Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@lopina
Ha,ha-kako vi to slikovito objasnite,što se tiče Varteksa ,dali se vi liparite na bidu cjeli dan ili netko drugi,no slažem se da treba uslijedit val prema 20-22 kn.

-Što se tiče Opte-nemogu ništa reći, nije mi u fokusu, ako krene val do 9-10 kn ,to bi trebalo biti to…
-Što se tiče DIOKI, mislim da je iscurilo prema 10 kn što je trebalo , sada je čist zrak do 35-36 kn.

@lopina

Ha,ha-kako vi to slikovito objasnite,što se tiče Varteksa ,dali se vi liparite na bidu cjeli dan ili netko drugi,no slažem se da treba uslijedit val prema 20-22 kn.

-Što se tiče Opte-nemogu ništa reći, nije mi u fokusu, ako krene val do 9-10 kn ,to bi trebalo biti to…
-Što se tiče DIOKI, mislim da je iscurilo prema 10 kn što je trebalo , sada je čist zrak do 35-36 kn.

Normalno da liparim na VART.Naravno ako sam likvidan.Sada sam mrtav.
Likvidan sam kao i INGRA,mislim kao poduzeće,a ne na dionicu!!!!

Na ZSE lagani zastoj,uskoro med i mlijeko!!!!

NevenS
To što ne znaš zaraditi na firmama koje su u psn nije ti nitko kriv. Da su otišle odmah u stečaj tek onda bi dioničari popušili, a trejderi ne bi ništa zaradili.

Promašili ste u razumijevanju u potpunosti ono što sam rekao. Ne radi se ovdje o tome da li netko može ili ne može zaraditi već se radi o normalnim tržišnim principima, a to je da ako kontinuirano loše upravljaš firmom naposljetku firma propadne, a ako dobro upravljaš nagrađen si u vidu rastuće dobiti. Ovdje se firme spašavaju tuđim novcem, odnosno država pojedincima oprašta ono što je uzela od mene da bi mogla nadoknaditi ono što oni nisu dali. Čini se dvostruka nepravda. Raji je lako objasniti da se time čuvaju radna mjesta i osigurava sigurnost, nažalost argumenti koji govore protiv toga su puno teži za shvatiti i podrazumijevaju da ljudi ipak ne budu ovce. Ali ovo nije ni vrijeme ni mjesto za takve priče.

NevenS
Pustimo politiku na stranu. Ovdje smo da trgujemo. Super bi bilo da su sve dionice na ATH, ali nisu iz mnogobrojnih razloga. Treba gledati da će se stvari pokrenuti na bolje, a ne na gore( ionako mi tu ništa ne možemo). Ako bude gore onda neće biti ulagača, trejdera niti špekulanata.

Vaš link …

Super bi bilo da su sve dionice na ATH,

zašto onda stalno na Ingri drukaš na pad???? pravi si farizej

vori
Drugo je što bih ja i svi ostali htjeli, a drugo je surova stvarnost. Pa neću pisati da je nešto bijelo ako je crno.

KOC
Za INGRU sam smatrao da je bijela kada je bila dolapitalizacija po 20.
Kada su počistili bilancu postala mi je siva,a nakon što je revizor utvrdio
predstečajnu bilancu,progledao sam i utvrdio da je crna kao sam vrag.
Dakle,kada je bila 20 izgledala mi je jeftina,sada i na 3,80 i na 3 uvijek mi je skupa.Bloger je samo to i potvrdio,istina da bi sačuvao svoje ugrožene vedete
da ih ne prodaju i ne ulaze u INGRu.Mislim da je zaustavio lavinu i da ćemo
uskoro kupovati na 3,50.
Ali trejdati se mora.
Na ZSE teče med i mlijeko,osim ulagačima koji ulažu u skupo fondovsko smeće;
ERNT,ADPL,INA bože moj koliko je to precijenjeno..do boli!!!!!!

Na ZSE teče med i mlijeko,osim ulagačima koji ulažu u skupo fondovsko smeće;
ERNT,ADPL,INA bože moj koliko je to precijenjeno..do boli!!!!!!

Po kojim je to parametrima ADPL “skupo fondovsko smeće precijenjeno do boli”?

NevenS
To što ne znaš zaraditi na firmama koje su u psn nije ti nitko kriv. Da su otišle odmah u stečaj tek onda bi dioničari popušili, a trejderi ne bi ništa zaradili.

Promašili ste u razumijevanju u potpunosti ono što sam rekao. Ne radi se ovdje o tome da li netko može ili ne može zaraditi već se radi o normalnim tržišnim principima, a to je da ako kontinuirano loše upravljaš firmom naposljetku firma propadne, a ako dobro upravljaš nagrađen si u vidu rastuće dobiti. Ovdje se firme spašavaju tuđim novcem, odnosno država pojedincima oprašta ono što je uzela od mene da bi mogla nadoknaditi ono što oni nisu dali. Čini se dvostruka nepravda. Raji je lako objasniti da se time čuvaju radna mjesta i osigurava sigurnost, nažalost argumenti koji govore protiv toga su puno teži za shvatiti i podrazumijevaju da ljudi ipak ne budu ovce. Ali ovo nije ni vrijeme ni mjesto za takve priče.
[/quote]

Oprostite, ali s ovim se ne slažem.

