Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

“Jadna država Mnogi već poodavno, odnosno otkako je izglasan taj zakon o oporezivanju dividendi, smatraju da je nepravedan, a isto tako i neproduktivan na duži rok. Država je stvarno postala jadna kad ovisi od oporezivanja dioničara koji zarade manje od 12 tisuća kuna. Zakon je nepravedan jer mali dioničari zapravo pod prisilom posuđuju novac državi koja će im ga sljedeće godine vratiti bez kamata, ali ne samo to! S obzirom na to da država ne isplaćuje kamatu, a prosječna je godišnja inflacija u Hrvatskoj zadnjih nekoliko godina oko tri posto, država je tim potezom dosad već zaradila, čime je automatski sebi stvorila neku vrstu blagostanja uz pomoć naroda, umjesto da bude obrnuto. To pak znači da su u pravu oni koji tvrde da je država sama sebi svrha.”

@ lopina

Evo sad ćemo pratiti BPBA (R-A i R-B). Ako u kraćem razdoblju poraste, priznat ću ti vještinu. I početi te pratiti svojom lovom, naravno.

BPAB_R-B 3.571.428 FGS Alternative 100%
za 50 mil kn kupljeno po 14 kn
J&T za to plača 52 mil kn tj.14,56 kn po dionici
i ulazi u obvezno preuzimanje
Opasnost:možda J#T kidne u posljednji trenutak kao i kod CEBA pa se scenarij ponovi.Ja se kladim na ulazak J#T jer kupujem uz opasnost da ipak ne dođe do obveznog preuzimanja-ipak kako smo ušli u EU vjerujem u malo više zakonitosti.

Sa HMDN nisam zadovoljan Končar ulazi u večinsko vlasništvo potencijalno sa
75%plus jedna dionica,sa ciljem da nema obveze za preuzimanje prema malim dioničarima.Htio sam
dionice kupljene po 50 prodati barem po 200 kn,a sada ću uhvatiti do
150 kn.Zadovoljan sam i sa 100%,ali 200 ili 300% je puno interesantnije.
S obzirom da skidanjem zicera izazivam pažnju kao vjerovatno najveći Nostradamus
na ovom forumu i to bez sindikalne podrške,a i manipuliranja sa lažnim pumpanjem
bida ili ask,malo ću se smiriti.Manje pisati i isto zarađivati.

Ipak,kako vidim da neki i čitaju ponovit ću.
Moji favoriti:
od brodara TNPL,od građevinara LVCV, i naravno ZIFovi:JAKT,FMPS,BRIN,SLPF,QUNE i
VLBT_ redoslijed nije slućajan
Napomena:QUNE isplaćuje 20 kn po dionici iz temeljnog kapitala i to je gotovo,a i zadužen je pa se ne treba previše izlagati

Kod prvih pet izgubiti ne možete,kod SLPF možete dodatno zaraditi ako dobije spor sa državom
VLBT_ili opa ili tropa-mala imovina kopni,gubitak će biti sve veći BV će padati prema nuli,ako potraje koju godinu ide i u minus,ali ako dobije spor sa državom
ide u nebesa i treba ga tretirati kao rizičnu investiciju.
Predstečajuše,kao što i samo ime pokazuje mogu izgubiti prefiks pred,ako se trže daleko ispod BV mogu biti intersantne.
Važna napomena:Male bančice tretirajte kao prestečajuše jer one to i jesu,kroz
dokapitalizacije i denominacije
-BPBA na 14,nominala je bila 100
-NAVA sa 100 na 30
-KABA sa 100 na 50 pa sada na 10.. Mirko, pazi metak,pucaju iz HS produkta profil 10.Da li će u KABA i mali dioničari moćidokapitalitirati po 10,ali ovih 20 je bezobrazno skupo,kupac ili ne zna računati ili…ma ne zna računati!!!
Dobro pratite male bančice,tu leži velika dobit,ali i opasnost da neku zadesi
sudbina CEBA.

Tko me slijedio mogao je puno zaraditi,a i ja bi zaradio više jer bi kupnja dodatno podigla cijene lopinexa.

Na ZSE teče med i mlijeko u potocima.

extremno mala likvidnost…na početku…nitko ne prodaje…pa što je ovo…[emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

Lopina. Šta nisi kupio CEBU? Danas je ušla u stečaj. Misliš da ćeš se naplatiti iz stečajne mase

Lopina. Šta nisi kupio CEBU? Danas je ušla u stečaj. Misliš da ćeš se naplatiti iz stečajne mase

– gospon Lopina je dionice CEBA kupio na vrijeme.
– ako se ne naplati iz stečajne mase naplatiti će se iz dividende koja je 1.318,68%.
– ta dionica isplaćuje dividendu koja je sigurno jedna od najvećih u svijetu.

– I love this game.
Pozdrav !

Pa CEBA na cijeni kunu sigurno je best buy.Ako se ne varam oni su na skupstini izglasali podjelu dividende,a tu odluku nitko nije osporio.Za mene osobno best buy,ali problem je sto nitko ne zeli prodat. Svi znaju kolika je prava vrijednost ovoga.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Za mene osobno best buy,ali problem je sto nitko ne zeli prodat. Svi znaju kolika je prava vrijednost ovoga.

