@alias
Kako se drzi ona nafta shortana na ako se ne varam 91USD ?
Ja sam šortao naftu na 98 i nešto sitno. Ne znam točno jer nemam u realnom vremenu. Nešto sam prodao oko 93 tako da sam i s ovim rastom još uvijek u plusu. I treba znati da mi to ne čini niti 2% portfelja nego je bila igra. Ja ne kockam kako sam rekao. Ni sada nema razloga za rast nafte. Osim što su jučer dosta pale zalihe u americi, a u libiji pobunjenici nešto galame. Egipat se smirio. Naravno na egipat nisam mogao računati jer je to sistemski rizik. Ali zašto onda brent ne skaće nego samo WTI? Šta nebi trebala biti i opskrba u Europi ugrožena? To su spekulacije i ništa drugo. Meni je najdraže oko svega toga što sam mnogo naučio dok sam pratio naftu i sada srebro. To je ono najvažnije što sam ja zaradio, jer robe prije nisam pratio. Sitan plus ili minus ću već nekako prezivjeti. Ja sam čovjeku htio objasniti (iako je lakse pomaknuti planinu nego nekima nešto objasniti na ovom forumu) da treba ulagati u nešto što ima smisla. a ne nešto što će možda skočiti 200%, a najvjerovatnije neće. Njegova magma je od onda pala 50%. A on kaže da je MGMA skočila 200%. Pa skočila je 200% s 0,50kn. Ja gledam da je magma pala 99,9%, odnosno s 265kn. Moj portfelj trenutno se najviše sastoji od jadranke koju sam kupio na 470kn. Nitko o njoj ništa ne piše ili je pljuju. Napravite malo valuaciju
P.S Ovo je šta sam napisao onda: Inače ne kockam, ali sam kupio certifikat short nafte prosli tjedan. Zašto. Cijena je došla do 99$.
Evo jedan zanimljiv podatak na koji naletiš dok učiš o zlatu ili srebru ili nafti ili bilo cemu. “Investors may have to wait, however: Indian weddings, which usually spur a gold-buying frenzy, don’t kick off until September, after monsoon season. “Hence, there is less of a reason for Indians to shop for physical gold right now.” Znači Indija ne kupuje zlato do 9 mjeseca, nego tek nakon jer su tada vjencanja. Onda malo razmislis; pa oni stvarno imaju hrpe zlata oko vrata. I tako si slažeš mozaik. A ne kupovati dionicu jer je ona pala na 0,50kn. Strašno. Ili kao lopina izračunati P/B i misliti da si otkrio nešto za nobelovu nagradu. Svaka kupnja treba imati logiku, glavu i rep. Može se pogriješiti jer burza mnogo puta ne prati logiku. Ali kako sam naveo – na kraju se mrtvi broje.
– Bravo SunceMamino !!!
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Sunce tatino.
ZLATO?
Pa si ti normalna?
Lijepo sam ti rekao da je zlato OUT.
Pa vidiš da su HRVATI se rešili zlata.
Sada kad će se Vatikan morati riješiti sklonjenih SS poluga još od II, svjetskog rata.
Ode zlato u Marijinu brazdu.
Lp, [emo_cool]
Ovak ne buš zaradila za muža.
Sve na nafti i dividend zdrobiš na FOREX i kockarnicu.
Sad će Dinamo ponovo igrat (a bogamu i Hajduk) pa ćeš moći umanjiti gubitke.
ERNT bez trgovanja. Lijeva strana se povukla, a desna još ne zna što će. I ovo veselje je završilo.
Danas na Ledu zasjeda Nadzorni odbor. Možda donesu i Skupštini predlože kakve odluke od značaja za cijenu dionice. A moglo bi biti dobrih vijesti.
banke, banke…kupite banke, one uvijek posluju s dobiti! [emo_zloban]
@alias
ma srčeko pa ti nama i s engleskog prevodiš…pa kad je svadba, da i mi nešto zlata ubodemo…ajde neka ti je sa srećom…i meni je ova naša burza igra de ne ispadne da se samo ti igraš….pravi menadžerčići kupuju ernt,ht i ostale vrle crobex dionice…ja ću rađe magmu na kunu ili 1,50 pa prodati na 2kune nakon par dana da nebi morao dividendu iščekivati….