Smisao PSN je da firme počnu raditi s dobiti.

Ovdje imamo firme koje su neke osnovane još u 19 stoljeću.

Druga stvar što se zbog lop.ovluka (čitaj isisavanje novaca preko tvrtki kćeri) je uništavanje mame i pranje novca.

Što se tiče davanje potpora države….

Pa Amerika je strateške firme (čitaj automobilske i banke naštampali novce) financirala, Francuska i Njemačka ista.

Najlakše pustit da propadne sve.

Po meni glavni problem je kod nas što nazovi poduzetnici naprave dugove na jednoj firmi i onda samo otvore drugu.

Nigdje u svijetu to se nedozvoljava.

Možeš ti bankrotirati ali moraš sve dugove vratit ak se opet hoćeš baviti biznisom.

Ono što je po meni problem su gradske i općinske firme.

Recimo ZET.

naprave gubitak je vožnja je za sve besplatna, a onda sviduplo plaćamo

Stvar je kaj se tu mlati tuđom lovom, a nije proizvodna aktivnost.

[b]black HuRTs[/b]

Recimo ZET.

@ nastavak sebe

A odgovorne osobe kao gradonačelnik za ništa ne odgovara.

Znači po meni se gradonačelnik ne bi mogao vratiti opet svojom funkcijom dok ne vrati dubioze (čitaj lovu)koje je napravio tako što je dozvolio besplatnu vožnju za sve osim za one koje su zaposleni….

Jer nema veze kaj oni za razliku od njegovih socijalnih uhljeba sve plačaju gradu (18%) i još moraju financirati vožnju ovih kaj ne rade (socijalni slučajevi) a voze se u novoj MEČKI.[emo_bijesan]

[b]black HuRTs[/b]

NevenS

[/quote]

Oprostite, ali s ovim se ne slažem.

Smisao PSN je da firme počnu raditi s dobiti.

Ovdje imamo firme koje su neke osnovane još u 19 stoljeću.

Druga stvar što se zbog lop.ovluka (čitaj isisavanje novaca preko tvrtki kćeri) je uništavanje mame i pranje novca.

Što se tiče davanje potpora države….

Pa Amerika je strateške firme (čitaj automobilske i banke naštampali novce) financirala, Francuska i Njemačka ista.

Najlakše pustit da propadne sve.

Po meni glavni problem je kod nas što nazovi poduzetnici naprave dugove na jednoj firmi i onda samo otvore drugu.

Nigdje u svijetu to se nedozvoljava.

Možeš ti bankrotirati ali moraš sve dugove vratit ak se opet hoćeš baviti biznisom.

Ono što je po meni problem su gradske i općinske firme.

Recimo ZET.

[/quote]

Polako samo, ako sam dobro shvatio vi smatrate da je rješenje štampati novac i tim novim novcem pokriti dugove propalih firmi. To se toliko puta ponavlja u zadnje vrijeme da već postaje opasno. Svjesno proizvesti galopirajuću inflaciju, a znajući kako ona izgleda, može samo da ne kažem tko (ne bi prošlo filter nedozvoljenih riječi). A to što netko drugi to radi sigurno ne bi nama smjelo biti alibi. Što se tiče Njemačke, tu niste u pravu jer oni imaju možda i najodgovorniju monetarnu politiku i prepoznali su inflaciju kao najgore zlo (zbog vlastitog iskustva u periodu između 1945 i 1948 i djelomično početkom 1970-tih).
Ovaj citat vam je indikativan “Možeš ti bankrotirati ali moraš sve dugove vratit ak se opet hoćeš baviti biznisom.”. Ne slažete se da su PSN izmišljotina da se amnestira neodgovornost ali smatrate da se dugovi moraju vratiti. E pa imam jednu novost za vas, PSN podrazumijevaju otpis dobrog dijela dugova, a o tom otpisu odlučuju zapravo ne oni kojima su dužni već netko drugi interesno povezan s onima koji duguju (ne da mi se sada u detalje, imate dosta o tom problemu na netu pa možete pogledati o čemu se zapravo radi).
Rekli ste primjer ZET-a, a identičan primjer možete primijeniti na poduzeća koja se sada PSN-om spašavaju. Godinama su radili bez ikakve dobiti, samo da rade, pritom nisu plaćali poreze, dobavljače itd. i samim time imali manje troškove pa su mogli i ići s damping cijenama. Pritom su uništili sve oko sebe, a sada kada su sami propali, dugovi im se opraštaju. Da se vratim na ZET, zamislite da ZET nije imao monopol, mislite da bi konkurencija mogla poslovati na način da ima duplo višu cijenu karata ili da ima istu cijenu ali onemogući švercanje? Pa tko bi normalan koristio njihove usluge i sam sebi radio gubitak?

New Report

Close