Oglas.
– ozbiljnim kupcima prodajem dionice KODT.
– dionice su u vlasništvu 1/1, i u dobrom su stanju (ne spadaju u one stečajne, predstečajne).
– dionice imaju veliku nominalnu vrijednost a ja vam ih prodajem u pola cijene.
– količina je ograničena.
– te dionice vam donose godišnju kamatu koja je sigurno veća od najveće kamate koje vam daju banke (preko 5%), ali vam tu država ne osigurava novce do 100.000 eura nego vas još gospon Linić odere s 12% harača na dividendu, a na to vam još općinski uhljebi dignu 10-20% tvz. “prirez”.
– dionice se mogu pogledati ili kupiti svaki radni dan kod bilo kojeg brokera od 10-16 sati (pon. – pet.).
– naknadne reklamacije ne uvažavam, niti ne odgovaram za vaše eventualne dobitke ili gubitke.
– I love this game.
Pozdrav !
Danas ne.Izgorio u igri najbrži prst u HMDN.Uskoro novi prijedlog predstečajne
bi HMDN trebao lansirati prema 100.
Naravno da uvijek može i ispod 50.
Kako sam letimično preletio postove, na trenutak mi se učinilo kako je 'TMPL' vaš neki novi zicer[emo_palacg][emo_smijesak].
– TMPL vam nije zicer niti je to oznaka za dionicu.
– to vam je novi naziv odnosno skraćenica za (Tim Muljatora Puši Lovu).
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Zicer ne postoji.Ali kada vozarine rastu,a P/NAV je vjerovatno na 0,15 tada možda i postoji.Naravno da fundamentalni zicer ne znači i siguran rast dionica.Ovdje je trenutno u igri sindikalna akumulacija,a to znači nagli rast
kada drugi ispadne iz prvih deset.A to se može očekivati svaki dan!!!!
U TNPL teče med i mlijeko.
Auspoređivati KODT sa TNPL koji je još uvijek največi brodar u Hrvata,jači od
ATPL,je neozbiljno.Jer ne treba zanemariti ni činjenicu da je TNPL sa nominalom od 400 kn sa NAV od preko 1.600 i pored svih gubitaka zadnjih godina zaradio
više od trostruke početne vrijednosti.Naravno da je to i puno više jer TNpL
je svojevremeno otplatila dug prema AUDIO od preko 300 kn po dionici i na taj
način kroz ESOP program i Zadrani postali vlasnici TNPL.Ne treba zaboraviti ni
učestale isplate dividene od 55 kn po dionici u doba debelih krava.
Zadnjih godina većinski vlasnik kao udruga je dekintiran pa bi u slućaju
boljih vozarina dividenda trebala biti izdašnija,kako bi nastavili sa svojim programima u korist bivših zaposlenika.
Naravno da je to samo potencijal,ali bez potencijalne energije nema ni struje.
Dosadašnje uprave nisu koristile potencijal i tržište kapitala.Što nosi slijedeće razdoblje..pojma nemam.
Da li će se iskoristiti potencijal..pojma nemam.
ATPL,je neozbiljno.
gospon Lopina.
– ne znam zašto, ali uvjek uspoređujete tu svoju “garbage collection” sa jednom od najboljih dionica na tržištu.
– to je jednostavno neusporedivo jer dodirnih točaka vam tu nema.
– I love this game.
Pozdrav !
ATPL,je neozbiljno.Jer ne treba zanemariti ni činjenicu da je TNPL sa nominalom od 400 kn sa NAV od preko 1.600 i pored svih gubitaka zadnjih godina zaradio
Postoje barem dva velika rizika za TNPL u bliskoj buducnosti
1) Amerikanci uvoze sve manje nafte
2) Japanci ce restartirati niklearne reaktore do kraja godine
To ce sve znacajno smanjiti potraznju za tankerskim prijevozom
Postoje razlozi svog kojih je cijena ispod NAV-a.
… pa bi u slučaju boljih vozarina dividenda trebala biti izdašnija,kako bi nastavili sa svojim programima u korist bivših zaposlenika.
– ma koje dividende, koga briga za bivše zaposlenike, o čemu vi sanjate gospon Lopina ???
