1754=4,56 prosječni ulaz po dionici
Dakle,hrabri prosječan investitor mogao je bez problema zaraditi cca 20% u jednom danu.Najviše su skinuli oni koji su skinuli po 3,15.Mislim da su to bili
sindikalisti.Ja koji nisam član sindikata moram dokupljivati jer ne znam kada će
sindikat udariti šakom po stolu i reći,dosta pada.A mogli su izvisiti da se kamikaza povukao sa prodaje.A mogao je.Mislim da na tržištu još nisam vidio da netko ovako brutalno,kretenski izlazi.Kao da je želio dobiti što manje.

Ponderirani prosjek Diokija u padu je 3,38 kn po dionici .

Poslije pada slijedio je rast po prosječnoj prodajnoj cijeni od 5,29/zaletili se do 7,40/
Dakle jučerašnji kupci u padu su zaradili,a prodavač/bio je samo jedan veći
prodavač u padu/kratkoročno najveći gubitnik.
DIOKI i dalje ostaje kao najbolja prilika za trejd jer dok se pokrene stečaj
i dionica dođe na jednu kunu,pardon jednu lipu,ja ću se tu igrati.
Naravno sa minimalnim ulogom.Ovo je dionica za burek investitore,trejdere,a takvih će ih biti sve manje ako se slučaj CEBA,DIOKI bude češće pojavljivao.
Postoji jedna bitna razlika.U CEBI su stradali ozbiljni investitori kao IVANA,a na trejdu se nije dalo zaraditi.U Diokiju se moglo dobro trejdati ali
pad sa 24,5 na 3,15 bez mogućnosti da se izađe prije je zaista pokosio sindikaliste.Totalna katastrofa.Ali zarađuje se najbolje kada vlada strah i kada si na suprotnoj strani.

Svaka dionica u PSN je rizična investicija.
Svaka mala banka ,a naročito one koje imaju adekvatnost kapitala ispod 12% ili to mogu uskoro imati zbog povečanja rezervacija ,je rizična investicija i ni u jednoj ne treba imati više od 5% cjelokupne imovine.

Nakon što sam napustio DIOKI sa minimalnim gubitkom,u igri najbrži prst.uletio
sam u SNBA.Smatram da se tu može probiti više od 10% cjelokupnog portfelja,ali kako vas ne želim imati na duši u
SNBA,BPBA,KABA,NVBA ni u jednu više od 5% kapitala.Redoslijed nije slučajan…
Imam i SNBA,BPBA,i nažalost i minimalno NVBA po najmanjim cijenama,ali i dalje je to preskupi ulaz..Naravno da sam SNBA i BPBA kupovao po zadnjim minimumima,a kao
posljedica CEBA sindroma su tako jeftine..pardon..uvijek može jeftinije.

Napomena:Dok sam imao blokirana sredstva u DIOKIJU i povukao obranu u nekim dionicama,udrili je po BIDU jednu dionicu gdje danima čekam i izgubio sam velikih 30%.U DIokiju zarad0i nisam,ali ipak sam izgubio barem 15%/pola od 30%/
Izgubljena dobit je gubitak.I imao bi vremena da kupim SNBA za 15% više.
Teški su ovi zalogaji hljeba.

Pozdrav od matematičara Lopine,koji koristi četiri računske operacije,ali ih stvarno koristi.

Na ZSE teče med i mlijeko!!!!!!!

Ne znam zašto vas dira moj komentar na lopinino ulaganje. Da nisam skinuo prilično velike postotke na rizičnim dionicama, vrlo vjerojatno ne bi dalje nastavio ulagati. Danas je 80% tih dionica na manjim razinama nego sam ih kupovao, a sve su na manjim razinama nego sam ih prodao. To govori o sigurnosti lopininog ulaganja. Da sam u te dionice ulagao vise novca, tesko da bi se uspio izvuci iz svih. Danas mi je 70% portfelja u turizmu i to se do sada pokazalo vrlo unosno, iako mnogima turisti nisu atraktivni.

Na ZSE je malo je “ulagača” koji ulažu u podcijenjene dionice. Problem je što većina takvih ulagača ne shvaća razliku podcijenjenih i predstečajnih dionica. Za ulaganje u podcijenjene dionice nije dovoljno znati P/B iz moje dionice, potrebno je znati stvarnu vrijednost a to izvješća (pogotovo HRV) majstorski iskrivljuju jer nema regulative/kazni. Lopina ulaže u podcijenjene ali i predstečajne dionice no ključno je da diverzificira. Zato će biti neuspjeha ali svaki uspjeh će biti obilato nagrađen. Naravno ovisno o opsegu diverzifikacije.
Lopinu ismijavate a u osnovi Lopina i te kako dobro zna u što se upušta i ispravno ulaže s obzirom na metu ulaganja.
Meni je osobno smiješno kada “ulagači” ističu svoje ulaganje u neki sektor u kojem imaju 3/4 ili više portfelja imaju u hotelima stalno pričajući o kupovanju/preuzimanju i sl. Prethodna ulaganja/dobici nisu nikakav jamac da je sljedeće pametno ili biti uspješno.
Ima hotela možeš ih lopatama bacat po Mediteranu pa ne posluju svi ni približno dobro a još manje ih preuzimaju.
Ako su dvije banke loše ne znači da ne treba ulagati u banke i Lopina je apsolutno u pravu.

