jedan od trenutno best buy ATPL
– ovaj tjedan sam kupovala HDEL, ATPL i TNPL.
– kada to malo naraste, sve to ću prodati mom prijatelju Splići.
– I love this game.
Pozdrav !
– ovaj tjedan sam kupovala HDEL.
moja mala. [emo_namigusa]
Ivana,ne izgleda ulaganje u hdel samo kao špekulantski već i srednjeročno prihvatljivo…treba pričekati rezultate za 3.kvartal jer nakon 2.kvartala moje ulaganje u hdel je postalo investiranje.
Opa i ivana7 nam je došla u HDEL..Postaje sve zanimljivije tamo :).
Me CEBA joj je majdugoročmije ulaganje-Mislim CEBA-P-A.Ali kako kaže sa malim brojem dionica jer je pola prodala uz gubitak od samo 75%,a ostatak sa gubitkom od
99 d0 100%.Ali to je puno relativno pa je i na mali broj dionica apsolutno velika pušiona.
Me radujem se ovakvim gubicima.Kome zvone?Ivani sedmoj?Ne svima nama.Ivani u CEBA,meni u BPBA,NAVA i KABA,a ušao sam gotobo na povijsenim minimumima.Mpgu se samo tješiti da je Ivana ulazila na povijesnom maksimumu i da gubi više.
Za sada jedino u SNBA “zarađujem”u portfelju malih banaka-Dokle?
Ako se odlučite na ulaz u neku od ovih bančica tretirajte to kao rizičnu investiciju da ne izgubite sve.
Ali ulazak u TNPL,HDEL i ATPL mi je malo sumnjiv.Kako baš da kupuje dionice koje rastu tj.one koje su narasle.
Ulazak u TNPL pokazuje nedosljednost jer je govorila sa ide na 100.Naravno da imam TNPL,imao sam je kada je bila i na 5.000,a kako neću na 280.
Na ZSE bi sutra trebalo poteći puno meda i mlijeka.onimna koji su u TNPL.naravno
i u IGH ,a po zakonu spojenih posuda dobro je imati i IMGR I DLKV.Ne pričam
o dugoročnim investicijama,od ovih to je jedino TNPL,a kratkoročno predstečajuše
bi trebale biti hit.U njima se pleše samo od 10 do 16 radnim danom,ako ih se ne blokira kao IGH.
Opa i ivana7 nam je došla u HDEL..Postaje sve zanimljivije tamo :).
– s jednim djelom investicija pratim gospona XY, ipak je on najveći i najpametniji investitor u RH, ali u njegove investisije koje su tipa našeg gospon Lopine (tvz. LOPINEX) ne investiram, ako i investiram to je sitno.
– gospon Đemso mjescima na ovoj temi piše o HDEL, ja sam mu više puta napisala neka napiše zašto ??? ali o HDEL nema nikakva komentara.
– gospon XY na svom blogu napiše mišljenje o INGR i pade Ingra na 3.5kn, a na spomen HDEL odleti HDEL, ali mi je žao što ju nisam odmah prodala.
– napisao je kako je 50% HDEL već trejdao, zbog toga oprez.
– ne vjerujem vam ja u te građevinare, u SLO su svi propali, propasti će i kod nas.
– ali ako je prilika nešto zaraditi zašto ne, i na Industrogradnji se moglo zaraditi, ali oni koju su se nakrcali s tom dionicom sada tonu sve dublje i dublje a kupnje nema.
– lijepo je gospon XY napisaio na svom blogu, kupujte dionice koje su fundamentalno o.k., ako im cijena i padne, ako je investicija o.k. i cijena će se vremenom oporaviti, na to bi ja još nadodala i po mogućnosti dividenda.
– HDEL fundamenti su stvarno niski, neće tu sada biti neke dividende ili buma građevine,
– ali je logično očekiveti povećani promet, a na većem prometu i rast cijene dionice, isto to sada imamo na ATPL i TNPL.
– koliko će trajati ovaj val i dokle će to ići nemam pojma.
– I love this game.
Pozdrav !
Brodari.
– napisala sam na ovoj temi kada budem za brodare imala neki inf kako ću to i napisati.
– inf je iz samog vrha firme, nije ništa spektakularno, biti će im teško poslovanje još nekoliko sljedećih godina,
– neće biti dividendi, možda će prodavati još brodova kako bi preživjeli.
– ali ono najvažnije je kako će se uspjeti spasiti odnosno neće bankrotirati, bar se oni nadaju, kladioničarski bi to bilo 80% na preživljavanje 20% bankrot.
– e sada se tu isplati staviti nešto malo love (dugoročna investicija).
– ako stvari budu ići nabolje treba dokupljivati.
– sadašnja kupnja vam pruža mogućnost neke velike zarade u budućnosti.
– ali je sada stvarno i velik rizik tu upucati neku veću lovu.
– inf se odnosi na ATPL i TNPL, za ostale brodare nemam pojma.
– I love this game.
Pozdrav !
Napokon si počela pisati ovozemaljske postove. Dobro je da si se okanila onih tipa – “zaradila sam toliko i toliko i toliko“. Na čemu, kada? “Nemam pojma, ali sam zaradila”. Ovi zadnji postovi su ti puno bolji, realniji, bliži istini.
Bit će jednom nešto od tih tvojih zarada. Ne 700 tisuća u jednom danu i odjedanput, ali polako, bude, bude. Bitno je da reagiraš na kritiku.
Brodari.
– inf je iz samog vrha firme, nije ništa spektakularno, biti će im teško poslovanje još nekoliko sljedećih godina,
– neće biti dividendi, možda će prodavati još brodova kako bi preživjeli.
– ali ono najvažnije je kako će se uspjeti spasiti odnosno neće bankrotirati, bar se oni nadaju, kladioničarski bi to bilo 80% na preživljavanje 20% bankrot.
čemu takva tajnovitost, pa odmah je jasno i iz vrha koje firme je info, samo jedan brodar na ZSE je u takvoj situaciji.
@ivana7
Korektan post.Jasno da su u upravi te firme optimisticni. Pa i u Enronu su bili do dan prije bankrota. Najbolje da ce reci ne u .ovnima smo do grla. Ali ako se i dalje razmislja o prodaji brodova znaci da oporavak uopce nije blizu i da brodovi posluju sa minusom. Koliko dugo je takvo stanje odrzivo vidjet cemo.Cinjenica je da broj 2. zeli izac vani jako brzo odnosno barem prije izvjesca . To je za mene poprilicno indikativno.
Neka svatko za sebe vidi što mu je najbolje…a ne one rečenice tipa kupi to “dragi moj prijatelju” i slične priče svatko sa barem 2% moždane mase..
Dobra prilika se otvori jednom u 5-7 god…tako bijaše od uvijek…[emo_smijesak]
Eh da zaboravio sam napisati dobro jutro dragi moji prijatelji.[emo_smijeh]