– ako prežive biti će dobro.
– tu su vam obveze veće od prihoda, treba platiti kredite, plaće… a vozarine trenutno to ne pokrivaju.
– sve vam piše i izvješću, pogledajte malo FA, tu vam je dug/kapital 148.44%, to sada uspredite s kapitalom i rezervama te njihovim prihodom.
– znam, ipak su to malo teže računice za investitore s osnovnoškolskim obrazovanjem.
– o.k. fond menageri imaju doktorate i neki u vladi ih imaju pa opet nemaju pojma o onom nojosnovnijem, a možda su kupili diplomu ???
– i ja imam dionice TNPL, čista špekuacija, može gore ali i dolje, ako ode gore prodam ih Splići.
– I love this game.
Pozdrav !
ADPL.
ADPL.
– danas sam uspjela biti najbrži prst kod otvaranja i skoro sve te dionice sam pokupila.
– ni minut kasnije već sam 1% u plusu, narasla je dionica za cca 2kn.
– i onda iskrcaj.
– plaćeni oglas, malo reklame, zahebalo to i mene.
– ali nema veze ADPL je o.k. dionica, ta dionica je stalno u mom portfelju, za neki veći dokup sam mislila na 100-110kn ipak im je dobit pala cca 50%, ali ništa od tog pada.
– sada ju je najbolje kod svakog pada po malo dokupljivati jer je dugoročno to i više nego dobra dionica, za trejdanje nije (osim ako ne investirate u plaćeni oglas).
– dobra je, jer ju možete unovčiti kad god poželite bez većeg pada cijene zbog 2 MM.
– I love this game.
Pozdrav !
Postoje barem dva velika rizika za TNPL u bliskoj buducnosti
1) Amerikanci uvoze sve manje nafte
2) Japanci ce restartirati niklearne reaktore do kraja godine
To ce sve znacajno smanjiti potraznju za tankerskim prijevozom
Postoje razlozi svog kojih je cijena ispod NAV-a.
[/quote]
ajde nisam odavna pa da napisem koju…
1. to sta ameri uvoze manje ili vise nafte nema nikakve veze sa TP… naime oil trade na toj ruti za ameriku voze VLCC & ULCC, a ne Suezmax. Aframax & Panamax koje u svojoj floti ima TP… a da i ne pricamo o tome sta drugu polovicu flote cine bulk carriers ili brodovi za rasuti teret…
2. vidi pod 1. a Japi NECE restartat svoje zaustavljene nuklearne centrale… nakon Fukushime sve centrale koje su radene po starim sizmickim standardima se gase… svoje energetske potrebe ce do daljnjeg rjesavati njihovim tvz. lifeline ili LNG Routs… zbog toga su navozi svi skverova sta grade LNG brodove (pa cak i kineski***) zauzeti u sljedece 3 godine…
tako u svemu tome TP po ta 2 pitanja moze mirno plovit
@Lopina
Ispravak…Nominalna nije 400 nego 600 kn…iako to ništa ne znači..samo radi vjerodostojnosti podatka..[emo_smijesak]
ADPL.
– danas sam uspjela biti najbrži prst kod otvaranja i skoro sve te dionice sam pokupila.
– ni minut kasnije već sam 1% u plusu, narasla je dionica za cca 2kn.
– i onda iskrcaj.
– plaćeni oglas, malo reklame, zahebalo to i mene.
– ali nema veze ADPL je o.k. dionica, ta dionica je stalno u mom portfelju, za neki veći dokup sam mislila na 100-110kn ipak im je dobit pala cca 50%, ali ništa od tog pada.
– sada ju je najbolje kod svakog pada po malo dokupljivati jer je dugoročno to i više nego dobra dionica, za trejdanje nije (osim ako ne investirate u plaćeni oglas).
– dobra je, jer ju možete unovčiti kad god poželite bez većeg pada cijene zbog 2 MM.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
u plusu 2 kune looool….blago vama… oko 2030 bi mogli biti u plusu oko 25% ak ne bu nove recesije….kupujte zajedno sa našim fond menadžerčićima i plaćenim oglasima…