Best buy trenutno ht.
Mirna i sigurna luka a cijena izvrsna.

Best buy trenutno ht.
Mirna i sigurna luka a cijena izvrsna.

Neka vam bude 20% sigurnih u slijedećih godinu i 18 mjeseci/dvije dividende nanje
porez teško prije će biti 15% neto/.
Svaki malo hrabriji tukac je to mogao skinuti na Diokiju u jednom danu.Naravno
da je trebalo dočekati tih tri kn,ali tko aktivno trguje mogao je vidjeti
razvoj situacije.Čak da je počeo sa kupnjom na 8.
Često sam DIOKI uspoređivao sa sarinom,opasan po život,ali kada je bio na 20 i više.I nisam se htio zatrovati kao što se zatrovala većina sindikalista u DIOKIju.

HANFA je počela raditi svoj posao i špekulativni sindikati nemaju vremena za bijeg.

DIOKI je njihov Waterloo,a biti će ih još.I zato je jedini način disperzija.Ne radujem se porazu sindikalne središnjice,jer bez sindikata nema
ni volatilnosti ni likvidnosti..Volim kada se zarađuje,jer ja sam 100,01% u dionicama.
Na ZSE postaje sve klizavije,teški padovi,bez šanse da amortiziraš,ali i veliki rast u trenu bez prilike za jeftiniji ulaz.Hanfa počela djelovati.I to je dobro!!!!!
I mogu gotovo pa zatvoriti gledalicu do 13 sati.

Na ZSE teče med i mlijeko!!!!!!

Best “prodaj” je napravio svatko tko je u petak iskoristio pokušaj sindikata,(koji je zaglavio u Diokiju sa malo većim sredstvima), da spasi što se spasit može. Išli su logikom da se “utopljenik i za slamku hvata” pa su u jednom momentu čak uspjeli nagurati cijenu i iznad 7 kuna. Iskreno me zanima koliko su se u konačnici dionica uspjeli sami pri tome riješiti? Vjerujem ne tako veliku količinu. Slijedeći tjedan možda tamo bude još koji manji odbijanac, a potom totalni zabijanac na par lipa. Tko god do sada nije imao osobnog doticaja sa stečajem gaji neku nadu u nadnaravni oporavak svoga ulaganja, koji jedno vrijeme “tinja” sve dok se potpuno ne ugasi.
Mislim da će ovo iskustvo i sindikatu biti dobra pouka za ubudućnost. Na ZSE-u više ne pomaže ni umreženo djelovanje, ni tobož povlaštene informacije jer začas se sve izokrene i na kraju zaključiš da što više znaš u stvari manje znaš. Sindikalisti iz Diokija trenutno “škrguću zubima” i “ližu rane”.
Na ZSE-u trenutno teče “pelin i sirće”!

Best "prodaj" je napravio svatko tko je u petak iskoristio pokušaj sindikata,(koji je zaglavio u Diokiju sa malo većim sredstvima), da spasi što se spasit može.

Pokušat će oni još koji dan održavati ovu cijenu od 5-6 kn kako bi polako iskipali sve dionice, koje će s okončanjem stečaja biti delistirane i u konačnici završiti na 0 kuna…ipak tu ima “sindikalista” sa po 10.000 komada i više koji su plaćali za dionicu po 20 kn ili više pa će idućih par dana pokušati spasiti (unovčiti) što se još može prije kraja koji se sve više približava.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Naravno da ne znači da će turisti i u budućnosti biti best buy, no trenutno sigurno jesu. Imaju jeftine načine zaduživanja (1-2%) i porez im je znatno snižen. Kojem to sektoru je država još toliko pomogla?

@kanabis
turisti su bili best buy kad ih nitko nije htio kupovati za 30 kn po dionici, ali sad nakon rasta od 400-500% više nisu best buy već su na fer cijenama…a i PDV na turizam diže se izgleda sa 10 na 13%, tako da turistički sektor više nije tako atraktivan

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

lidl imaš članak u slobodnoj. Pdv na smještaj pada sa 10% na 8%, a porast će pdv na ostale usluge sa 10% na 13%, no u nazad godinu dana taj pdv je bio visokih 25%. I nisu svi turisti odradili toliki rast, još uvijek ima povoljnih kupnji.

New Report

Close