– pitala sam ima li što pametnog za kupiti.
– te najpametnije me ne zamimaju.
– Splićo, bi li ti nama mogao napisati koliki je tvoj financijski gubitak u ovom tvom najnovijem financijskom ciklusu, odnosno koliki zgubitak si "mezio".
– gledam temu DLKV, tamo ti je na 60kn bilo dno.
– trenutno je na dnu dna.
– kada prognoziraš, jer ti si prognozer ono pravo dno ???
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Kolegice Ivana, kad sam postao najpametnije je kupiti DLKV cijena je bila 25kn na burzi,a danas koliko vidim je 36kn. To je preko 40% zarade.
ako se vratimo u prošlost na 60kn sam govorio kako je dno i jesmo li imali odbijanac??? DA, do 80kn i jesam li lijepo napisao utopio sam sve.
Ja gledam valove i tako postupam! Gdje će DLKV sad?
Što me briga jer nisam tu za duže vrijeme! Gledam valove.
Sad što je BEST BUY i može potegnuti????
Vjerovatno IGH, a možda i poneki brodar. Rizik vrijedan, al i dobit može biti velika. IGH ima potencijal ako prođe PSN rasta do 350-360kn.
Dakle 80% na ovu cijenu.
I dalje stojim u tvrdnji da je BEST SELL trenutno KODT i cijela grupacija.
Zašto? Samo je jedan razlog po meni, slijed pad prihoda, plaće se isplaćuju s većim kašnjenjem i to na rate.
KODT – zaron tek slijedi i kako sam pisao vidimo se na 700kn.
Kad sam govorio za LKPC ide to na 700kn neki su se smijali i govorili kako nemam pojma.
Trenutno je 500kn, a po prometima i silnim iskrcavanjima i sljepac vidi da će to još dolje 30-40%.
Prognozer u kodt-u nema špekulanata, tako da ti đaba ovakvi natpisi. Osim toga ne vidim zašto usporedba sa lukom? Svi znamo zašto je lkpc pala
– Splićo, bi li ti nama mogao napisati koliki je tvoj financijski gubitak u ovom tvom najnovijem financijskom ciklusu, odnosno koliki zgubitak si "mezio".
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Kolegice Ivana, kad sam postao najpametnije je kupiti DLKV cijena je bila 25kn na burzi,a danas koliko vidim je 36kn. To je preko 40% zarade.
ako se vratimo u prošlost na 60kn sam govorio kako je dno i jesmo li imali odbijanac??? DA, do 80kn i jesam li lijepo napisao utopio sam sve.
Vjerovatno IGH, a možda i poneki brodar. Rizik vrijedan, al i dobit može biti velika. IGH ima potencijal ako prođe PSN rasta do 350-360kn.
Dakle 80% na ovu cijenu.
[/quote]
Tko će potegmuti.
Kratkoročno:OPTE i VART,bolje VART i OPTE.
Od totalnog smeća MGMA.
Srednjoročno:šest mjesesi,sigurno neki brodar,mislim da je kupnja TNPL bez
premca,ATPL na 320 TNPL na 290.TNPL ima NAV 1500,a ATPL 1100.
TNPL ima gotovo 50% Viktora Lenca i Ninsko blato vrijedne koliko i hotelski
biznis ATPL.Mislim da ATPL u ovom trenu kotira bolje os TNPL za cca 80%Ali kako u TNPL izlazi drugi dioničar bilo bi mudro,što bi rekla
naša draga pušioničarka Ivana 7 kupiti po 100,a ja kažem300 je odlično,250 još i bolje.Utopiti u TNPL i čekati sigurnu dobit.
