Ta vrimena kad je Smart kupova i prodava KSST su proslo svrseno vrijeme.Ono sto se kaze prosla baka s kolacima.Taman da im marketing rade Bruketa i Zinic ta dionica nece vise vidit ne 7000 nego 700 kuna i to ako tamo izgrade lansirnu rampu za space shuttle. To je očerupani puran. Probušeni dolar rekli bi ovi iz Zabranjenog pušenja. Svakog dana ovrhica nova.
E solaris je za mene jedna jako lipa prica sa happy endom,ali sada gotovo zavrsena.Imam jos samo malo da me podsjeti na dane slave i revolucije.
Ivana,zanima me tvoje mišljenje za KORF?da li ide uskoro na preko 200 kn i kakva su tvoja iskustva s njim?
KORF.
– moja iskustva s KORF,
– kupila na samom dnu kada se iskrcavao neki fond,
– prodala na 40-45kn, tada je većina na ovom forumu pisala kako to ide dolje, a i uprava je to željela kupiti po 45kn.
– ali s tom računicom se nije složio gospon xy koji je tada krenuo u agresivnu kupnju.
– ovo ostalo sve znate.
– e sada zaradila sam tu i više nego o.k., ali malo preglupo se osjećam kad znam po kojoj cijeni sam to prodala i koja cijena je sada.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana,zanima me tvoje mišljenje za KORF?da li ide uskoro na preko 200 kn…
KORF (2.dio).
– na 150kn sam mislila kako je to plafon.
– ali u igru se umješao neki mirovinac.
– može taj KORF ići na 200kn.
– p/e 11.39 tu ima prostora za još dupli rast.
– ne znam zašto im raste dugovna strana ???
– evo računala sam im i dobit, po dionici 13.3kn .
– na ovu cijenu 162kn /dionica/ to bi bilo 8.2% .
– rastom cijene dionice na burzi vam raste p/e i pada dobit po dionici, odnosno dionica postaje skupa.
– sada taj KORF treba svojim radom i dobiti opravdati te rezultate.
– do sada taj KORF nije djelio dividendu svojim dioničarima, a takav tip firmi nije u fokusu mog investiranja, plus netransparentna uprava.
– gospon xy je najavio kako će rastom cijene po malo kratiti poziciju u KORF, što mi je sasvim razumljivo (isto bi i ja radila).
– e sada hoće li prije tog cijenu napumpati na 200kn, hoće li taj mirovinac dizati cijenu ili će se sada napraviti ta primopredaja na ovim cijenama stvarno nemam pojma.
– mislim kako ima i boljih prilika na našem tržištu.
– gledajte kupovati jeftino, ali ne i smeće kao što kupuje gospon Lopina.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana,hvala na detaljnoj analizi!ma ja nemam bas iskustva ni nekog ulagackog znanja.uglavnom ulazem po preporukama drugih,i dosad se pokazalo uspjesno.samo mi je zao sto nisam poslušao savjet prijatelja za kupovinu KORFA kad je bio na 40 kuna…ali naučio sam nešto i na toj propustenoj prilici.
– pitala sam ima li što pametnog za kupiti.
– te najpametnije me ne zamimaju.
– Splićo, bi li ti nama mogao napisati koliki je tvoj financijski gubitak u ovom tvom najnovijem financijskom ciklusu, odnosno koliki zgubitak si "mezio".
hahahah,dobro si ga odhebala
– gledam temu DLKV, tamo ti je na 60kn bilo dno.
– trenutno je na dnu dna.
– kada prognoziraš, jer ti si prognozer ono pravo dno ???
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
– mislim kako ima i boljih prilika na našem tržištu.
U tvom slucaju najbolja je prilika avionska karta u jednom smjeru. To sam ti govorio i prije 5 godina.
Ivana…analiza ti drži vodu s time da iako gotovo nigdje teh.analiza ne vrijedi to kod ove dionice nije slučaj,dapače pogledaj graf zadnje tri godine i novi vrh se nalazi na 200-210 a rezultati trebaju ovu cijenu opravdati u što i vjerujem a dividenda bi mogla biti od sljedeće godine pa će dionica biti svima zanimljiva a tada će cijena biti…[emo_palacg][emo_smijesak]
Ako korf bude isplacivao dividendu ikad u sljedecih 20 godina ja placam svima po 1000kn na ovom forumu. Može i u sljedecih 50 godina
Podigni malo ponudu i ako imaš vremena možemo danas na kavu pa kod javnog bilježnika da ovjerimo izjavu.
Kavu ja plaćam [emo_smijeh]
Vi koji mislite nešto zaraditi, počnite pratiti HCVT-R-A. Naročito izvjesno vrijeme obratiti pažnju na H nalog koji je uvijek tu negdje u vrhu na bid strani. Taj je uporan do iznemoglosti. A turistička dionica. Bojim se i posmisliti tko bi mogao stajati iza toga kao svoje nove destinacije i što će biti sa dionicom kad se taj nakrca sa željenom količinom. A skuplja li ga skuplja već dosta vremena. Ja sam se neko vrijeme borio s njime u nadlipavanju, pa čak i u nakunavanju, ali volja je on neslomljiva. Ipak sam bio uspio i kupiti i prodati sa dovoljno posto dobitka.
Budućnost cijene ove dionice? Živi bili pa vidjeli.
Vi koji mislite nešto zaraditi, počnite pratiti HCVT-R-A.
HCVT.
– p/e cca 21.
– I love this game.
Pozdrav !