Nadam se da ćete u AMDM vidjeti ono što ja vidim.
Meda će biti kao štp samo ime Medena rivijera kaže,ali biti će i mlijeka a i nekih
drugih delicija.
Čestitke vlasnicima AMDN.ja sam vas nažalost napustija i uletija u HMDN.Samo Bog može biti na dva mjesta istovremeno,a ja ne mogu.Ali da imam vizionarske sposobnosti za predstečajuše zaista imam.
Usta moja hvalite me.Moj grijeh………
Ivana jel ti to opet kupuješ TNPL….[emo_smijesak]
– prodajem, ajmo navali narode (vi budući milijuneri), još malo pa nestalo.
– I love this game.
Pozdrav !
Pa zašto onda ne prodaš sve što imaš…možeš i meni…[emo_smijesak]
evo ivana bdi pada…najbolje je da prodaš to malo siće što ti je ostalo….[emo_smijesak]
Predstečajuše su bile hit zadnja tri mjeseca:
AMDN je sa 20 u jedbnom trenu sa 20 poskočila na 78,sada je 62 …troskok 210 %
HMDN je poskočila sa 50 na 100…dvoskok 100%
HZVG i bez predstečajne preko 100%
HPDG i bez predstečajnme i bez jasnog strateškog okupatora 40%
HPKT i uz dokapitalizaciju po 50 klizi na niže.
VART čeka kredit od ZABE i velik rast,ako ga dobije,a ako ne ???mislim da je to
budući hit i to zicer,pardon,ništa nije zicer
Ipak jedno upozorenje.I CEBA je imala strateškog ulagača pa je završila u bankrotu.Svaka predstečajuša je a to su i INGRA,DLKV,DIOKI i sve gore navedene su
rizične investicije i ni u jednoj ne treba imati više od 20% vašeg rizičnog portfelja,po rizičnoj dionici maks. 4% portfelja. Moj rizični portfelj je cca 30% imovine i ni u jednoj od predstečajuša
nemam više od 6%.Spušija sam na CEBI 48%,spušio sam na KABI 20%,pušim na NAVA
40% istina sa minimalnim ulozima,ali sam to višestruko naplatio kroz
rast turističkih predstečajuša.A bog me napravio nelikvidnim jer bi se bio
nakrca CEBA po 60.
A večina mog kapitala nalazi se u najsigurnijim investicijama :
JAKT,BRIN,FMPS,SLPF,TRFM i od likviduša jedino TNPL.
I najćešće u 13 sati i jedna minuta ako prođem u igri najbrži prst ostajem dekintiran.Ali kada se pojavi pokoja dobra prilika u igri najbrži prst ne uspijem kupiti ili prodati jer me sofisticirani investitori preskaću i najčešće
izgorim.A onda sa tim kapitalom od cca 5000 kn trejdam.Uzadnje vrijeme mi odlično ide. HBRL radi kao urica.
A uskoro će nam u redovno uletiti i BPBA i HMDN i evo ti novih igračaka.
Bez igračaka nema zarade.A u Magmi se bez nekih većih problema skine 10%.
Za buregđije i male investitore nikada povoljnija situacija na tržištu kapitala,naravno,u dionicama za koje većina nikada nije ni čula.
A veliki investitori koji su ovog ljeta akumulirali i kupovali dionice treće
i četvrte lige poštujući pravilo diverzifikacije će u godinu dvije skinuti barem
100%.
Naravno da ljubitelji kolekcionari skupog fondovskog smeća.a to su uglavnom sve dividendne dionice likvidnijih izdanja ne mogu imati velikih zarada jer će rijetki uspjeti značajnije povečati dobit.a kako se neki trže iznad BV jasno je da će u budućem razdoblju prema BV..kao recimo KODT.Kada se pojavi radio Mileva
kao što se pojavlo ovaj komentar za KODT o rastu uvijek postajem sumnjiv.Izgleda mi kao plaćeni članak.Ali vidjet ćemo već krajem listopada poslovanje,koje je iz
kvartala u kvartak sve lošije i lošije.Kažu da je kriza.Ne,KODT posluje na
međunarodnom tržištu koje se oporavlja,a oni posluju lošije.KODT ima krizu socijalističkog sindroma,a možda i ne.Neki menađeri su i pametni,dao bog da KODT bude
najveće pozitivno iznenađenje u poslovanju.
Na ZSE teče med i mlijeko,i u očekivanju bujice srdačno vas pozdravljam.
Optimista po prirodi,uz ovakvu vladu čak mogu postati i pesimista.
Zašto?
1.Prodaju udjele/dionice/na nelikvidnom tržištu.Žele prodati što jeftinije?
2.Uveli su porez na dividende da potaknu društva da ih ne isplaćuju
3.Oslobađaju plaćanja poreza za društva koja posluju pozitivno,pa neki povečavaju temeljni
kapital kao RIVP,ili štampaju nove dionice kao HBRL pa na taj način se dodatno
isisava i posljednja kešovina.
3.Kroz predstečajne,dokapitalizacije strateških okupatora i uzurpatora se preuzimaju firme bez obvezujućih ponuda/HTPK,DLKV,AMDN i sl/.Kešovine sve manje
što u konačnici može dovesti do potpunog urušavanja tržišta .
