Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo poruke od poštovanog kolege … 🙂

alias
28. kolovoza 2013. 12:59 Korisnik od: 28. veljače 2013. 06:52
Slusaj me drkosu. Ja sam analiticar u najvecoj banci u hr. Nemoj se praviti pametan kad nemas pojma o icemu. bavio sam se dionicama dok si jos bio na sisi

Ma imao sam i ja od njega mailove tipa “ide to dole”

Zanemari provokacije.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@dantepu
Pa ti sa tim PMom prosa ko na piru. Meni su neki forumasi sa kristalnom kuglom fizicki prijetili,slali mi svoje dimenzije(kilazu,visinu i sl.) dogovarali sastanke i onda se ne bi pojavili jednostavno oduzimali mi moje dragocjeno vrijeme iz cega zakljucujem da unatoc visini i tezini nemaju muda.
A ja sam uvijek spreman za jedan dobar sparing i malo zahtjevniji trening.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

alias
Slusaj me drkosu. Ja sam analiticar u najvecoj banci u hr. Nemoj se praviti pametan kad nemas pojma o icemu. bavio sam se dionicama dok si jos bio na sisi

Ma imao sam i ja od njega mailove tipa "ide to dole"

Zanemari provokacije.
[/quote]
Daj ti meni reci šta sam fulao. pricas samo o ADPL-u. Rekao sam ti prije dva mjeseca da je bolje kupiti faureciju. faurecija je od onda narasla 70%, a adpl 0%. rekao sam ti da treba kupiti peugeot. od onda je narastao 100%. o cemu ti pricas. rekao sam da uzmete srebro na 18.50 i to ti na certifikatu 2X AGQ u americi naraslo 60% u 10 dana. Nemoj mi nabrajati hr dionice kad kupujete 10 dionica i gledate njihove bilance. reci mi jednu dionicu koju si vani kupio? za igh ljudima govorim od 5000kn da ga prodaju. idite malo pa potrazite. nemojte mi tu pricati price za malu djecu

alias

Ne ulazeći u to da li je ili nije, bankovni analitičari i fond menađerčići su se do sada na ovom našem tržištu iskazali toliko da bi zbog srama to trebali ustvari skrivati kao zmija noge.

@Frankie – [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_palacg]

@Dantepu
– meni je rekao da nesto drugo radi. Sto priča sto laži.

@Alias – kakvih IGH i 5000 kuna? O kojem bogu ti pričaš? IGH je bio 5000 kn zadnji put 2008. Tvoj profil je iz 2012 – o čemu ti Alias pričaš?

Ma ti stari pričaš gluposti, nemoj da počnem vaditi nebuloze. On o IGH -u na 5000 kn a ima profil pola godine.

Ajme.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Alias,
Novčani tok? Stvarno? Pa ne lupetaj gluposti samo se sramotiš …….
Ivana ti je ukratko sve rekla, nauči se od nje ….

koji smijeh. vise ne pisem na ovom forumu.
[/quote]

Prekršio si riječ, opet. Kakav je čovjek bez riječi?

Evo od 12.4.2013 s teme ADPL.
Ali pogledajte malo konkurente ADPL-a. Npr. Faurecia S.A. (EO.PA). Pali su od prošle godine 40%, a prikazali super prihod i dobit. Samo što su oni 50 puta veći od ADPL-a. I isto rade u Rusiji pored ADPL-a. ADPL je prošle godine bio na istoj cijeni kao i danas. Znači nije izgubio ništa. Trenutni pokazatelji Faurecije su:
Price/Earnings 4.6
Price/Book 1.0
Price/Sales 0.1
Price/Cash Flow 2.5
Dividend Yield 2,9%

Puno su bolji od ADPL-a. Faurecija je recimo danas na gubitku 2,8%. Jer treba znati da je velikim kompanijama puno teže povećati prihod sa 10 milijardi na 12 milijardi dok to nije toliko teško ako imaš prihod 15 miliona eura pa na 17. Problem hrvatskog tržišta kapitala je u tome što ljudi ne znaju pronaći informacije, a ako ih i nađu ne mogu ih interpretirati. Bilo kako bilo trebate biti sretni što niste izgubili više

To sam pisao vama. I napisao sam dalje da je treba kupiti. Kome vi pricate da lazem. Imam nick od 2005. ali ga ne smijem korisiti zbog posla. I to sam vam napisao. Ma imate pravo. Ne znam ni zasto se s vama tu raspravljam. Smijeh

http://www.seebiz.eu/grcic-iducih-godina-ocekujem-investicijski-bum-na-valu-novca-iz-eu-fondova/ar-71548/

Prije će slijepac progledati od njih. Zamislite, ministar koji slovi za vrsnog ekonomistu očekuje investicijski bum ne zato što smo oslobodili tržište raznih nameta, poreza i bespotrebnih regulacija (naravno da nismo) već zato što će nam netko dati novce da ih trošimo i gradimo kanalizacije, vodovode i slično. Nije ni čudo da školovani ekonomisti uopćeno govoreći pojma nemaju o ekonomiji kada im ovakvi predaju. Svim našim ministrima bi best buy bila kakva knjiga od Hayeka, Friedmana itd. ali vjerojatno previše očekujem od njih, nisu oni to u stanju početi čitati.

http://www.putovnica.net/pstyle/analize/svjetski-turizam-u-2012-francuska-i-sad-vodeci-hrvatska-medu-najboljima

v.e.l.e.s.i.l.a.

Da nas ima kao Kineza i imali ovakav relativni udio bili bi ne velesila nego jedini.
Ovako s obzirom na važnost turizma u BDP smo ovisni o turizmu koji nam postaje
slamka spasa,pa bi se moglo govoriti više o ovisnosti.A ovisnici nikada ne mogu biti veliki,već samo laki plijen,jer su ovisnici.

Generali tj.CROBEX40 i CROBEX10 su išli previše naprijed.
I postali su generali bez vojske i postojala je mogućnost da poginu.
I dogodilo nešto logično.Generali stali,neki se vratili,a vojska ubrzala i
približila im se.Da li će generali krenuti naprijed ili će i dalje čekati
odlučiti će se na stožernoj sjednici,na kojoj će biti samo predstavnici
mirovinskih fondova koji jedino imaju municije i rezervi.
Nadam se da će biti pametni i povući i vojsku za sobom.
Voska=tkz.druga i treća liga tj ostale dionice iz redovnog trgovanja
-i naravno moje dionice iz posebnog režima,trenutno trgujem samo u 13 sati
pardon,ne trgujem nego pokušavam trgovati
Nažalost,vojku ne mogu pokrenuti mirovinci već treba doći do promjene u vladajućim glavama,a vladajući razmišljaju kao će od ove zaostale vojske
napraviti još zaostaliju i vraćaju je nazad.
Samo koordinirana akcija svih ,može vojsku približiti generalima.Naši ne znaju,ali vanjski okupatori tipa J&T će to napraviti i spasiti i vojsku i
generale,a za to će oni sami biti najviše nagrađeni.

Strani okupatori će skinuti večinski skorup,a mi mali ćemo dobro profitirati.

Na ZSE će teći med i mlijeko u potocima.

@lopina
Ha,ha kako vi to slikovito objasnite.

Nego daj nam pojasni ,koji je slijedeći cilj sindikata danas nakon ingra- Varteks i OPTE ili???

ili DIOKI??

New Report

Close