@Alias – ajde držim te za riječ.
Dali itko prati rasprodaju dionica na europskim burzama ja sad nebi kupovao niti najbolje a ne stečajuše.Vaš link …[emo_palacd]
Kakve mi veze imamo sa dionicama na europskim burzama? Kad su one rasle, mi smo padali. Sad je možda neko drugo vrijeme.
1.)Mislim da će država prodati Kaštelanske staklenike.
2.)em što su na listi za prodaju
3.)em što rade i dalje gubitak
4.)pa nema nikakvog opravdanja da firma postoji
5.) em se svađaju
6.)em je Linić bez kinte
7.)Zato mislim da će K.S. vrlo skoro na natječaj
————————————————-
8.)A kad objave natječaj to će biti apsolutni best buy na ZSE.
7 premisa za koju ne znas koja je gora od gore osim mozda ove pod 2.) i zakljucak iz tih premisa da ce ovo bit apsolutni best buy. Profesora/icu koja ti je predavao/la predmet "Logika" u skoli bi trebalo mlatit i ne dat im plakat.
[/quote]
DIOKI,INGRA,DLKV rasli bez pokrića
Slijedeći valovi :VART sa pokrićem,OPTE bez pokrića,IGH i ne baš jer se sindikat nije dovoljno nakrca,INDG sa otporom na 25.
Sindikat nema dovoljno sredstava da istovremeno može pumpati BID u više dionica pa se ide
sa cvijeta na cvijet ,pa se svaki cvijet uljepšava.
Ali bez obzira na rastb većina ovih dionica nebi trebala bitno gubiti na vrijednosti nakon rasta,ako se predstečajne dovedu do kraja.Ali sve neće proći
pa će neka od navedenih i u stećaj.I zato ne držati jaja u istoj košari,ne izlagati se ni jednoj previše tj.raditi disperziju i u nijednu od ovih dionica ne više od 5% cjelokupnog portfelja,ako želite dugoročno biti na tržištu kapitala.
Naravno ,ako ste član sindikata da se možete izlagati i više!
Na ZSE teče med i mlijeko!!!!!!
S obzirom da je na Dalekovodu uglavnom sretan završetak, sada bi se Zaba mogla odvažiti (napokon) i sa odlukom o kreditu za Varteks. Pa da imamo novi rally.
Naravno, još se čeka i rally na IGH-u kad se tamo odvrti priča oko nagodbe i kad se krene ka rješavanju dužničke krize. A to je vrlo uskoro.
1.)Mislim da će država prodati Kaštelanske staklenike.
2.)em što su na listi za prodaju
3.)em što rade i dalje gubitak
4.)pa nema nikakvog opravdanja da firma postoji
5.) em se svađaju
6.)em je Linić bez kinte
7.)Zato mislim da će K.S. vrlo skoro na natječaj
————————————————-
8.)A kad objave natječaj to će biti apsolutni best buy na ZSE.
7 premisa za koju ne znas koja je gora od gore osim mozda ove pod 2.) i zakljucak iz tih premisa da ce ovo bit apsolutni best buy. Profesora/icu koja ti je predavao/la predmet "Logika" u skoli bi trebalo mlatit i ne dat im plakat.
[/quote]
DIOKI,INGRA,DLKV rasli bez pokrića
Slijedeći valovi :VART sa pokrićem,OPTE bez pokrića,IGH i ne baš jer se sindikat nije dovoljno nakrca,INDG sa otporom na 25.
Sindikat nema dovoljno sredstava da istovremeno može pumpati BID u više dionica pa se ide
sa cvijeta na cvijet ,pa se svaki cvijet uljepšava.
Ali bez obzira na rastb većina ovih dionica nebi trebala bitno gubiti na vrijednosti nakon rasta,ako se predstečajne dovedu do kraja.Ali sve neće proći
pa će neka od navedenih i u stećaj.I zato ne držati jaja u istoj košari,ne izlagati se ni jednoj previše tj.raditi disperziju i u nijednu od ovih dionica ne više od 5% cjelokupnog portfelja,ako želite dugoročno biti na tržištu kapitala.
Naravno ,ako ste član sindikata da se možete izlagati i više!
Na ZSE teče med i mlijeko!!!!!!
[/quote]
Sram me koliko sam pametan.