Male banke:tretirat kao rizičnu investiciju
Ceba ;za 1 kn,bolje na 1 lipu
KABA na 0,5 KB uz cijenu od 21….to je preskupo-adekvatnost kapitala ispod
10,bez strateškog okupatora ide purem CEBA
NAVA na 10 uz BV ispod 30 mi izgleda skupo
BPBA na 7,2 na cca 0,25 BV ,adekvatnost kapitala 1znad 14% može to i niže jer
vlasnička struktura je kuku lele,Validus,Pluris,grad Varaždin,a drugi dioničar
Balkan finance bi izletio kao Balkan expres,ali nitko veči ne želi podmetnuti leđa,mislim da bi petica bila dobra rizična prilika za na brzaka zaraditi stotinjak posto ili spušiti gotovo toliko ako se sindrom Credo-CEBA ponovi.
Najbolja prilika SNBA na 40 na o,19 BV,a banka posluje bez potresa
-i u SNBA ne ulaziti sa više od 5% cjelokupne imovine.
Naravno:
JAKT,SLPF,BRIN,FMPS,QUNE,TRFM,VLBT
To u miksu predstavlja najsigurniji i najunosniji portfelj u slijedečih nekoliko godina.
Od građevinara:LVCV fundamentalno bez konkurencije,ali može i loptar HDEL i
malo sofistiraniji lopatar VDKT iako je blizu BV.Viadukt bi trebao iskliznuti
iz crobexa pa bi ga slijedećih dana trebalo izbjegavati,ali ako popsklizne ispod 300 mogao bi biti dobar kratkoročni pick.
I naravno predstečajuše, ljubavi moje, ali samo na razini dnevnog trejda.I nikako
sa više od 10% kapitala u jednu predstečajušu,jer negativne vijesti mogu pojedine dionice strmopizditi i nekoliko desetaka posto.
Dakle,ima se što kupiti sa šansama da se zaradi,ali vremena nisu dobra.
Tržište kapitala je u komi,a kako ne bi i bilo sa ovakovom vladom,koja nas male
dioničare tretira kao korov ako zarađujemo,i ovce za striženje,koje to i zaslužuju,a uglavnom se to i događa svima koji ne razimaju sindikalnu
problematiku na ZSE.
A što reći za male dobavljače u PSN.Nijih se tretira gore od malih dioničara,pa će spašavanje koje tisuće zaposlenih u većim gubitašima u PSN,generirati gubitkom većeg broja zaposlenih u manjim firmama.
Pozdravlja vas budući milioner,lopina!!!!!!!!!!!!!!
Naravno da u skupom fondovskom smeću:ERNT,HT/i nije baš/ATGR,LEDO,INA,PODR/može/
nećete zaraditi kao ja.Nemate šanse jer plačate skupe ulaznice za popularne zvijezde,a ja sam lovac na zvijezde u usponu.
Da li znate da Mamič provjeri više tisuća mladih igrača da bi dobio malog kao što je Halilović.Ja sam vam Mamić ,istina mali.Bakić je malo veći koji ipak
ima jedan problem.Kada napuca dionicu uz pomoć trolova ,može ih samo prodati
trolovima koji su već nahranjeni.
Srdačno vas pozdravlja mali Maminjo!!!!!!!!
Gle, best buy Atlantska. Savršeno!
20 godina volatilnosti SPX-a.
Predobar video.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Dakle 80% na ovu cijenu.
[/quote]
Tko će potegmuti.
Kratkoročno:OPTE i VART,bolje VART i OPTE.
Od totalnog smeća MGMA.
Srednjoročno:šest mjesesi,sigurno neki brodar,mislim da je kupnja TNPL bez
premca,ATPL na 320 TNPL na 290.TNPL ima NAV 1500,a ATPL 1100.
TNPL ima gotovo 50% Viktora Lenca i Ninsko blato vrijedne koliko i hotelski
biznis ATPL.Mislim da ATPL u ovom trenu kotira bolje os TNPL za cca 80%Ali kako u TNPL izlazi drugi dioničar bilo bi mudro,što bi rekla
naša draga pušioničarka Ivana 7 kupiti po 100,a ja kažem300 je odlično,250 još i bolje.Utopiti u TNPL i čekati sigurnu dobit.
