Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

probaj najeskati i kneza(zastavu) pa mozda i bude kakav zubati.Javi rezultat:-)

jeskao cijele sipice za oradu, nista, jednom školski nosilo 2-3 m prije kontre, u svakom slucaju ugodno provedeno vrijeme.

Zašto nitko od znalaca na ovoj temi u petak nije na cijeni od 610 kuna za Viro napisao da je ovo best baj za naredni tjedan? E, moji znalci. [emo_mrgud]

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Zašto nitko od znalaca na ovoj temi u petak nije na cijeni od 610 kuna za Viro napisao da je ovo best baj za naredni tjedan? E, moji znalci. [emo_mrgud]

zato što je to napisano prije dvije godine [emo_zacudjen]

Prošli tjedan sam jedva na do kupio samo 90 komada jer su me stalno preskakivali automatski nalozi

Nitko ne komentira mogući dogovor EU i USA o slobodnoj tgovini.

Ja mislim da je to ogromna promjena osim ako ne ostane na naslovnicama.

Netko tko bolje zna, da li to može dovesti do pada cijene energenata u EU?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Nitko ne komentira mogući dogovor EU i USA o slobodnoj tgovini.

Ja mislim da je to ogromna promjena osim ako ne ostane na naslovnicama.

Netko tko bolje zna, da li to može dovesti do pada cijene energenata u EU?

Domaći s tim dogovorom dva gospodarstva koja su u velikom zaostatku iza KINE, AZIJE, INDIJE, BRAZILA (10 telacaRA) iz faze obrane prelaze u stanje napada.

Bili bi g.lupi da se ne dogovore.

Normalno za taj BUM proizvodnje u ZDRUŽENIM DRŽAVAMA EA potrebna je jeftina energija.

Kako smo vidjeli diljem svijeta najedanput niču novi izvori nafte i plina.

Ovo što je nafta nešto narasla i umjetna kriza izazvana u Perzijskom zaljevu je samo zadnji pokušaj da se JAMES i ostali žmukljeri riješe nafte na ovako visokim cijenama.[emo_namigusa]

Očekujem da se nafta nakon što se ljudi u Egiptu i Siriji opamete i shvate da je MIR jedina opcija za njihove narode, da se nafta sroza na 30-40$ po barelu.

Gdje je i bila prije pumpanja cijene.

Lp, žuti mačak[emo_cool]

[b]do zadnjeg novčića[/b] [b]Lijep kao BOG AC[/b]

Ovo što je nafta nešto narasla i umjetna kriza izazvana u Perzijskom zaljevu je samo zadnji pokušaj da se JAMES i ostali žmukljeri riješe nafte na ovako visokim cijenama.[emo_namigusa]

uhvatio si me sad sa prstima u podrvaka pekmezu od šljiva.
imam long na spread između brenta i WTI-ja, ali inače sam jako rijetko long na energiji i hrani, puno češće short i uvijek navijam za deflaciju.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ATLN (Atlas nekretnine d.d.)[/color]

Tko će kupovati SLPF,BRIN,QUNE,JAKT,FMPS
A tko će kupovati;TRFM,INDG,VART,AMDN,HTPK

SLPF što se mene tiče i ne morate,ja sam izaša sa zaradom od preko 50%.
AMDN isto,izašao sa zaradom od 100%.
HTPK .isto ostao bez nje ,skinuo preko 40%.

Što je bitno.Glavno je da svi noji biseri ne rastu istovremeno.
Ovako rade pametni investitori,što bi rekao Hao Roen slučajno pogođeno.
Da ,slučajno kada bi pogodiuo samo jedanput.Ali ovo je već znanje,a znanje je moć.
Naravno da sada imam problem jer moj rizični porfelj je u kešu ,a to nije rizični portfelj.I što kupiti.

Skupo fondovsko smeće tipa ERNT,ARGR,HT,adpl to prepuštam vama veliki ulagačima koji se zadovoljavate sa 5 do 10% potencijalnog dividendnog prinosa.
Ne interesiraju me razvijena,većini vidljiva stabla ,tražim biljke u sjenenu koje će se razbuktati

Opte_bože sačuvaj_može na 3 i niže
Magma-možda i može ali samo kroz dnevni trejd,a to nije to.
VART_to i nije rizična investricija nakon uspješne predstečajne,ali zamislit ću ga kao rizočnu investiciju
IGH,može …….. DLKV može,ali tu ću teško u kratkom vremenu skinuti primamljivih 100%.
DIOKI_to samo poznaje SAVA,to kupuju samo kamikaze,ali dnevno trejdaati se može
i sa DIOKIJEM.