Ipak VART na 20 je jako jeftin ,nominala 50 nije bitna,ali BV od 180 nakon PSN
piza puno.
Opte na 5 je preskup,nakon PSN BV će biti oko o,40 KN,a dobit po dionici bi za ovu godinu oko o,30 istima sa tendencijom rasta,ali samo po predviđanjima.rasta ne može biti ako pada prihod.Mislim da je za Opte pet kuna previše.
A što će rasti dalje.
Zaista teško predvidjeti.Osnovni uvjet za rast je da se u dionicu nakrca sindikalno špekulativni kapital.
Slijedeći koji će rasti:
male banke-SNBA/na 40 lutrija/,BPBA po 8 poklon bon,Ceba -r-a na 10 ako bude,
KABA ispod 20,NAVA ispod 8
turisti koji imaju izuzetno veliki potencijal rasta:
HMDN,cijena 50,nominala 300,BV 425 knjigovodstveno falsificirano,zatezne kamate od 180 kn po dionici nisu u bilanci,ali kako je to dug prema državi možda BV i nakon predstečajne BV ostane iznad 400,strateški okupator nebi
smio ulaziti ispod 300,ali kako je država većinski i sa Andabakom ima cca 85% ne vjerujem da će se mali dioničari obogatiti,ali mislim da ulaskom od 50 do 100 nebi trebali izgubiti
Najgora kupnja:HRRL,mirko pazi metak,veliki profil 30,a ne jedan
HBRL je splita dionice,jedna dionica donijela 29 novih,pa je bv 13,50 a dobit po dionici cca o,8o lipa.Dakle uz 8 kn p/e 10.Veliki špekulantidižu cijenu dionice sa desetal dionica.Čuvajte zasuti će vas na 30.
Na ZSE teče med i mlijeko,a teći će i više.
Kada se ovo predstečajno smeće smiri /tu spada i Badel /slijedi rast i nekih dionica koje fundamentalno nešto vrijede:
HDEL,VDKT,ATGR,možda PODR,volio bih i KODT akoje okupirao Kuvajt koji dobro plaća.
Dali itko prati rasprodaju dionica na europskim burzama ja sad nebi kupovao niti najbolje a ne stečajuše.Vaš link …[emo_palacd]
Pogledaj vpk.as, imas i ca.pa. ca.pa si uzmi negdje na 21. eo.pa i ug.pa su ti vec dosta narali. dobra ti je i sy1.de samo je sad malo skupa. imas i gil.de. on je ok samo nek jos malo padne. sad idu lagane korekcije pa ces moci nesto naci. dobar ti je i asml.as. nema konkurencije. cisti monopolist. kad im sad izađe novi proizvid dionica ce u nebo. dosta ti je pao szu.de samo ne pratim neko vrijeme cijenu secera pa si to pogledaj
E moja Ivanasedma! Dalekovod je u plusu, IGH je u plusu, Varteks je u plusu.
A Končari, Zaba? Eh, eh ziheraško trgovanje dionicama. Nula bodova.
Gledati P/E, P/B, P/S, ROE? Ha-ha!!!
Toliko o best buy.
Exposure
Pa VART,IGH,DLKV rastu zbog potecijalno niskog p/e,a VART zbog izuzetne podcijenjenosti u BV 16/180 =0,09
Trebalo bi pridodati i INDG koji ima sličan P/BV ispod varteks na sadašnju cijenu 90.
Koeficijenti se moraju izračunavati,ali sadašnji nisu bitni već oni nakon
provedenih predstečajnih nagodbi.
Firme koje su opstale sa manjim dokapitalizacijama lao što je IGH imaju veći
potencijal rasta od recimo DLKV,ili CEBE gdje je veliki broj dokapitaliziranih dionica.
Na ZSE teče med i mlijeko!!!!!!!!
Evo poruke od poštovanog kolege … 🙂
alias
28. kolovoza 2013. 12:59 Korisnik od: 28. veljače 2013. 06:52
Slusaj me drkosu. Ja sam analiticar u najvecoj banci u hr. Nemoj se praviti pametan kad nemas pojma o icemu. bavio sam se dionicama dok si jos bio na sisi
@ lopina
Slažem se. Gledati kad se dužničke krize raspetljaju. Ali do tada … gledati samo naloge i vijesti.