Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@EXPOSURE
Mala greška, nisi kvalitetno izračunao odbijenac30-40% , vrijednost jakog pada.

Onako cisto iz radoznalosti..Koja se matematicka disciplina bavi "izracunavanjem odbijenaca pada" i ako mozete ukratko ovdje dati aproksimaciju formule koja se za takav proračun koristi?

Unaprijed hvala !
[/quote]

osobne procjene ,netko ima dara netko ne.

Aha oprostite, obicno kada netko kaze “izracunati” moja prva asocijacija je ona bezvezna stvar zvana matematika…Podrucje Vidovitog Milana je prekomplicirano za mene i klonim ga se..

Hvala na odgovoru.

...

Aha oprostite, obicno kada netko kaze "izracunati" moja prva asocijacija je ona bezvezna stvar zvana matematika…Podrucje Vidovitog Milana je prekomplicirano za mene i klonim ga se..

Hvala na odgovoru.
[/quote]

Ništa gospodine ,i drugi put,samo pitajte, bile dvije negativne blokade,pad od 26% ,normalno da se malo vrati nazad nekoliko kuna

A ipak nekako izgleda da je zadnjih dana definitivno ATPL best buy. I prometa i porasta cijene.

ATPL je BIO best buy…za dan-dva vozarine počinju s padom i onda će ATPL biti BES SELL!

A čini se da se i na Varteksu počelo nešto pozitivno događati. Sad samo treba pogoditi kada prodati.

Na varteksu se to dalo primjetiti već nekoliko dana prošlog tjedna ,a sada kad je objavljeno službeno na ZSE- što drugo nego pozitivinar razvoj.

U idućih nekoliko dana VARTEKS-DIOKI, bez nagovora na kupnju ili prodaju , samo poznata uzrečica – med i mlijeko u većim količinama-kako kaže lopina.
[/quote]

Jedan mali dodatak OPTE-nakon ovog teksta o ulazu banaka u telekomunikacije

Ulazak banaka u telekome ubrzat će snižavanje HT-ovih veleprodajnih cijena

A ipak nekako izgleda da je zadnjih dana definitivno ATPL best buy. I prometa i porasta cijene.

ATPL je BIO best buy…za dan-dva vozarine počinju s padom i onda će ATPL biti BES SELL!
[/quote]

Informanka.

– prodala sam ATPL, jednostavno netko skinuo moje naloge na nekim meni povoljnim cijenama.
– na ovoj dionici stvarno nema potrebe za drukati gore-dolje.

– prodavala sam i TNPL, ali nije išlo po nekim za mene povoljnim cijenama.
– na toj dionici mi je danas najzanimljiviji bio moj prijatelj Splićo, cijeli dan je bio prvi na prodaji s 5 dionica nalog je mijenjao svake 2-3 min. i na kraju nije prodao ništa (čudi me zašto prodaje sve dionice TNPL mogao je barem 1-2 zadržati ako cijena poraste).

– JDOS, plan mi je bio dokup još 2-3 dionice ali na žalost nema više po 3.000kn, za 10-15 dana polako ću tu kratiti poziciju.

– KODT, zadnja dva dana stvarno dobar promet na toj dionici, netko ima puno toga te ruši cijenu i prodaje se relativno dosta povoljno.
– ako nastavite sa takvom kupnjom nećete ju moći kupiti na još povoljnijim cijenama.
– tako sam i ja danas krenula za stadom i postavila se na kupnju KODT onu jeftiniju kupujem 2 dionice po 1.005kn samo me tu na toj cijeni lipari barem 10 lipara, onu skuplju kupujem 3 dionice po 1.080kn.
– obično ovu dionicu kupim kada nešto dobijem na kladionici ali me ta kladionica zadnjih mjesec dana jednostavno ne ide pa ju skoro i ne igram, evo večeras sam investirala u kladionicu 300kn, ako to prođe imati ću novaca za kupiti još jednu dionicu KODT.

– I love this game.
Pozdrav !

Euro.

– ovo ljeto sam eure kupovala dosta povoljno i po 7.40 .
– skupilo mi se nešto kuna, kupila bih još pa kalkuliram s kupnjom čekam neki pad a euro samo raste i raste, jučer 7.58 danas 7.60 .
– je li netko u ovoj državi razmišlja o tome kako će euro dužnici vratiti duge svoje, u ovoj priči na žalost ne pali “kako i mi opraštamo dužnicima svojim”.

