Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koleginice Ivana, evo jedan BEST SELL za Vas:
KODT – plaće kasne i isplaćuju se na rate, stanje KRIZNO

Provjereno.

– inf ovog tipa je cjenovno osjetljiv za dionicu, to jako dobro zna moj prijatelj Splićo, zbog toga i piše postove ovog tipa, a zna kako ja imam dionice te grupacije.
– Splići su moderatori obrisali par postova ovog tipa, ali neki i prođu.
– već su mu prošla 3-4 posta, najbolje je ne reagirati i ništa ne napisati.
– ali kada se neistina ponovi 100 puta tada neistina postane istina.

– ja ne živim u ZG pa nemam pojma što se u toj firmi događa.
– ali imam besplatni tel. pa pitam,
– problem je što ne mogu biti 100% sigurna u odgovore koje dobijem tim putem.

– s druge strane tel. smješak, ma gdje ste to pročitali ??? kod nas nema tih problema…
– možda ih i imaju, je li ima netko na ovom forumu tko radi u Kočaru ???

– inf koje ja imam i koji su 100% točni su kako je KODT investirala u nove pogone u zadnje 2g. 547kn po dionici i kako su u zadnje 4g. isplatili 200kn dividende po dionici (investicije + dividenda u zadnjih par godina 747kn po dionici).
– napravili su i najveći izvozni posao u RH u 2Q (izvoz 549 transformatora u Kuvajt, zanimljivo je i to kako tu vijest nije prenio niti jedan medij osim portal Končara).

– I love this game.
Pozdrav !

Ali i dalje stojim, srednjoročni BEST BUY itekako IGH d.d. [emo_novac]

Ne znam na koji rok,ali definitivno ce biti best buy kad dodje na cijene VLDS,TNSA,CEBE,MGMA,INGR… jer onda nista vise takorekuc ne mozes ni izgubit pa ovo postaje defenzivna i poprilicno sigurna dionica. A sad da li je to kratkorocno,srednjerocno ili dugorocno vrime ce pokazat.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Mene samo čudi zašto nismo na 175kn i donjem Bollu?

– mene samo čudi zašto nisi sa 175kn otišao na ljetovanje u donjem Bollu na Braču.
– tamo si mogao tražiti zlato na poznatoj plaži Zlatni rat.

– I love this game.
Pozdrav !

Nisam baš pogriješio.

http://www.cnbc.com/id/101020916

Raste China consumption, sada slijedi rast izvoza EU i USA prema Kini uz usporavanje domaće industrijske proizvodnje i odlaska prema servicesima uz daljnji rast potrošnje. Treba ipak tu masivnu stopu štednje smanjiti, samo čekam objavu jačeg mirovinskog plana za Kineze.

Cool.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Što mislite za JDOS?
Lijep rast dobiti. Povećavaju se rezerve.
Trenutna dobit po dionici 786,80 kn. Cijena na tržištu dionice 2.979,00 kn.
Dakle, nekih 26,42% po dionici.
Knjigovodstvena raste. Trenutno iznosi 6.346,54 kn. P/B=0,46
P/E=3,81
Uskoro skupština gdje bi se trebala isplatiti dividenda u iznosu 256 kn. Iz prijašnjih godina kako bi se oslobodila plaćanja poreza…

Ok drugi podaci. Imam JDOS, volim dividendu. Ali kakva dividenda, otkud ti to? Nista nigdje ne pise! Ni o skupstini, glavna prosla ove godine u lipnju. Vise mi ide up drukanje na zivce na dionicama koje imam nego li koje nemam, kao onaj na atln lik, ne da mi se ni otvarati temu.

Uskoro skupština gdje bi se trebala isplatiti dividenda u iznosu 256 kn. Iz prijašnjih godina kako bi se oslobodila plaćanja poreza…

Ok drugi podaci. Imam JDOS, volim dividendu. Ali kakva dividenda, otkud ti to? Nista nigdje ne pise! Ni o skupstini, glavna prosla ove godine u lipnju. Vise mi ide up drukanje na zivce na dionicama koje imam nego li koje nemam, kao onaj na atln lik, ne da mi se ni otvarati temu.
[/quote]

http://www.jadransko.hr/files/9513/7836/3801/Poziv_za_izvanrednu_Glavnu_skuptinu_11._listopada_2013..pdf

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Što mislite za JDOS?
Lijep rast dobiti. Povećavaju se rezerve.
Trenutna dobit po dionici 786,80 kn. Cijena na tržištu dionice 2.979,00 kn.
Dakle, nekih 26,42% po dionici.
Knjigovodstvena raste. Trenutno iznosi 6.346,54 kn. P/B=0,46
P/E=3,81

[/quote]

doktore,
za poznavati osiguranje dobro treba uci u problematiku branse, uglavnom JDOS je najbolja dionica za tvoju strategiju investiranja

– napravili su i najveći izvozni posao u RH u 2Q (izvoz 549 transformatora u Kuvajt, zanimljivo je i to kako tu vijest nije prenio niti jedan medij osim portal Končara).

– I love this game.
Pozdrav !

Najveci izvozni posao u RH. Znas li ti uopce koliko kosta jedan takav transformator?

50Kva transformator mozes kupiti na Ebay-u, koristen, za nekih $500-$1000 🙂

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

http://www.jadransko.hr/files/9513/7836/3801/Poziv_za_izvanrednu_Glavnu_skuptinu_11._listopada_2013..pdf

sorry djubre, ne znam kako sam previdio, i hvala na dobrim vijestima!

Nisam baš pogriješio.

http://www.cnbc.com/id/101020916

Raste China consumption, sada slijedi rast izvoza EU i USA prema Kini uz usporavanje domaće industrijske proizvodnje i odlaska prema servicesima uz daljnji rast potrošnje. Treba ipak tu masivnu stopu štednje smanjiti, samo čekam objavu jačeg mirovinskog plana za Kineze.

Cool.

ma kina i facebook su propali.

Informanka.

– zadnjih desetak dana sam dosta toga kupovala.
– zadnja dva dana više prodajem nego kupujem, mali nalozi i više tipova dionica.
– izgledalo mi je kako će ići neki rast, ali i više nego očito je kako nedostaje goriva za neki veći rast.
– za to je kriva ova vlada jer je nabila visoke poreze uključujući i trošarine na gorivo, i još kažu kako cijena neće rasti.
– nema se u RH slobodne love za burzu.
– kada neka dionica ima neke šanse za neki veći rast evo odmah iskrcaja iz fondovske industrije ili se iskrcava uprava.
– upavo ti koji bi trebali koliko toliko konrolirati cijenu rade toliko neiteligentno na rušenju cijene da je to strava i užas od neznanja.
– Crobex nam je od 2008. godinama na cca 1.800 .
– od ulaza u EU (burza) nismo imali nikakve koristi.
– ja sam cijelo ljeto umjesto dionica pomalo kupovala eure, ali od početka kolovoza euro svaki dan ide bar jednu lipu gore.
– sada imamo udrugu franak, a uskoro očekujem formiranje nove udruge koja će se zvati euro.
– samo je problem što će HR vlada biti glavna u toj udruzi euro.
– većina kredita HR su u eurima, za to će se trebati dodatno zaduživati, pa novi nameti odnosno porezi.
– a neka nam dignu kta za samo 1%, to je jako puno dodatne love koje nemamo.

– ne vidim ja tu ništa dobroga.

– I love this game.
Pozdrav !

ivana,
pa zar si nam ti srušila atpl i spriječila daljnji rast.,

New Report

Close