Zaključak:tko se malo potrudi i proući temu best bay zadnjih šest mjeseci može
zaključiti da sam najbolji burek investitor na ZSE,ali kako mi ide uskoro bih
mogao kupovati ne jedan burek,nego cijelu tavu,a možda se pojavi mogućnost da kupim burekđjinicu na dobroj poziciji.
Imali ste velike magareče uši,a slabo ste slušali.
E Ivana da si slušala i slijedila me mogla si više zaraditi na 100 tis.kuna
slijedeči moju ulagačku filozofiju,nego na nekoliko miliona kuna u te visoko umne invwesticije tipa KODT.

Moja imovina raste,naravni i ugled.Naravno da upravo proprcinalno sa mojim
rastom ugleda pada ugled Ivani sedmoj,mjenjam joj ime u Ivana zadnja.Tko se slaže????

Na mojim zemljama teku potoci meda i mlijeka.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ATLN (Atlas nekretnine d.d.)[/color]

Tko će kupovati SLPF,BRIN,QUNE,JAKT,FMPS
A tko će kupovati;TRFM,INDG,VART,AMDN,HTPK

SLPF što se mene tiče i ne morate,ja sam izaša sa zaradom od preko 50%.
AMDN isto,izašao sa zaradom od 100%.
HTPK .isto ostao bez nje ,skinuo preko 40%.

Što je bitno.Glavno je da svi noji biseri ne rastu istovremeno.
Ovako rade pametni investitori,što bi rekao Hao Roen slučajno pogođeno.
Da ,slučajno kada bi pogodiuo samo jedanput.Ali ovo je već znanje,a znanje je moć.
Naravno da sada imam problem jer moj rizični porfelj je u kešu ,a to nije rizični portfelj.I što kupiti.

Skupo fondovsko smeće tipa ERNT,ARGR,HT,adpl to prepuštam vama veliki ulagačima koji se zadovoljavate sa 5 do 10% potencijalnog dividendnog prinosa.
Ne interesiraju me razvijena,većini vidljiva stabla ,tražim biljke u sjenenu koje će se razbuktati

Opte_bože sačuvaj_može na 3 i niže
Magma-možda i može ali samo kroz dnevni trejd,a to nije to.
VART_to i nije rizična investricija nakon uspješne predstečajne,ali zamislit ću ga kao rizočnu investiciju
IGH,može …….. DLKV može,ali tu ću teško u kratkom vremenu skinuti primamljivih 100%.
DIOKI_to samo poznaje SAVA,to kupuju samo kamikaze,ali dnevno trejdaati se može
i sa DIOKIJEM.

Zaključak:tko se malo potrudi i proući temu best bay zadnjih šest mjeseci može
zaključiti da sam najbolji burek investitor na ZSE,ali kako mi ide uskoro bih
mogao kupovati ne jedan burek,nego cijelu tavu,a možda se pojavi mogućnost da kupim burekđjinicu na dobroj poziciji.
Imali ste velike magareče uši,a slabo ste slušali.
E Ivana da si slušala i slijedila me mogla si više zaraditi na 100 tis.kuna
slijedeči moju ulagačku filozofiju,nego na nekoliko miliona kuna u te visoko umne invwesticije tipa KODT.

Moja imovina raste,naravni i ugled.Naravno da upravo proprcinalno sa mojim
rastom ugleda pada ugled Ivani sedmoj,mjenjam joj ime u Ivana zadnja.Tko se slaže????

Na mojim zemljama teku potoci meda i mlijeka.

onda gospon u što ćete sada uložiti? u proficio za koji se priča da je novi korf?

Što vi meštri iz Wall streeta mislite o “metalcima”?Konkretno,pratim VALE i već neko vrijeme dionica žestoko pada,fundamenti su ok,fe P/E je 6,za 2014 g,cijena željeza je oko 120$(iako nije samo željezo u igri) što ne opravdava ovako nisku cijenu,GS tvrdi da cijene dionice metalaca održava cijenu željeza od 100$,iako ponavljam,VALE ne vadi samo željezo.
Tržište se očito kladi da će Kina usporiti rast krajem godine,da li su ipak pretjerali?
Trenutno se dionica vrti na oko 52 week low,na 12.70$,idealno bi bilo da padne na 10$,to je low iz 2009 godine,no o tom potom…

"Only dead fish swim with the stream"

Meni najbolji metalac Makstil na makedonskoj burzi.

Što vi meštri iz Wall streeta mislite o metalcima?
Konkretno,pratim VALE i već neko vrijeme dionica žestoko pada,fundamenti su ok,fe P/E je 6,za 2014

jako je opasno gledati fundamente kod cikličkih industrija kao što su rudari.
to je klasični value-trap. ne znam dovoljno o Vale-u i rudarima da bi ti nešto pamento mogo reć, al mislim da je tu pamentije čekat preokret trenda i onda se uključit nego lovit dno, isto priča kao s brodarima kod nas.

New Report

Close