Male banke:tretirat kao rizičnu investiciju
Ceba ;za 1 kn,bolje na 1 lipu
KABA na 0,5 KB uz cijenu od 21….to je preskupo-adekvatnost kapitala ispod
10,bez strateškog okupatora ide purem CEBA
NAVA na 10 uz BV ispod 30 mi izgleda skupo
BPBA na 7,2 na cca 0,25 BV ,adekvatnost kapitala 1znad 14% može to i niže jer
vlasnička struktura je kuku lele,Validus,Pluris,grad Varaždin,a drugi dioničar
Balkan finance bi izletio kao Balkan expres,ali nitko veči ne želi podmetnuti leđa,mislim da bi petica bila dobra rizična prilika za na brzaka zaraditi stotinjak posto ili spušiti gotovo toliko ako se sindrom Credo-CEBA ponovi.
Najbolja prilika SNBA na 40 na o,19 BV,a banka posluje bez potresa
-i u SNBA ne ulaziti sa više od 5% cjelokupne imovine.
Naravno:
JAKT,SLPF,BRIN,FMPS,QUNE,TRFM,VLBT
To u miksu predstavlja najsigurniji i najunosniji portfelj u slijedečih nekoliko godina.
Od građevinara:LVCV fundamentalno bez konkurencije,ali može i loptar HDEL i
malo sofistiraniji lopatar VDKT iako je blizu BV.Viadukt bi trebao iskliznuti
iz crobexa pa bi ga slijedećih dana trebalo izbjegavati,ali ako popsklizne ispod 300 mogao bi biti dobar kratkoročni pick.
I naravno predstečajuše, ljubavi moje, ali samo na razini dnevnog trejda.I nikako
sa više od 10% kapitala u jednu predstečajušu,jer negativne vijesti mogu pojedine dionice strmopizditi i nekoliko desetaka posto.
Dakle,ima se što kupiti sa šansama da se zaradi,ali vremena nisu dobra.
Tržište kapitala je u komi,a kako ne bi i bilo sa ovakovom vladom,koja nas male
dioničare tretira kao korov ako zarađujemo,i ovce za striženje,koje to i zaslužuju,a uglavnom se to i događa svima koji ne razimaju sindikalnu
problematiku na ZSE.
A što reći za male dobavljače u PSN.Nijih se tretira gore od malih dioničara,pa će spašavanje koje tisuće zaposlenih u većim gubitašima u PSN,generirati gubitkom većeg broja zaposlenih u manjim firmama.
Pozdravlja vas budući milioner,lopina!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Znači vi kao budući milijoner -predviđate da će prvo potegnuti VART i OPTE??
Kada to kreće kolega ???
Naravno, još se čeka i rally na IGH-u kad se tamo odvrti priča oko nagodbe i kad se krene ka rješavanju dužničke krize. A to je vrlo uskoro.
Bravo,pun pogodak.Tko je slušao trebao bi zaraditi.
Ali kako se sindikat nije dovoljno nakrca neće se tako lako napucati.
Rast da,ali ne preko 250,a da je sindikat sa nama vrlo brzo i 300.
Zašto bi IGH trebao rasti.
Sa 4xx na 200 je skliznuo nakon FI IQ 2013.,neizvjesne visine nominale u predstečajnoj nagodbi i mogućnosti da BV koji je u tom trenu bio oko 300
sklizne na niže u slućaju da se dozvoli dokapitalizacija po manjoj cijeni
tj.po 100,a zašto ne i po 10.
Prijedlog u PSN je bio iznenađujuće povoljan za stare dioničare dokapitalizacija u swap po 400 kn i dionica je na to reagirala sa sramežljivim
rastom iznad 200 i tu se i zadtžala,jer prijedlog predstečajne nagodbe je ipak
bio samo prijedlog.
