Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…ali sa 1 mil kn,ne kupujući skupo fondovskosmeće tipa ERNT,HT,ADPL,LEDO itd…

Temeljem čega, kojeg podatka, parametra ili čega već, procjenjujete ADPL kao skupo fondovsko smeće?
[/quote]

Ta skupa “fondovska smeća” poput HT, ERNT…mogu opstati i mnogo godina nakon propasti većina dionica koje vi reklamirate zbog djelatnosti koju obnašaju.
Što vi predlažete gdje bi trebali fondovi ulagati uzevši u obzir da oni ne ulagaju samo za vrijeme svojih života, već i za života generacija koje dolaze.
Da sad ne govorimo o tržišnim kapitalizacijama koje se trebaju zadovoljiti prilikom ulaganja u dionice od strane fondova.
MGMA, INGR, IGH.. sve je to prošlost. Prigrlite budućnost.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Djubre
Oni ne ulagaju.
Šta ti to znači? Prevedi nam!

Temeljem čega, kojeg podatka, parametra ili čega već, procjenjujete ADPL kao skupo fondovsko smeće?
[/quote]

Ta skupa "fondovska smeća" poput HT, ERNT…mogu opstati i mnogo godina nakon propasti većina dionica koje vi reklamirate zbog djelatnosti koju obnašaju.
Što vi predlažete gdje bi trebali fondovi ulagati uzevši u obzir da oni ne ulagaju samo za vrijeme svojih života, već i za života generacija koje dolaze.
Da sad ne govorimo o tržišnim kapitalizacijama koje se trebaju zadovoljiti prilikom ulaganja u dionice od strane fondova.

[/quote]

Jedino si fulao za IGH. Ostalo si uglavnom pogodio.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Ovdje se vidi koje dionice su sad već vrlo best buy

http://www.jutarnji.hr/-plavi-vulkan&ndash%3Bna-kajzerici-stajat-ce-122-milijuna-eura/1127528/

http://www.jutarnji.hr/veliki-planovi-u-rijeci-gradnja-novog-stadiona-krece-u-svibnju-2014&mdash%3Bkeku-dozivotni-ugovor/1128196/

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

[/quote]

Ta skupa "fondovska smeća" poput HT, ERNT…mogu opstati i mnogo godina nakon propasti većina dionica koje vi reklamirate zbog djelatnosti koju obnašaju.

[/quote]

Jedino si fulao za IGH. Ostalo si uglavnom pogodio.
[/quote]
Jedino je tu i pogodio, jer tu slijedi dodatno klizanje cijene na oko pola sadašnje TK.

Zasad je best buy i dalje ATPL, nedvojbeno.

Za mene VART i DIOKI.

Prodala si ATPL u trenutku kad je tek ozbiljnije bio krenuo u rast. Full promašaj. A sve bi nas htjela uvjeriti kako zarađuješ na burzi. Jalov pokušaj.

– imala sam 2 građevinca – prodano.
– ATPL – prodano, nešto sitno sam i ostavila.
– TNPL – većina prodana.
– još sam neke dionice prodavala, na svemu tome sam zaradila, negdje više negdje manje.

– trenutno su te dionice za mene previše rizične investicije i zašto ne bi kapitalizirala 10-20% dobiti.
– u sljedećim postovima ću vam napisati koje dionice su dugoročno o.k. i gdje je rizik minimalan.

– I love this game.
Pozdrav !

JDOS.

– ex.div. 6/11 .
– isplata div. 10/12 .
– div. 256kn ili 8.39% .
– p/e 3.88 (za usporedbu CROS p/e 32.68), ista im je djelatnost ali je JDOS 10 puta jeftiniji od CROS.
– JDOS, stvarno jeftina i dividendna dionica.

– ali nema tu neke likvidnosti, trgovanje u 13:00 .
– u par dana je počišćena prodaja na 3.000kn.
– trejderi su se odmah postavili na 3.250kn.
– na prodaji je jako malo dionica.
– sada se i prodaja lagano spušta ka 3.000kn, 3 dana tu nema nikakve trgovine zbog trgovanja u 13:00, bilo je tu kupnje po 3.000kn ali kako nema prodaje na tim cijenama kupci su se prebacili na neke druge dionice.

– čekajte ju na 3.000kn, to je sigurno dobra kupnja.
– ali to je dionica za ne više od 1-2% portfelja zbog velike nelikvidnosti.
– tu nije neki rizik ako kupite 1-3 dionice.

– I love this game.
Pozdrav !

ADPL.

– za ovu dionicu se nema puno toga za pisati, sve se zna.
– ja sam ju očekivala na 100kn zbog pada dobiti od 50%, ali ništa od toga.
– sada imamo inf. iz same firme o 100% uposlenosti u sljedećih 5 god.
– to joj je malo podiglo cijenu ali zbog 2 MM će na ovim cijenama stajati do narednog izvješća, svaki malo bolji rezultat će dizati cijenu dionice.
– za razliku od JDOS u ovu dionicu se može ući s većom lovom, na kupnji su stalno 2 MM te i veće prodaje bitno ne ruše cijenu dionice i uvjek imate kupca za dionice.
– firma je čisto izvozna te joj pogoduje rast eura odnosno pad kune.

– dionica je dividendna, i svakako dugoročno o.k. investicija.
– p/e joj je nešto veći 13.69 (ali to i nije nešto puno jer je div. prinos na ovoj cijeni preko 6% što je stvarno o.k.)

– I love this game.
Pozdrav !

KODT.

– to je svakako najbolja firma u grupi Končar.
– šteta što nemaju MM kao ADPL.

– i ova firma je kao i ADPL pretežno izvozna te i njima pogoduje rast eura i pad kune.
– trenutno su vam najrizičnije firme koje posluju samo na HR tržištu.

– KODT, p/e 7.87 (stvarno jeftino), i na tu cijenu div. 5.21% što je o.k., kada bi politika isplate div. bila kao kod HT-a tada bi taj div. prinos bio 12-13%.

– a sada da vam tu ne pišem bajke imate na temi KODT jako dobro napisanu analizu (Erste Group Research – Company Report).
– imate što za čitati jer je napisana na 25 str.
– šteta što je napisana na eng. jeziku pa je većina neće razumjeti.
– ali imate dosta slikica (grafovi).
– a možete sve to i prevesti (gogle trans.).

– ukratko u 3 crtice.
– uspoređuju ju s firmama te grupe, p/e daleko najpovoljniji a div. najveća.
– imate predviđanja tog posla u budućnosti.
– ma sve živo su napisali samo to trebate i pročitati.

– I love this game.
Pozdrav !

Prodala si ATPL u trenutku kad je tek ozbiljnije bio krenuo u rast. Full promašaj. A sve bi nas htjela uvjeriti kako zarađuješ na burzi. Jalov pokušaj.

– imala sam 2 građevinca – prodano.
– ATPL – prodano, nešto sitno sam i ostavila.
– TNPL – većina prodana.
– još sam neke dionice prodavala, na svemu tome sam zaradila, negdje više negdje manje.

– trenutno su te dionice za mene previše rizične investicije i zašto ne bi kapitalizirala 10-20% dobiti.
– u sljedećim postovima ću vam napisati koje dionice su dugoročno o.k. i gdje je rizik minimalan.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Ivana , vezano za brodare:
kažeš da su za tebe ove investicije previše rizične . , e,sad ,činjenica je da su cape-ovi narasli cca 1000 % u kratkom vremenu, pnmx-i cca 300% , svi sa daljnjom tendencijom rasta. molim te objasni svima nama amaterima zašto su to baš sada rizične investicije.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close