– što mislite u kom smjeru će euro, stalno pratim taj euro ali ovih zadnjih mjesc dana tu nešto debelo ne štima.
– zašto spava HNB ???
– što mi savjetujete da kupim odmah ili malo pričekam ???

– I love this game.
Pozdrav !

moj best buy je bio kad sam kupio prije par tjedana kartu za faro, portugal gdje sam dosao sinoc. zamjenio sam onaj ocaj od kise jucer za dvadeset i nesto stupnjeva suncano s par oblaka, evo i nos mi pocrvenio. more isto dvadeset i par stupnjeva, crno vino normalno ispod dvadeset stupnjeva, ali ne puno. dosao s vecere, nisam par dana gledao burzu, pa da bacim pogled prije prognoze i na spavanje, volim jutra na lijepim mjestima.

ATPL i dalje best buy. Milina jedna. Malo svjetla u mraku.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

A vidi vam belja, prilika za natrpat se, ja sam unutra s ponešto višim prosjekom, pa mi sitni dokup ne znači puno, ali za prvi ulaz milina. A vidim da se i na adpl koridor otvara, višetračni autoput[emo_palacg].

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

HZVG pobjednik dana,u dva dana 80%,ali sa malim prometima.
Da li je to skupo.Sam bog će znati.Toda ulazi skupa sa TUI i Karizma hotel,a oni
rade najskuplje destinacije.Svaki krevet oko 25.000 EUR.Vjerovatna investicija
oko 50 mil EUR ali naravno kroz dokapitalizaciju.Nominala je 370 kn,Bv je negativan ali poslije PSN ulazi u plus.Toda dokapitalitira ,ako bude i po 370
..novih 1 mil dionica,ako i država dokapitalitira svoja potraživanja eto ti
d.d.sa aktivom od preko 500 mil kn temeljnog kapitala.Državi 25%,Malim dioničarima
manje i Todi preko 2/3 ukupnog broja dionica.Da li je i pored ovog rasta best bay.
Proučite dobro jer sa Todom treba biti oprezan jer država i Toda mogu malim dioničarima smanjiti udio ako cijena dokapitalizacije bude možda 100 ili ne daj bože 10 kn.
Vrijednost dionice će odrediti cijena dokapitalizacije kratkoročno,a dugoročno
poslovanje vidljivo tek za dvie godine.
Naravno ako sve prođe.

HBRL

Ali imamo i jačeg skakača. HBRL
Danas je na ZSE dana obavijest o uvrštenju 672.070 novih dionica.
Tko prati zna da je to stara vijest.Radi se o isplati dividende iz dobiti 2012.
u dionicama.Kao nekada ATPL.Razlog je da se izbjegne plačanje poreza na dobit.
Keš ostaje u d.d.,a ako vlasnici žele spiskati dividendu kao što rade Ivana Drevil trebaju prodati te dionice.Kako gotovo 92,5% dionica kontrolira Sunce koncern 89,58 tj.Jako Andabaka i AUDIO cca 2,81% dakle na tržište se pojavljuje
cca 7,5% dionica kao povećani free float od cca 50.000 kom.
Ukupno 250 tis kn kada bi svi htjeli prodati.
I danas smo trgovali po prosječnoj cijeni od 4,98 kn što u odnosu na startnu
splitanu cijenu od 2,29 ćini lijepi rast od 117% u dva dana.To je apsolutni lider,ali dionica je doživjela stravičan pad bez razloga jer su neki prodavali
jer su smatrtali da je dionica splitana na Glavnoj skupštini u travnju.Nije nego
tek od utorka 17.09.2013.

I koliko je tih 5 kn po dionici.
P/E=6,5 P/BV=o,36
P/E X P/BV=6,5 x 0,36 ili 2,37
Dakle,i dalje velika podcijenjenost.U odnosu na LRH i HCVT podcijenjenost veća od 100%.I dalje jako dobra kupnja.
A dividenda istina u dionicama bi trebala biti i dogodine jer Sunce koncern tj.
JAKO Andabaka će vjerovatno i dogodine napraviti istu stvar jer se na taj način
izbjegava plačanje 20% poreza na dobit,a ne plača se ni porez na dividendu.Pametan menađer!I zato je potreban oprez.

Ma ZSE teče med i mlijeko.

Lopina promašio si cijeli fudbal sa hbrl

New Report

Close