– skuplja to po malo gospon Lopina.
– evo i danas smo na CEBI imali drhtavih ručica izišla su 2 veća investitora (70kn+18kn).
– a pratim ja kako gospon Lopina po malo izlazi i na BRIN-u i danas je prodao 2 dionice po 12kn.
– strategija je i više nego jasna, samo što on mudro šuti, a radi se o tome kako želi skinuti tu dividendu na CEBI od 1.318,68% pa se ponovno vratiti u BRIN po 1-2kn.

– I love this game.
Pozdrav !

To sam ja danas piknuo.Steta sto nije vise toga uletilo,ali eto ljudi se opametili naucili lekciju i ne prodaju vise zlato pod staro zeljezo.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

ZABA koja nije u modi pa sa nekonsolidiranim BV od 62,xx kn i sa konsolidiranim Bv i od 59 kn,sa konstantnom visokom dobiti zbog trenutne medijske kampanje
protiv svih banaka izuzetno jeftina.

IMPERIJA UZVRAČA UDARAC:Dividenda 1,92 kn po dionici ,iz dobiti 2007.

Čermak dokapitalizira Partner banku
NAVA-povečava jamstveni kapital za 9,x mil kn i ima adekvatnost kapitala preko 17%
KABA -HS Produkt puca sa profilom od 10/nominala 50/sa 10 mil EURA

BPBA_Ćesi kupuju BPBA za 52 mil kn paket od Alternative po cijeni od 14,56 kn
vjerovatno obvezujuća ponuda vjerovatno slijedi

SNBA i bez dokapitalizacije podcijenjena do boli.

Dolazi vrijeme za male banke koje se trže na ispod 0,3 BV.Efekt CEBA će izblijediti.

Na ZSE će teći med i mlijeko!!!!!!

ZABA koja nije u modi pa sa nekonsolidiranim BV od 62,xx kn i sa konsolidiranim Bv i od 59 kn,sa konstantnom visokom dobiti zbog trenutne medijske kampanje
protiv svih banaka izuzetno jeftina.

IMPERIJA UZVRAČA UDARAC:Dividenda 1,92 kn po dionici ,iz dobiti 2007.

Čermak dokapitalizira Partner banku
NAVA-povečava jamstveni kapital za 9,x mil kn i ima adekvatnost kapitala preko 17%
KABA -HS Produkt puca sa profilom od 10/nominala 50/sa 10 mil EURA

BPBA_Ćesi kupuju BPBA za 52 mil kn paket od Alternative po cijeni od 14,56 kn
vjerovatno obvezujuća ponuda vjerovatno slijedi

SNBA i bez dokapitalizacije podcijenjena do boli.

Dolazi vrijeme za male banke koje se trže na ispod 0,3 BV.Efekt CEBA će izblijediti.

Na ZSE će teći med i mlijeko!!!!!!

nećete se najesti kruha na burzi, bolje da ste zadržali posao asistenta na katedri za Matematiku i Financije, pri Ekonomskom fakultetu.

vidim ovaj lopinin post o bankama, posebno malim.
naježio sam se i prošli su me trnci ko kad ti neko priča kako je slomio ruku, nogu i sl. kad zaba u jendom kvartalu sad otpiše ovih nekoliko stotina milijuna koje su samo kroz završene (a završeno je 10% ukupnih) PSN izgubili, koliko će onda bit BV?

vidim ovaj lopinin post o bankama, posebno malim.
naježio sam se i prošli su me trnci ko kad ti neko priča kako je slomio ruku, nogu i sl. kad zaba u jendom kvartalu sad otpiše ovih nekoliko stotina milijuna koje su samo kroz završene (a završeno je 10% ukupnih) PSN izgubili, koliko će onda bit BV?

Većina malih banaka sa ovim dokapitalizacijama i povečanjem jamstvenog kapitala su spremne na dodatne otpise i rezertvacije s obzirom na odluku HNB da se rezervacije moraju povećati.Ali samo administrativno povećanje rezervacija ne mora značiti i trajni gubitak.To se može u kasnijim razdobljima pojaviti i kao izvanredni jednokratni dobitak.
Bitno je da će i nakon tih potencijalnih otpisa jamstvani kapital održi iznad
neophodnih 12% što je minimum.
I zato kupijem te male bančice.Istina tretiram ih kao rizičnu investiciju i ni u jednu neću uložiti više od 5% cjelokupne imovine.Najviše povjerenja imam u SNBA,tu bih možda mogao ući i malo više.
Danas se nekoliko investitora kladilo na ulazak J#T u BPBA.I ja sudjelovao u igri
najbrži prst!!!!!
Normalno da sam razočaran da se investitori ovako odnosi prema ZABA ,a dijeli dionicu od 1,92 kn,6,4% na cijenu od 30..Pa to je ogromno!Očito veliki investitori ne fermaju
ZABA ni jedan posto.Ali oni ionako djeluju sa odgodom,pa bi dionica trebala
reagirati sa rastom u slijedećem razdoblju.
Činjenica je da ako nema sindikalista u dionici,nema ni rasta.
Zaista nam je tržište u teškoj komi.

Na ZSE ipak teče med i mlijeko!!!!!!

New Report

Close