Ne mogu biti uvijek protiv Ivane sedme.
Goriva nema.Točno.
Tko kupuje nakon povečanja prometa uz rast puši i to dobro.
IGH,INGRA…. tehničari spušili kao u priči,i u PTKM slična priča.
Na pozitivne vijesti umjesto rasta brutalni iskrcaji.
Gdje bi bila TNPL da se BDI nije okrenuo.Na 250 i niže.A i ATPL se zaustavila,A BDI divlja.
Kako je većina trejdera opečena,čak i sindikat će biti oprezniji..naravno da se to ne odnosi na DIOKI.To je posbna priča.
Koliko imam keša..Ni za papar pored TNPL na 280,BPBA na 5,40.Naravno da sve može
i jeftinije,ali mislim da je jeftino.
Sve, osim fondovskogh smeća kojeg brani fomdovska industrija.
Na ZSE će biti meda i mlijeka jer se ELKL otvara u kukovima!!!!!!!
Djubre,
svaka čast[emo_smijesak]
Nekako ste mi postali malodušni u svezi glede brodara a vozarine voze uzvodno…[emo_smijesak]
Nastavi li se ovako sa vozarinama još koji dan mogli bi opet promjeniti priču…[emo_smijesak]
Tnpl je definitivno po meni dobro imati na ovim cjenama u portfelju,bez ikakvog drukanja i nagovora na bilo što.
Tnpl je definitivno po meni dobro imati na ovim cjenama u portfelju,bez ikakvog drukanja i nagovora na bilo što.
Da nije drukanje ne biste se ni javili ovim postom, već bi potiho nadokupljivali.
Da nije drukanje ne biste se ni javili ovim postom, već bi potiho nadokupljivali.
[/quote]
Ako ste dugoročni investitor,a nemate u portfelju TNPL preispitajte se.
I TNPL u portfelju ne treba tretirati kao rizičnu investiciju jer je bilančno
izuzetno stabilna.U mom portfelju ni jedna dionica ne može imati 30% više od
cjelokupnog portfelja.Dakle,TNPL može biti jedna od rijetkih dionica koja
ulazi u najuži krug dionica kojima mogu biti puno izložen.Nadam se da neće
puno potegnuti prije nego se nakrcam.
U TMPL će biti meda i mlijeka,naravno s obzirom na sadašnje cijene.
Veliki problem našeg tržišta je gladna država,koja bi htjela biti sita i istovremeno bi htjela pomoći da se održi minimalan razvoj.Ne može.Pokušava se preko dokapitalizacija pomoći firmama u agoniji,kroz predstečajne nagodbe a u tome
su mali dioničari kolateralme žrtve.
PTKM je u problemima,pa umjesto da se proda pametnijem upravljaču i da mali dionočari u preuzimanju ostvare solidnu cijenu,kroz dokapitalizaciju ih se dere do kosti.I sada opet na tapetu privatizacija.Kakva,vjerovatno nova dokapitalizacija PTKM.Katastrofa za tržište kapitala.Nema svježe love-
Pa onda i delistiranje,pa se ne proda po 148 kao konzum,sada po 122.
Pa i RIVP ,pa Franak.
Mije dobro,ali upravo osjećaj bespomoćnosti budi nadu.I kupiš LPLH po 50 pa prodaš na 47,pa kupiš BPBA na 8 a sada je na 5,pa kupiš što kupiš sve si platio skupo.
možete malo obrazložiti zašo je dobro imati TNPL?
ja ne vidim niti jedan razlog zašto imati tu dionicu.
ljudi (tu prvenstveno mislim na male dioničare) obično imaju neku dionicu jer im donosi dividendu, ili očekuju porast cijene dionice.
e sad…
1) TNPL nikada nije isplatila dividendu, čak niti u godinama kad su poslovali odlično.
2) većinski vlasnik čvrsto drži cca 83% dionica – dakle, mali free float, šanse za neko preuzimanje ili značajnije povećavanje nečijeg udjela nema. znači nema niti razloga da bi zbog toga cijena dionice porasla
3) bez obzira na ostvarenu dobit, kolika god ona bila, većinski vlasnik može raditi što hoće (jer ima 83% glasova). A napravit će to da dobit neće podijeliti s malim dioničarima, nego će je izvuće sebi kroz određene “investicije”. ako je na nekoj dionici loš odnos prema malim dioničarima, onda je to u TNPL.
dakle – firma je dobra i ima potencijala da se i u buduće dobro razvija, ali se većinski vlasnik cijelu priču vodi na način da samo on ima koristi od toga. zašto podijeliti ako ne mora… eto takav vam je odnos prema malim dioničarima.
tako da ja stvarno ni uz najbolju volju ne vidim razlog zašto imati tu dionicu. daleko je to od best buy.
Lopina
[/quote]
U TMPL će biti meda i mlijeka,naravno s obzirom na sadašnje cijene.
[/quote]
Kako sam letimično preletio postove, na trenutak mi se učinilo kako je ‘TMPL’ vaš neki novi zicer[emo_palacg][emo_smijesak].
TNPL -fundamentalno podcijenjena u odnosu na ATPL gotovo 50%.cijena 280
Sa 100% rasta bila bi na cca 1/3 NAV.
ATPL na 330 ,sa BV od 1100 se tri na 0,30 BV.
Primječujete razliku između ATPL i TNPL,razlika NAV i BV ATPL nije otpisala
vrijednost brodova s obzirom na to da vrijede manje.Knjigovodstvena vrijedednost
je niža od stvarne jer niske vozarine smanjuju i vrijednost flote.Ali ovaj brutalni rast vozarina potaknut sirijskom krizom će vjerovatno pozitivno utjecati na vrijednost imovine,tako da bi se moglo dogoditi da TNPL napravi revalorizaciju,naravno na više pa bi se ove godine mogla pojaviti brutalna dobit,naravno ne iz poslovanja.Ali ni prošlogodišnji gubitak od 500 mil kn nije
bio gubitak iz poslovanja.
A Bogata s razlogom navodi da u TNPL male dioničare tretiraju kao nužno zlo.
Ali nije istina da TNPL ne dijeli dividende.
Njihova uobičajena dividenda je 55 kn u dobra vremena,pa bi kupcu uz sadašnju
cijenu to bilo lijepih 20%.
Nova uprava možda promjeni odnos prema dioničarima.
Nema ni Zadarskog lista,ima Lenac koji možda počne zarađivati.Vozarine su puno
bolje nego prije nekoliko mjeseci.
Ali ipak bogata je donekle u pravu,a vi odlučite da li je podcijenjenost 50%
stvarno,a sto posto laički previše uodnosu na ATPL.
A ATPL nije skupa.Dapače,jako je primamljiva po ovim cijenama.
U brodatima.TNPL,ATPL i možda JDPL bi trebalo biti meda i mlijeka u potocima!!!!!
Da je ova cijena TNPL dobra onda bi tih 1% firme otkupio bio vecinski vlasnik jer to mu drzim nije problem.
Kako sam letimično preletio postove, na trenutak mi se učinilo kako je 'TMPL' vaš neki novi zicer[emo_palacg][emo_smijesak].
– TMPL vam nije zicer niti je to oznaka za dionicu.
– to vam je novi naziv odnosno skraćenica za (Tim Muljatora Puši Lovu).
– I love this game.
Pozdrav !