Prvo treba vidjeti do kuda će banke pasti. Ali ZABA je ionako jedna od najgorih dionica. Tu se ništa ne događa, osim kad najave kupnju dionica za nagradu zaposlenima. I to odrade dogovorenom transkcijom (oko 13,00 sati već dva puta) i onda opet dugooo ništa.
Totalno bezvezno ulaganje u ovu dionicu.
Ali ako solidno zaroni, onda možda, pa sačekati da se malo oporavi, jer će se uvijek barem malo oporaviti. Dali će se vratiti na 30 kuna ili osjetno niže, pitanje je za one koji misle riskirati.
Cijena je postignuta, ali je krenuo i odbijanac.
http://www.seebiz.eu/erste-kupite-dionice-ericsson-nt-a-ciljana-cijena-1552-kune/ar-67555/
Best buy:
ADPL (<120), KODT-P-A (<1.000) - što reći, a da svi već ne znaju. [emo_smijeh]
ATLN - podcjenjena firma, dobra dividenda oslobođena poreza.
Izbjegavati:
DIOK - puno špekulanata, mutnih poslova. Izgledan stečaj.
P.s. ali očito nemam pojma jer je od navedenih DIOKi najviše narastao [emo_smijeh]
ovo je postala ovisnost, moram svako malo nesto kupiti. ove godine sam izdrzavao dvaput po mjesec dana izmedju dvije kupnje veljaca-ozujak, ozujak-travanj, jedva.
lani su mi prvi ulasci u neku za mene novu dionicu bili plag u sijecnju 2012 po 1460 kn i ledo u lipnju 2012 po 5200 kn. danas sam gricnuo malo neceg novog, ako sam dobro shvatio postao sam suvlasnik zicare, iznajmljenih poslovnih prostora i hotela gubitasa, sumnjam da ce uzletiti kao lanjske premijere. nisam mogao izdrzati dio ne uzeti prije dividende, ali cu se od lokalnih vrhova ako bude sve u redu vjerojatno stiti vremenski ravnomjernom & kunski ujednacenom kupnjom.
u ovoj godini neulozeni prirast portfelja 14,1% od vrijednosti na pocetku godine (s reinvestiranom dividendom). ukupno sadasnja vrijednost prema ukupno ulozenom 9,9%, oko 4% na pocetku godine jos pokrivalo minus.
u ovom casu zbroj svih dosadasnjih dividendi su jednake zbroju minusa iz bjegova tj. kupnji i prodaji s gubitkom, pa je sav plus u biti sadasnja veca vrijednost dionica koje imam prema cijeni po kojoj sam ih kupovao.
ugodan vikend, ja sutra u zoru na ribe, teski odmeti s kraja mozda se nesto zalomi.
ovo je postala ovisnost, moram svako malo nesto kupiti. ove godine sam izdrzavao dvaput po mjesec dana izmedju dvije kupnje veljaca-ozujak, ozujak-travanj, jedva.
lani su mi prvi ulasci u neku za mene novu dionicu bili plag u sijecnju 2012 po 1460 kn i ledo u lipnju 2012 po 5200 kn. danas sam gricnuo malo neceg novog, ako sam dobro shvatio postao sam suvlasnik zicare, iznajmljenih poslovnih prostora i hotela gubitasa, sumnjam da ce uzletiti kao lanjske premijere. nisam mogao izdrzati dio ne uzeti prije dividende, ali cu se od lokalnih vrhova ako bude sve u redu vjerojatno stiti vremenski ravnomjernom & kunski ujednacenom kupnjom.
u ovoj godini neulozeni prirast portfelja 14,1% od vrijednosti na pocetku godine (s reinvestiranom dividendom). ukupno sadasnja vrijednost prema ukupno ulozenom 9,9%, oko 4% na pocetku godine jos pokrivalo minus.
u ovom casu zbroj svih dosadasnjih dividendi su jednake zbroju minusa iz bjegova tj. kupnji i prodaji s gubitkom, pa je sav plus u biti sadasnja veca vrijednost dionica koje imam prema cijeni po kojoj sam ih kupovao.
ugodan vikend, ja sutra u zoru na ribe, teski odmeti s kraja mozda se nesto zalomi.