– Dalekovod danas -26.47% ,
– a koliki će pad biti sutra ???
– na žalost tako završe investitori koji prate investicije i drukanja mojih prijatelja gospon Lopine i Spliće.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Splićo-pod kojim nickom je trenutno??
Splićo-pod kojim nickom je trenutno??
– to vam piše u vašem prethodnom postu te ne trebate kliknuti na tekst za prikaz cijelog citata.
– I love this game.
Pozdrav !
@ivana7
Zahvaljujem.
Al da je danas palo ,to stoji,ali nakon nekog vremena bi to trebalo ponovno gore na valu.
No -držimo se varteksa i dioki ,ovih dana ,,,,10 do 20% rasta.
Best buy.
– u zadnje vrijeme sve pogođeno, ma godinama pogađam bez greške.
– evo o čemu sam zadnje vrijeme pisala na ovoj temi.
– građevinci, nisu best buy, to je bila špekulacija, prodala i zaradila nešto sitno.
– brodari, napisala sam vam kako ću o njima pisati tek kada budu na dnu, dno sam pogodila, zarada je ostvarena ali nije realizirana, kad to malo naraste prodajem, barem 50%.
– brodari, daleko je to od nekog velikog rasta, možda za godinu-dvije, treba ih pratiti.
– JDOS, to bi trebalo odraditi neki rast veličine dividende,(min.).
– dugoročno bi to trebala biti best buy dionica.
– ali veći dio toga ću svakako prodati.
– ADPL i KODT, to su dvije rijetke firme kod nas koje su usmjerene ka izvozu, u obje raste proizvodnja, šire se, imaju popunjene kapacitete, fundamentalno su jeftine, a dijele i pristojnu dividendu.
– ADPL je zgodan jer ima 2 MM (Market Maker), bez problema se proda ili kupi više toga bez rušenja cijene.
– trenutno je i KODT nabavio 1 MM (Market Maker) koji se postavio na prodaju, ali upravo to ruši cijenu dionice.
– morala bi i KODT imati isto kao i ADPL 2 MM jedan koji prodaje i drugi koji kupuje, stvarno mi nije jasno zašto su postavili tog MM samo na prodaji,
– bez obzira na trenutne cijene ADPL i KODT su dugoročno Best buy. ADPL će biti bez nekih bitnih cjenovnih pomaka, a na KODT očekujem i dalje pad dok ne dođe MM koji će kupovati (kratkoročna prognoza).
– I love this game.
Pozdrav !
– na žalost tako završe investitori koji prate investicije i drukanja mojih prijatelja gospon Lopine i Spliće.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Tko je poslušao u DLKV ne smije imati više od 3-5% portfelja.To je bila rizična investicija.Sa današnjom odlukom o suspenziranju predstečajne nagodbe
riječ predstečajna možda izgubi prefiks i postane stečajna.
Dakle,kladionica je otvorena.
Ako kupim
predstečajni DLKV po cijeni od 25 kn imam priliku nešto zaraditi,recimo 40%
ako odleti na 35.Ali izglednije je da će potonuti niže pa bi bilo mudrije kupiti po 20.I recimo da kupim na 20 i DLKV izgubi prefiks.I ode u stečaj.
Stečajna imovina je ispod nule,strmopižđenje kao u Ivaninoj CEBAi neminovnost.
Neće se baš izgubiti 99,ali i može ako se bude strpljiv investitor kao Ivana
u CEBA.
Nadam se da Ivana neće zamjeriti što joj diram otvorenu ranu,ali to nije lako
istrpiti.
I zato sam spreman na njezinu osvetu.Recimo da zakuca BRIN na 10.JAKT na ispod
10,HMDN na 40,SNBA na 40,FMPS na 10,TRFM na 50.To su moje glavne uzdanice u posebnom režimu.
VART je prošlost,dajem prednost TNPL.Jedina likvidna pozicija.Vjerovatno greška.Bojim se da se TNPL ne napuca bez mene.Tu polako sindikat ulazi,a ja imam dovoljno iskustva da razumijem sindikalnu politiku u ovoj močvari!