4.delisting
FRNK_dobra firma,katastrofalna dionica gdje je većinski opljačkao male dioničare se delistira.Neka,bolje da nas takvi napuste!
Konzum sa delistiranjem i ciljanim sqizautom plaši male dioničare s ciljem da se
dočepa sve većeg paketa.
Obvezujuće ponude tipa VIRO,RIVP,MAIS ne prolaze,svi očekuju da će dobiti više
5.Većina firmi ne koristi mogućnost otkupa vlastitih dionica pa makar za to i ima sredstava
6.Gladna država isisava lovu od mirovinaca da pokriju potenkinova sela tipa
PTKM,sutra će kupiti i udio u cestama,jedini likvidni potencijal rezerviran za državu i državna poduzeća.
7.U predstečajnim nagodbama najčešće i najviše puši država.U HMDN puši zateznu
kamatu i 35% glavnice.U AMDN držav naplaćuje i zateznu kamatu i glavnicu u nekretninama.Kao pravi lihvar.Neka im bude,nama ostaje preko 200 kn BV i nezaduženo poduzeće koje ima napokon šansu da počme dobro poslovati.
8.Glavne žrtve predstečajnih nagodbi su dosadašnji vlasnici,ali i u tome bi trebalo imati mjere,iako su dosadašnji vlasnici i glavni krivci za loše stanje
u poduzećima.
9.CEBA prva legla od malih banaka.
Koja je slijedeća na redu?
Ako netko ima dodatnih crnih točaka može nastaviti.
Ali ovakvo crno viđenje,možda i objektivno u sebi sadrži i neke lijepe momente.
Dionice su nisko,uvijek mogu niže,ali mogu i puno više.I što budu niže to će biti veći rast kada poluprazna čaša u očima pesimista postane postane polupuna.
A s obzirom na depresiju kod većine investitora mislim da smo blizu dna.Ali
sam bi ga vrag znao gdje je dno.
Kako mi u ovoj depresiji dobro ide,postavlja se pitanje?Koliko ću zarađivati
kada i purani počnu letjeti?Puno,puno više!!!!!
@ lopina
Raspisao si se. Iz toga se vidi dobro raspoloženje. Valjda si onda zaista nešto i zaradio. Čini se da radiš s premalom lovom, tako da postotni efekti ne mogu biti financijski značajni. Ali malo pomalo.
U attachu kako pobjeđujem tržište u 2013. godini, u stvari ne tržište nego naš jadni zse index crobex. Ljubičasti kvadrati prvi rast, 1.-3. mjesec, portfelj je rastao brže od crobexa, mreža je 5% prema 100 bodova što je u grubo kod ovi vrijednosti crobexa isto oko 5%, pa bi pri jednakom postotnom rastu dužina koja spaja točke bila pod kutem 45°. Još važnije u padu porfelj se držao bolje pa je iduće dno (plava oznaka) za crobex niže, za portfelj više, nego li prvo dno. S malim rastom crobexa 6.-7. mjesec plus je nadmašio prethodni vrh zarade i rast plusa u portfelju je strmiji nego li prvi. Konačno, nedavno dno portfelja (ružičasti donji trokut) bilo je na +15%, nakon toga crobex pada, a portfelj raste do novog plus vrha. U portfelju plus čine i reinvestirane dividende, kod crobexa mi se to nije izračunavalo, pa priznajem prikaz ide na štetu crobexa.
Njuh mi je sve oštriji.I BPBA izgleda ide 100% na zadnju cijenu.Ma ne manje od
80%,a možda bude i 150%.
A vjeruijte mi da kao mali buregđija nisam kupio novinara da baci patku o preuzimanju BPBA od Čeha/nesuđeni vlasnici CEBE-posustali dokapitalizant stao
pred cilj/,kao što je vjrovatno plaćen članak od KODT.Pa gdje baš sada pred
izvješće.Pa nije valjda toliko loše????
U BPBA i u mom portfelju revolucija se nastavlja.Ovo nije normalno.
Lopinex luduje,ali samo u dijelu rizičnog portfelja.
Ako rizični dio portfelja luduje to ti govori puno o tvom portfelju. Varijacija oko prosjeka koja nije objašnjena fundamentima je samo white noise (šum) i tu nema objašnjenja koji opravdava ali niti koji negira takav rast.
Jedino što je bitno da to nije trend(trend je dugoročniji prosjek kretanja) nego samo oscilacije na temelju šapata, bez neke razlike. Ako ti se poslovanje ne poboljšava dok raste cijena, to je onda ili šum ili šapat ali teško nešto značajno.
Variranje ili ti visoki beta faktor je dobar za day tradere, samo su oni obično dovoljno neobrazovani da bi to značajnije iskoristili.
@ lopina
Evo sad ćemo pratiti BPBA (R-A i R-B). Ako u kraćem razdoblju poraste, priznat ću ti vještinu. I početi te pratiti svojom lovom, naravno.
Za državu nastupa best buy kada bilo tko od sudionika TK isplati dividendu. Smislili su originalnu ideju kako opljačkati i zaštićene dividendne iznose ispod 12 tisuća kuna. Pa stvarno, u kakvoj državi mi to živimo?
http://liderpress.hr/blogovi/pravda-za-sve/u-poreznoj-sute-koliko-su-gradanima-oteli-novca-od-dividendi/