Sa prihvačanjem PSN prijedlog je postao pravni dikatat za sve vjerovnike,pa možemo utvrditi:
-nominala ostaje 400
-BV ide na 399,99 minimalno ispod BV
-br dionica nakon dokapitalizacije_swap dionica 65 tis dionicacca 325 tis.ukupno, nakon dodatne dokapitalizacije po 400 u kešu/možda za sve dioničare/ -maksimalno 425 tis dionica-
-prihodi iz core bitnisa u IGH su predviđeni od oko 250 mil kn godišnje,a u kriznos 3013.to i ostvaruju,pa bi nakon prihvačanja PSN i normalizacije prihodi
mogli biti i veći 250 mil kn ,po dionici 1000 kn sada,a
nakon maksimalne dokapitalizacije 588 kn.
Dakle i po toj osnovi sada”vrijedi ” 300 i sa rastom prihoda u slijedećim godinama i više.
Ali ima jedan problem,ovih 65 tis.dionica koje dobiju dobavljači će se pojaviti na tržištu,a onda bi moglo biti tarapane i udaranje po BIDU.
Tako da bi špekulativni kapital,tj sindikat mogao ući malo ozbiljnije,naravno što jeftinije.I zato mislim da ne treba plačati onoliko koliko je fundamentalna vrijednost nego manje.Ipak ne vjerujem da će kratkoročno ići
ispod 200,smatram da će probiti 250 ali samo kratkoročno.
Ipak,večinsko je RUS,možda od odluči podebljati svoj udio,a tada možemo odmah
na 300 i više.Ali kupnja na 200-250 bi trebala biti zicer.
U IGH napokon malo meda i mlijeka.
ELKL-prošla PSN
A IVANA 7 se izruguje na ELKL.Pa godišnji prihod ima kao i IGH što je bilo
vjerovali ili ne preko 3.000 kn po dionici s obzirom na samo 83.867 dionica.
Kako se ovakve firme trže i na 0,5 P/S ,vrijednost dionice je bila cca 1.500 kn.Ali s obzirom na PSN jasno je da je to rebalo diskontinuirati.Ali kako se
vlasnici na ćelu sa gradom ne znaju braniti dioničku imovinu/oni samo znaju
zarađivati ispod žita/ u PSN su napravili denominaciju na 10,što je u redu
s obzirom na negativni kapital radi pokrića guibitaka,ali dokapitalizacija po
10 za tri banke predstavlja ulazak u vlasničku strukturu,slučajno 95,12%.
prihod po dionici pada na 145 kn,bv bi trebao biti preko 20,a što praktično znači da bi vrijednost dionice trebala biti preko 50.Dakle,u postupku PSN
banke okupatori će vjerovatno najprije nas skvizati,pa nisu za ništa
skupili 95% i više,nama za ovih 5% platiti 10.ako im ne napucamo tromjesječni
prosjek na barem 50.Možda nas male i neće progoniti već će i nama koji smo
unutra pustitida u prodaji dobijemo barem 50.Vjerovatno već postoji kupac,jer
ELKL je izuzetno solidan u opremanju zgrada,recimo i hotel Lone suopremili.
Dakle,banke bi mogle zaraditi od pet do deset puta na svoj ulog,a razlog su
neorganizirani mali dioničari.
Ali denominacija mora biti odobrena na Glavnoj skupštini i treba je izglasati,ali dokapitalizacija po 10 ne.Treba im dozvoliti da dokapitaliziraju
ali ne po 10 nego zeru više.Pa bi se broj dionica u dokapitalizaciji smanjio,
bankama je dosta 75%,nama da ostane 25 a tada bi cijena dionice bila puno veća..I zato bih još kupio po 15 do 20.Izgubio nebi,a možda zaradim
200 do 500%.
Jasno je da imam ELKL i da sam uša na dnu dna.
U IGH i ELKL će teći med i mlijeko..jako obilato!!!!!!
jedan od trenutno best buy ATPL
Bravo,pun pogodak.
A IVANA 7 se izruguje na CEBA.
vjerovali ili ne ovaj tjedan je padala 2 puta po 75% dnevno,
…meni je dosta -75% dnevno,
– CEBA, med i mlijeko…jako obilato.
– gospon Lopina a da nešto stavite na Medvešćak.
– I love this game.
Pozdrav !