Na ZSE teče med i mlijeko,naravno onome tko me slijedi.
Keš pozicija nedostatna za obranu od bjesne Ivane sedme!
No -držimo se varteksa i dioki ,ovih dana ,,,,10 do 20% rasta.
– nemam ništa protiv vas, za ovu burzu i tržište kapitala stvarno bi bilo super kada bi te tu skinuli ne 10-20% ono minimum 200-300% rasta.
– ali zbog mog stila pisanja na ovoj temi moram napomenuti kako su te obje investicije i više nego rizične.
– ako ih već kupujete nikako tu ne investirajte preko 1-2% portfelja.
– kod pada cijene od 10% režite i bježite.
– I love this game.
Pozdrav !
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Koleginice Ivana, uistinu očito ili volite provocirati ili vam je život dosadan ili se pravite ludi.
Moj post DLKV best buy je bio 20.08. a ako provjerite taj dan burzovna cijena je bila 25-26kn. Cijena je nakon toga otišla na 38kn i to predstavlja rast od preko 50%. I pisao sam da sam i prodao, doduše malo rano na 32-33kn.
Burza nije držanje dionica zauvijek, već kupnja i prodaja kad treba.
Koliko vidim vi spominjete 1% na ADPL, u odnosu na ovih 50% na DLKV to je presmiješno. Ne kažem da treba ulupati sto tisućica u DLKV, al moglo se sa 10-20k fino zaraditi.
Nadalje pisao sam da je TNPL BEST BUY, cijena je bila 285kn,a sad smo na
304kn. Dakle opet plus, al bit će i veći.
Što se tiče KODT u kojem je golema lova kolegice Ivane zarobljena,
nisam ja kriv što je KODT vezan za cijelu grupaciju gdje već muku muče sa isplatama plaća. Nije čudo da postoji samo MM na prodaji.
U KODT nema ni mlijeka ni meda niti će biti dugoročno.
Što se tiče pitanja kolege Lopine, imam isto pitanje:
Koliko dionica CEBA banke imate i koliko ste novca pogubili.
Jer pisali ste višestruko o kupnji ovih dionica.
A gubitak vam je preko 99%.
Knjigu u ruke koleginice, bolje nego metla!
– nemam ništa protiv vas, za ovu burzu i tržište kapitala stvarno bi bilo super kada bi te tu skinuli ne 10-20% ono minimum 200-300% rasta.
– ali zbog mog stila pisanja na ovoj temi moram napomenuti kako su te obje investicije i više nego rizične.
– ako ih već kupujete nikako tu ne investirajte preko 1-2% portfelja.
– kod pada cijene od 10% režite i bježite.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Zahvaljujem na dobrim željama.
Je, je DLKV best buy. Jučer sam kupio na dnu na 24,01 kunu. Danas sam na otvaranju panično prodao jer je izgledalo kao da će se istresanje nastaviti, te ipak zaradio neto 9 kuna i neku lipu. Nije čak niti za burek. Kasnije je dionica narasla na skoro 28 kuna. Dakle, zaletio sam se. Događa se.
Na kraju ipak mislim da je ovo jučer bila best buy dionica. Samo je trebalo i još uvijek treba malo više strpljenja sa čekanjem. U stečaj ne vjerujem. Samo možda u ponovni postupak ukoliko Viši Trgovački ne otkloni tu potrebu.
@EXPOSURE
Mala greška, nisi kvalitetno izračunao odbijenac30-40% , vrijednost jakog pada.
@EXPOSURE
Mala greška, nisi kvalitetno izračunao odbijenac30-40% , vrijednost jakog pada.
Onako cisto iz radoznalosti..Koja se matematicka disciplina bavi “izracunavanjem odbijenaca pada” i ako mozete ukratko ovdje dati aproksimaciju formule koja se za takav proračun koristi?
Unaprijed hvala !
A ipak nekako izgleda da je zadnjih dana definitivno ATPL best buy. I prometa i porasta cijene.